Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] 2good4u

182 pregleda · 15 odgovora · otvorena 28.06.2010. u 13:55

Vidim nova pravila, angazovanost FA tima, svaka vam cast. Eh, posto se mogu radovi stavljati sada svakim danom, sa razmakom od 5 dana, evo mojih, kupe prasinu po folderima. :P
Uradih nekoliko sigova:

1:

2:

3:

4: (s animacijom, ispod je link za sig bez animacije, ali zbog max 4 rada, postavio sam ovaj, nova tehnika) :P

Bez animacije: LINK

Svi komentari su dobrodosli, napominjem, za ocjenjivanje se koriste zvjezdice iz teme : KLIK
Niceee, da mogu dat' bolju ocjenu, vjeruj mi da bi'

u predobre slike,3 mi najbolja svaka cast predobre boje
a u 4 mi se svijda efekt ,brao svaka cast

Sve su extra .Osim ovaj poslednji mi nesto nejesan ...ali dobro je,dobro slaganje boja !
:D
Sta za reci brate, moje misljenje je da su predobri radovi, nema se sta puno reci

Ocjena:
Hvala na ocjenama :)
Ovaj zadnji sig je mozda malo blury zbog animacije..
Fino si uradio svaki sig mada sam ja lajik za sigove , jer mi nisu interesantni , ali baš na prvi pogled upadaju u oči. Dobro si uradio i uskladio boje i tako dalje samo previše bluraš.

Hajmo ispocetka Imam nekoliko zamjerki, ali dosta si se poboljsao.

-------------------------------------------------------------------------

x1. Mozda malo pretaman, ovi efekti oko rendera su fini. Dobro si istakao focal, light source nije los. Mada je background kako sam rekao vec malo pretaman a i monoton, moglo bi se tu dosta jos uraditi. Text je fin, dobro baratas s tim.

x2. Eh drugi mi se vec vise svidja, sve si dobro uradio, samo da si blurao jos oko rendera, da istaknes focal. Fin je ovaj light source, sto osijava njega, samo to ti kazem, malo samo da si istakao focal vise, ovako ti je u drugom planu. Text je opet dobar skroz.

x3. Dok si kod treceg napravio potpuno obratno. Ovdje ti je background focal sto ne bi trebalo biti ni u kojem slucaju. Primjeti bluranost rendera nasprot backgrounda, switchaj te dvije stvari, i mozda potamni krajeve backgrounda. Light source je mogao biti jaci malo, ovo iznad njega, ako si uopste stavljao LS. Izgleda kao los odabir rendera, al' hajd necu da ulazim u to. I sto se tice ovih scanlines, nemoj to da koristis na cijelom sigu, koristi samo na nekim dijelovima, da popunis prazninu ili tako, nikako na cijelom sigu. Tekst je malo daleko od rendera, al' dobro je uklopljen.

x4. Cetvrti je vec druga prica. Odlican blend rendera sa pozadinom. Ove sjene sto padaju odozgo stvaraju super flow, ali ove pukotine sa strane ga kvare, kao da se ukrstaju. Mozda si trebao ubaciti jos neku boju osim zelene, ali nije to bitno sad. Znaci light source je odlican. Sto se tice texta, malo si fulio font, ali nisi lose uklopio.

Sto se ocjene tice, izmedju 3-4 zvjezdice je, ali eto da te potaknem malo da jos vise radis:

Sretno u daljem radu.
evvo konkurecije starosjediocima na g.ba

sigovi prejaki, zadnji odvaljuje doslovno
nadam se da cemo uz ovoliko potencijala u photoshopu negdje dogurati
SVE BOLJE OD BOLJEG
Svi su predobri narocito mi se svidja ovaj 3 , znaci grme , samo tako nastavi !
Nije lose mislim da su extra svi al je najbolji zadnji sig :-)

Da moze vise zvijezdi dao bih! :D
Hvala svima i hvala archie na komentarima i savjetima. Kod 3. rada me bas iznenadi, bas vidim da sam mogao vise staviti svjetla iznad i da obrnem "bluranost".
Hvala jos jednom :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.