Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

TUT-kako smanjiti ping na WoWu u Windows7

211 pregleda · 5 odgovora · otvorena 16.08.2011. u 23:52

Pozdrav Gameri!!!

Znaci googlao sam nesto po netu i naisao sam na jednu zanimljivu temu!
Ja vjerujem da ce vam ovo pomoci smanjiti latency na wowu I do 80 %...

1)Prvo sto ce te morati uraditi jest otvoriti registry..To ce te uraditi tako da u run komandu upisete ''regedit.exe''(Otvorite kao administrator)

2) Zatim ce te otvoriti sljedeci folder: [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetservicesTcpipParametersInterface

3)Vjerovatno ce te naici na nekoliko subfoldera...A vi klikcite svaki a u pravom ce se nalaziti neke od ovih stvari DGCPDefaultGateway, DHCPDomain, DHCPIPAddress, Lease, NameServer, T1)

4) Znaci kada ste to uradili napravit ce te 2 'DWORD'' registry kljuca...1 se mora zvati TCPAckFrequency a drugi TCPNoDelay(Drugi klik misa pa zatim ''new''---DWORD(32)bit value)

Zatim kada ste to uradili na svaki od ta 2 kljuca kliknite 2 puta brzo i umjesto ''0'' upisite ''1'' (ne upisujte '')

Ako sve sljedili kako treba latency bi vam trebao biti jako malen...Nadalje ovo je radilo za vecinu ljudi koji koriste windows 7 ,ali neznaci da ce raditi i za vas ali svakako pokusajte...Ja trenutno koristim windows xp ali cu se malo poigrati sa registrima i pokusati i na windows xp....

Mozete napraviti kopiju registra tako da mozete vratiti na staro ako nebude radilo....

EDIT:poslje odradjeni postupaka restartujte kompjuter...
Ne može ti ništa smanjiti ping ukoliko tvoj isp provider ne isporučuje usluge kak'o bih ti želio, btw nije sve ni u netu, konfiguracija, a ti tweakovi su sranja mogu ti reći, nisam nikad čuo da su nekome pomogli, ugl fino za trud al realno ako ćemo ovak'o je.
Dobro u nekim se djelovima sa tobom slazem...fino sam rekao da nije svima pomoglo vidio sam oko 50 komentara dje ljudi zahvaljuju do neba ...zato ...
Mirko_Bosanac je napisao/la:
Dobro u nekim se djelovima sa tobom slazem...fino sam rekao da nije svima pomoglo vidio sam oko 50 komentara dje ljudi zahvaljuju do neba ...zato ...
Ovo je dosta staro, mislim barem meni poznato vec godinu, dvije tako da ..
smjesno ali radi ali nisam kao on radio vec ima latency fix na jednoj od stranica koja ima zbir najveci addona za wow curse naravno, a funkcionise zato sto wow jedva koristi 3kbps upload a nesto vise DL a a ovako povecas protok podataka i paketa, bilo je spominjanje da ce se u 4.2 patchu ovo integrisati ako nista valja ovima sto igraju private

latency fix sa curse je mislim na slicnom principu u glavnom kad sam ga instal gledao sam key eve koje mjenja u regu jer ne isntalam nista nikada bezveze bili su slicni ako se sjecam
Pa dobro mozda nije svima staro ...Planirao sam pomoci znas..ako neradi i ako ti se neda nista ...

I da to radi na tom principu znaci veci protok podataka...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.