Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

Network Adapter Problem !

73 pregleda · 3 odgovora · otvorena 19.09.2010. u 17:45

Internet mi je HS i prikljucio sam ruter i sve je ok...Prvi kompjuter ima internet. Kad sam ukljucio ethernet kabal iz rutera u drugi kompjuter ukucao sam gore IP od rutera: http://192.168.1.1 i nije nista otvaralo, kao i kad ukucam google.com.Pise nesta da provjerim network adapter.

Kad idem na Control panel,Computer menagement,device menager,network adapter ima ono dvoje:

Realtek RTL8139/810x Family fast ethernet NIC....
Realtek RTL....................................................................

I na to dvoje ima uzvicnik,sto znaci da nesta nije uredu...A bio sam instalirao driver od mrezne.

I kad idem na Control panel,Network connection nema nista na tom prozoru,a trebalo bi da bude LaN,jer tako je preko rutera.

Ako neko zna u cemu je problem nek pomogne..HVALA!
Brate jako jako velike sanse su da su ti driveri sjebani, pokusaj skinut nove drivere od te maticne.
probaj zamjeniti cablove uzmi lan cablove ushtekaj ih u portove a wan ti ide iz modema u router tako da iz routera sa wanom idu lanovi na kompove. dakle pokusaj zamijeniti kablove
NuR4H je napisao/la:
probaj zamjeniti cablove uzmi lan cablove ushtekaj ih u portove a wan ti ide iz modema u router tako da iz routera sa wanom idu lanovi na kompove. dakle pokusaj zamijeniti kablove
probao:(
nista

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.