Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Windows xp ili windows 7

233 pregleda · 18 odgovora · otvorena 02.10.2011. u 09:52

Zelio bih znati koji je sistem najbolji za moju konfiguraciju:
Procesor: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz
RAM: 4GB (2x2 GB KINGSTON 1333 MHz)
Graficka karta: ASUS Radeon HD 6670 1 GB GDDR5
Koji je bolji sistem za mene ; Windows xp 64 bit ili windows 7 ulitmate 64 bit i zasto ? Hvala unaprijed
Windows7 x64.
Zasto Zato

Puno bolji, optimizovaniji, brži, vizuelno bolji.

Podrška za DX 11 (al ti treba snazniji graficka) i Batelfield 3, nemoze na XP-u, a mozda nece moci ni neke novije igre.

omG ima 4GB i koristi mu previse ram, aj ne provaljuj se.
Windows 7 definitivno
Windows 7 64bitni, puno ti je bolji za rad nego xp, slobodno install nećeš se pokajat'
Za takvu konfiguraciju win7 mada win7 zna dosta da pravi problema kada su u pitanju igrice itd.... jedino ako imas orginalno onda ne bi trebalo biti problema
BTW probao sam i windows 7 ultimate 64 bit ali mi koristi prekovise rama ... trenutno mi je xp
win 7, neces pogrijesit, a to sto mislis da ti puno rama uzima eh eh, tmalo procitaj o sedmici ona ima kesira neke programe, to jest ucita ih u ram.. tako da ti win brze radi i ti programi, a xp ti koristi 200-300, i puno je tromiji

ne vidim razlog zasto da skrtaris na ramu kad imas 4 gige, sto je sasvim dovoljno da windows 7 leti
Samo Win 7 ti instal bices prezadovoljan...64 bita verziju i neces se vise nikad vratit na XP
windows 7 64 bit jer imas 4 gige rama i jer je stabilniji od XP-a
EmirDemirovic je napisao/la:
Win XP za igre, win7 za rad :)
Jedno pitanje, jesi li ti imao Windows 7 64bit instaliran ikako, kakva je to logika XP za igre ovaj za rad, ROFLMFAO.
Windows XP je vec ostarjeli sistem koji polahko "umire" a koriste ga trenutno oni sto imaju slabije racunare, u vecini slucajeva.
@Topic
Ti ako si mislio igrati novije i nadolazece igre stavi sebi Windows 7 64bit, bez obzira sto je 64bit, one su vjerovatno bolje optimizovane za Win7 nego za XP, sto bi gusio tu konfiguraciju sa XP-om...
Soviet je napisao/la:
Jedno pitanje, jesi li ti imao Windows 7 64bit instaliran ikako, kakva je to logika XP za igre ovaj za rad, ROFLMFAO.
Windows XP je vec ostarjeli sistem koji polahko "umire" a koriste ga trenutno oni sto imaju slabije racunare, u vecini slucajeva.
@Topic
Ti ako si mislio igrati novije i nadolazece igre stavi sebi Windows 7 64bit, bez obzira sto je 64bit, one su vjerovatno bolje optimizovane za Win7 nego za XP, sto bi gusio tu konfiguraciju sa XP-om...
XP manje resursa trosi ;)
Windows 7 bro'

Na toj confi ima da leti ,da ti je slabija rekao bih xp ali ovako uzmi 7 .caooooo
Ako igrash chesto igrica onda XP ... a ako ne igrash onda WIN7...

mada u obije varijante za mene je XP na toj konfiguraciji bolji samo nadji nove drajvere i .
Dual boot tako da mozes imat i isprobat oba sistema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.