Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa internetom

79 pregleda · 6 odgovora · otvorena 16.08.2010. u 15:29

Pozdrav svim gamerima,

imam veliki problem sa konekcijom pa bih volio da mi neko kaže šta da radim (ako zna). Ukratko:

Koristim kablovski internet, modem + wireless router. Ne mogu se konektovati direktno na modem sa racunara a preko routera mogu uz dosta problema (poruka Network cable is unplugged). Portovi na routeru rade, ali wireless ne radi (a to mi je najbitnije zbog laptopa). Modem je 100% ispravan (potvrdio provider), signal odličan, mrežna karta uredu (potvrdio servis), router 100% uredu (potvrdio servis). U čemu je problem? Svaki prijedlog je dobrodošao.

Unaprijed se zahvaljujem!
uredi u Control Panel da ti bude Enabled za to..nisam tacno skonto sta koristis ali taj modem ili router sto koristis namjesti u Control Panel-u da ti bude Enabled (ne znam koja tacno opcija-kako se zove )

GL
control panel, network connections, LAN

dva racunara su prekrizena i pise network cable unplugged, onda ja disable pa unable par puta i ona proradi, ali to nije rijesenje jer cim ugasim racunar padne konekcija i na laptopu ne radi, pa moram opet palit racunar

dosta je komplikovana situacija, volio bih da ovo rijesim, patim se vise od mjesec dana, a najveci problem je sto ne koristim sam internet
pro_bot je napisao/la:
control panel, network connections, LAN

dva racunara su prekrizena i pise network cable unplugged, onda ja disable pa unable par puta i ona proradi, ali to nije rijesenje jer cim ugasim racunar padne konekcija i na laptopu ne radi, pa moram opet palit racunar

dosta je komplikovana situacija, volio bih da ovo rijesim, patim se vise od mjesec dana, a najveci problem je sto ne koristim sam internet
jel adsl ?
pro_bot je napisao/la:
HS kablovska
kupi bolji driver ako ti je LAN!!!! i kod mene je bio isti problem
kupio novi driver i sve je uredu :D
izvini druze, možeš mi još samo reci sta je driver?? driver za LAN???

ja znam sta su driveri oni na CD-u što se instaliraju, šta ću kad sam totalni noob

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.