Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

TUT-Kako spojiti 2 monitora na jedan racunar

345 pregleda · 3 odgovora · otvorena 27.08.2011. u 20:13

Pozdrav gameri !!!

Evo odlucio sam napraviti jedan vrlo koristan tutorijal a radi se kao sto ste mogli vidjeti iz naslova - kako spojiti 2 monitora na jedan racunar....

Ovo mozete relativno brzo i jednostavno uraditi samo trebate par stvari i to je to 

Stvari koje ce vam trebati za ovu ''operaciju'' su :

1: 2 monitora(nevazno dali su CRT ili LCD)
2: Graficka koja ima VGA i DVI utor
3:DVI konektor ili vam pretvarac iz DVI u AVG (Nije skup ..a dolazi cesto sa grafickim karticama)

Slika :http://imageshack.us/photo/my-images/231/dvitovgaadapt4cc9bd697d.jpg/

Napomena :Ako imate LCD sa DVI utorom onda vam netreba DVI to VGA konektor

Ja sam radio sa 2 CRT monitora i sve radi super ...Prema tome ja cu radi ovaj tutorijal na osnovu onoga kako sam ja radio sebi.

Jedan monitor vec imate ukljucen i njega nedirajte 
Uzmite drugi (u ovom slucaju CRT monitor) i prikopcajte ga preko VGA to DVI konektora u vasu graficku karticu.

Restartujte racunar--->sada desnim klikom misa idite na ----propertires/Settings/i kliknite na ikonu broj 2 poravnajte rezoluciju sve dok vam ikona broj 1 i ikona br.2 ne budu iste velicine.

Nezaboravite klikniti opciju :EXTEND MY WINDOWS DESKTOP ONTO THIS MONITOR.

Restartujte vas PC ponovo i to bi trebalo biti to....

Mozda ce te se malo zbuniti jer ce te najvjerovatnije na drugom monitoru vidjeti samo pozadinski wallpaper...misem predjite do kraja ekrana i cursor ce vam preci na drugi monitor....

Sve ostalo sto slijedi su najobicniji tweakovi...Mozete skinuti Dual monitor Wallpapere....Prosirivati vase prozore preko obadva monitora itd itd....
(Ako planirate igrati igre na 2 monitora preporucujem 2 ista LCD monitora )

Ikone jednostavno mozete prebaciti na drugi monitor tako sto ce te ih povuci sa jednog monitora na drugi .

Molio bih vas da mi u komentarima ostavite vase rezultate...Pomocu ako je nesto nejasno 

(Ovo je rađeno za Windows XP os...A mislim da je za windows 7 jos jednostavnije nego za xp )

Pozdrav do iduce teme 
ovo sam im'o prije, furka mi bilo :D

sad više dosadilo, teže mi se snać xd

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.