Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC]scoutZ

150 pregleda · 4 odgovora · otvorena 09.07.2010. u 18:25

Prekrsio si FA pravila. Mozes postavljati PIC temu svakih 5 dana. A od tvoje zadnje teme prosla su 2 dana. Vise mozes procitati ovdje: klik

Post dobio aplauz od smokan

Prvi mi se vise svidja, pa cu se vise pozabaviti njime. Ova lijeva strana malo kvari, imas tu crnu prazninu koja 'upada' u oci, ja bih na tvom mjestu tu malo cropao za mozda 5-10px, ili mozda produzio ovaj smudge. Focal malo smanji tj ovo lice i time ces dobiti da se vide ostali dijelovi tijela da ti se ne bi javila pocetnicka greska 'floating head'. Osvjetljnje je lose, i nema nikakav 'znacaj' , pod znacaj mislim da se to nigdje ne 'ocrtava' na radu, jer logicno bi bilo da odakle dolazi svjetlost da je tu lice svjetlije, a kod tebe je sve relativno svijetlo, probaj nesto uraditi sa burn/dodge.
I da skloni ovaj border, to se danas rijetko koristi

Drugi losiji, text mi upada u oci sto ne bi trebalo, jer preuzima 'ulogu' focala. Kad smo kod texta makni ovo by nick, jer je jaaaaaaako pocetnicki, i jos nesto oko texta nikad nemoj text bojiti u bijelo, uzmi neku nijansu sa rada i priblizi ga focalu ili tamo gdje najvise odgovara. Efetki su nekako lq. Trebao si povecati canvas, jer bi ti stalo vise dijelova tijela, ovako se samo vidi glava i dio vrata sto ne valja.

kiu

Post dobio aplauz od archie

Za ovaj drugi ok, pocetnicke greske su prisutne jer je star, pa haman drevan(morao sam staviti nesto da budu 2 rada), svejedno hvala na komentaru.

Pokusao sam poraditi na svjetlosti, ali iz nekog razloga ne ide me taj aspekt, eto bas na ovom radu. Ovo je ugl. brushanje sa regulacijom opacitiya, ali ima mnogo, mnogo burnanja i dodganja. Ima ovaj rad vise od 60 layera.
Hvala na komentaru!
au, ovo je vec nesto, dosta bolji sigovi od proslih pic tema, samo zamolio bih te da odrzavas ritam od 5 dana, tema ostaje, no ubuduce da znas.

Sto se prvog rada tice, lijeva strana je trebala vise biti uklopljena, trebao si i ovdje kakav font ubacit, bijele boje, na lijevoj je trebalo biti efekata kao sto su na desnoj strani, ovaj glow na sredini je suvisan, lose odradljen, trebao si ga napraviti da osvljetjuje glavu stocka, malo da se napravi razlika od tamne pozadine, focal smanji, uglavnom ima tu dosta sto mi se ne svidlja.

Drugi rad je pomeni bolji, dobro si uskladio boje, volim kad se paznja iskoristi na fontu, mada ovo by scoutZ si trebao malo smanjiti, radi gotivnijeg izgleda. Pozadina je odlicna po meni, focal fino uradljen, uglavnom evo ti i ocjene po meni, nastavi raditi, poboljsanje se vidi!

Drugi rad je very good =]

Post dobio aplauz od smokan

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.