Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Google priprema društvenu mrežu

252 pregleda · 20 odgovora · otvorena 17.09.2010. u 14:32

Pošto ne mogu pisati vijesti e'o ovako ....
Budući da više od pola milijarde korisnika interneta su članovi nekih društvenih mreža što privlači enormnu količinu oglašivačkog novca, i Google je odučio pokušati sebi priskrbiti dio toga financijskoga kolača. Naime, Google je nedavno najavio da ulazi u borbu protiv Facebooka te time dao do znanja da je u pripremi i njihova verzija društvene mreže.

Prema procjenama stručnjaka, Google u ovaj posao ulazi vrlo ozbiljno te planira stvoriti društvenu mrežu koja bi bila po ukusu najzahtjevnijih korisnika. Tome u prilog ide i činjenica da je Google nedavno kupio tvrtku Slide, specijaliziranu na području pripreme tehnologija za društvene mreže te s višegodišnjim iskustvom u traženju načina povezivanja ljudi preko interneta. Osim toga, Google je lani kupio i više manjih programskih kuća koje razvijaju internetske igre.

Prvi čovjek Googlea Eric Schmidt je za jesen najavio izlazak novog Googleovog proizvoda pa mnogi predviđaju da će tada biti predstavljen Googleov odgovor Facebooku.

Šta mislite o ovome
Mislim da ako myspace ne moze da nece ni google oborit facebook. :)
Sretno im,mada nevjerujem da ce uspjet postic neki veci uspjeh,al eto vidjet cemo.
ne vjerujem da fb ista moze oborit' al' ako uspiju bit' bolji od njih .. svaka im cast ;) .. svi su se navikli na facebook .. trebat ce godine rada , da nesto uspiju .. ;)
google svi koriste kao pretrazivac , google chrome je spalio firefox , i naravno da to ucine trebalo je vremena , tako da mislim da ce google oboriti fb
Nadam se da bi mogli uvesti neku revoluciju na trzistu sto se tice drustvenih mreza, jer mi je pun qurac je****h fb bugova..
Samo čekam da se sad neko javi i kaže poznatu rečenicu: J**o i fejs i sve ostalo, dernek.ba je bolji od njih 10 puta.
Aj barem ako ništa nešto novo će doć na tržište
FB je cista navlakusa kao i nikotin. Krade ti privatnost i sve sto uz nju ide. Eh da se vratit u vremena kad su se pisala pisma i jedva cekalo da vidis recimo djevojku . Ovako otvoris fejs i eto ti je. IZBRISO SAM SE S TOG SRANJA.
Sumnjam da ce uspijet nesta uradit fb-u.Mnogi su pokusavali al nisu uspijeli mislim da je najblizi fb-u twiter samo nije rasiren na nasem podruciju. :)
Facebook je čista prostitucija. Samo što to mnogi od vas ne razumiju.
perke je napisao/la:
FB je cista navlakusa kao i nikotin. Krade ti privatnost i sve sto uz nju ide. Eh da se vratit u vremena kad su se pisala pisma i jedva cekalo da vidis recimo djevojku . Ovako otvoris fejs i eto ti je. IZBRISO SAM SE S TOG SRANJA.
facebook ti ne krade privatnost, nego je facebook vec u samom pocetku kupljen od strane CIA-e i od FBI-a i to se zna da oni korist fb kako bi dosli do podataka nekih osoba i napravili najvecu bazu podataka, tj. bazu podataka citavog svijeta... a i facebook je osmisljen fino, povezivanje ljudi, kontakt sa rodbinom i prijateljima iz drugih drzava itd. drugo je sto je "nasa omladina" tj. danasnja omladina toliko "uznapredovala" da cure ( ako se mogu tako nazvat ) sa 16god. umisljaju sebi da imaju vise od 20-25god i svasta pisu i stavljaju na taj facebook..

ot: mislim da ce google u tome uspjeti, kako je google chrome presao i kako je postao popularniji od mozille tako ce i ovo, trebat ce vremena ali uspjet ce 100%
Hah bit ce nova destinacija za ove attention / trend whores. Prvo svi furali dernek, pa kad je isfuro ajmo na fb bit in, onda i tamo im dosadilo "ebo fb", da ne nabrajam mali milion ostalih dr. mreza i sad ce na google da kuliraju pa ce im i to dosadit itd... Haha a. whores!! =p

To je neozbiljan potez od googla na profesionalnom nivou, ali velike pare su u pitanju pa im nije problem malo uprljat obraz.
nighty1zhe je napisao/la:
facebook ti ne krade privatnost, nego je facebook vec u samom pocetku kupljen od strane CIA-e i od FBI-a i to se zna da oni korist fb kako bi dosli do podataka nekih osoba i napravili najvecu bazu podataka, tj. bazu podataka citavog svijeta... a i facebook je osmisljen fino, povezivanje ljudi, kontakt sa rodbinom i prijateljima iz drugih drzava itd. drugo je sto je "nasa omladina" tj. danasnja omladina toliko "uznapredovala" da cure ( ako se mogu tako nazvat ) sa 16god. umisljaju sebi da imaju vise od 20-25god i svasta pisu i stavljaju na taj facebook..

ot: mislim da ce google u tome uspjeti, kako je google chrome presao i kako je postao popularniji od mozille tako ce i ovo, trebat ce vremena ali uspjet ce 100%
Ne sjećam se od kad Chrome drži više tržišta od Fire Foxa, podsjeti me ?

A što se toga tiče , svako zna otvorit' Bug.hr i kopirat'.
reLo je napisao/la:
Samo čekam da se sad neko javi i kaže poznatu rečenicu: J**o i fejs i sve ostalo, dernek.ba je bolji od njih 10 puta.
haj reci da nije
perke je napisao/la:
kako mrzim kad tako neko primitivno kao ti razmislja.. Ti pricas o vremenu prije 60 godina, ako neko nekoga moze NAZVATI i u minutu mu ispricati sve sto bi morao na papir pisati, zasto se vracati na papir?
Vremena napreduju, stvari se mjenjaju, ljudi trebaju da se privikavaju tim novim stvarima, ali uvijek postoje neke pametne guzice sto zive u proslosti..

ma svaka vam cast.. sa tim razmisljanjem komotno idi zivi u pećini i izoliraj se od svega, nije ovaj urbani svijet za tebe, izgleda da se u primitivizmu najvise snalazis..

Ma na kraju krajeva ko vas j**e, ako ne mozete prihvatati promjene, crkli' dabogda' u tom primitivnom seljackom "nema hljeba bez motike" razmisljanju.

Vi se znojite sa motikom, a ja cu sve na dugme da dobijam. :D
ma daj ba sta ti je nemoze niko oborit FB pogotovo ove keve i likovi koji nemaju pojma o compovima i tak to,nece se regat nigdje drugo neg na face(pogotovo keve) to je sve ba evo sad srala ev pisala ev pravila kolace,pripremam se za izlazak,kontam daj idi u ku**c vise zaboli me,tako da na FB ne idem rado,vidim notifikaciju koju na sliku moju i to je to,dDA BOG DA google oborio taj shit
Hajde, nek' im je sa srećom, mislim da face neće moći oboriti ali svakako mislim da će imati uspjeha.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.