Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mass Effect 2

272 pregleda · 8 odgovora · otvorena 21.02.2010. u 15:39

Sinoc sam presao Mass Effect 2 i pade mi sada na pamet da vidim ko je ovdje odigrao i kako mu se svidjela igra.
Da malo prodiskutujemo.

Trebalo mi je nesto vise od 24 sata ukupnog igranja da predjem igru, sto je manje nego sto je najavljeno. Receno je da je potrebno minimalno 30 sati, ali eto, malo sam naprednija rasa. 
Igra je extra. Prevazisla je moja ocekivanja i zaista me lijepo iznenadila. Presao sam i Mass Effect 1, ali to je davno i nisam imao save game, pa da nastavim sa svojim karatkerom, sto bi sigruno puno uticalo na igru. Ovako sam morao od nule da krenem.

Ambijent igre, svijetovi, likovi, sva grafika je stvarno vrhunski odradjena. Filmske scene kada gledam imam osjecaj da su pravi ljudi u pitanju, a ne racunarska animacija.

Muzika je izvrsna. Ne vjerujem da je moguce uklopiti bolju muziku nego sto je ova.
Isto vazi i za zvucne efekte.
Glasovi likova su posebna prica. Savrseno odgovaraju karaterima likova, njihovom izgledu, rasi, ponasanju... mislim da ljudska ruka nije mogla bolje napraviti nego sto je ovo.

Dijazlozi su po standardu jako kvalitetni. Gluma pri dijalozima na nekim mjestima je malo "plasticna", ali i to se da zanemariti. Ipak se radi o drugim rasama. Nisu ljudi i ne mozemo ocekivati da se ponasaju kao ljudi.

Koliko sam ja primjetio, prikazane su jos dvije nove rase, koje nisu bile prisutne u prvom dijelu igre.
Ne znam sada imena, nisam pamtio, jbg. 
Znam da se jedna rasa jako brzo lijeci, ali ima slabu odbranu, a druga rasa su Collectors. "Glavni" neprijatelji ovog dijala.

Dubina i razradjenost price me fascinirala. Jednostavno je prejako odradjena.

Jedino sto me raznovrsnost oruzija razocarala. Na raspolaganju imate jako malen arsenal, u poredjenju sa prvim dijelom. Isto vazi i za odjela.

Svidja mi se izmjena koristenja razlicite municije. Sada vam je to kao aktivan skill, a ne kao dodatak na pusku.

Takodjer je lijepa novina skeniranja planeta za resurse, koju su vam potrebni za izucavanje.

Imam jednu jako veliku zamjerku. Zavrsio sam sa pogresnom osobom u krevetu i poginuli su clanovi ekipe koji su mi dragi a jedan retard kojeg sam mrzio je osto ziv. 
Ali za to sam ja rkiv nije igra. Ja sam donosio odluke. 

Koja su vasa misljenja o igri?
btw. sada cu je ponovo poceti sa drugom klasom. 
Naš'o na ovakvom sajtu pitati ko je igrao Mass Effect 2?
Budimo realni, 95% članova nije ni čula za dotičnu igru.
Mass Effect je za naše vrle i inteligentno nadarene članove špansko selo.
:$

Baš sam je prekjučer naručio sa tnt.co.ba, kad dođe dati cu svoje mišljenje o njoj.

Bai. :$
Bas kao sto biggie kaze mislim da 95% membera ovog sajta nije culo za ovu igricu , ja sam medjutim cuo al nikad nisam pogledao gameplay niti znam o cemu se radi ali volio bih nekad probat igricu.

Znaci Nisam igrao ali bi volio.
Sve je to uredu, al' si mogao ubaciti koju sliku  edit odmah  ae

:(
Đe ste znalci

-Nisam igrao, al bi volio . Samo se iskreno nadam da se neću razočarati ,jer 80 % igara me razočaralo , nisam imao hrabrosti da odigram do kraja

@FosiL_

-Majke ti avatar promijeni .
Nisam igrao niti bi volio.
Citao sam par puta o igri u screen fun casopisu(dok sam kupovao) i nije me nesto previse privuklo to,gledao sam video na netu o igri,opet me nije privukla.Ne znam sto al ne volim igre na fazon ME,ne volim takva okruzenja,takve price,tako obucene ljude:-X...
Slazem se sa tobom da su ljudi dobro uradili igru i da su dosta ulozili u nju,al gore sam ti naveo sto mi se ne igra.
Peace out...
Igro i prekuco igra je solidna ima dobru ocjenu 9.0 na netu grafika odlična,priča isto,pucanje solidno samo ja nevolim kad sebi tražim misije i pogotov da bi nadogradio oružje moraš skenirati planete sve u svemu igra je dobra.

Al ako hoš da odigraš dobru igru igraj Dragon Age Origins i God of War 2 dio ima za komp igra je prejaka a prvi dio na ps2 to su igre koje čete oduševiti barem mene jesu
Igrao sam ovih nekoliko dana i prešao jednom sa inžinjer klasom za nešto manje od 30 sati bez sporednih misija i tog sranja.

Prešao sam i prvi dio ali nije mi se baš svidio jer je dosta kratak i kad radiš one side-missions ovo ono, mislim da sam završio igru u jednom sjedenju xD

Evo sad opet prelazim na onaj difficulty predzadnji pa ću onda na insanity. :D

Najjači dio u igri mi je bio kad vodiš Grunta na onaj Rite i trehneš onog drugog krogana glavom XD Sve u svemu, odlična igra ali nije mi najbolja dosad :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.