Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zasicenost pojedinih igrica

324 pregleda · 14 odgovora · otvorena 28.09.2011. u 13:02

Evo hocu da podjelim s vama ovaj moj " problem " ne znam kako drugacije da to nazovem , mozda zasicenost ili tako nesto a mozda se neko nadje u ovom .
Prije mozda godinu dana volio sam da igram razne igre a posebno RPG ,RTS ,MMORPG i igre slicnog tipa .Uzivao sam u pricama igara ,kreiranju likova ,borbe protiv raznih bosova , skupljanje i kupovanja geara .WOW kojeg sam igrao 24 sata dnevno postao mi je dosadan a posebno ono lvlanje smori me ,sad samo uletim u arenu ili kakav pvp server lvl 80 .... Sjecam se mass effect 1 i 2 ,Dragon age origins ,The witcher ,gothic ,oblivion to su mi bile najdraze igre .Eh sad ne znam sta se sa mnom desava pocinjem da ubim zivce .Vise nemam zivaca da igram ovakve igre ,ne mogu da pratim pricu ,one razgovore jednostavno ne mogu da cekam .Sada samo uletim na partiju csa ,coda ( samo deathmatch ) gdje se mogu iziviti i na neki nacin zadovoljiti .Zao mi je sto vise ne igram strategije i rpgove jer ne mogu psihicki da podnesem duze radnje .Neki dan instalirao metro 2033 pocinje igra ,ma nema sanse da je odigram .Mnogo price ,mnogo uvoda i tako toga , dok sam prije uzivao u tome .GTA IV udjem samo da se izvozam a misije ne prelazim .....
Jel se vama ovo pocelo desavati ? kako se vi nosite sa ovim
i da ne otvaram novu temu ako moze preporuka nekih igara kao Unreal Tournament 3 ...
Pa sta da ti kazem ,nisam nikad puno gledao te razgovore i uvodne dijelove jedino ako mi se igrica jako svidja , a i kad prelazim gledam o cemu se radi jer glupo onako ko tele da radim a neznam ni zasto ...Jos nisam izgubio zivcee 9-)
Pa da, nakon duzeg vremena igrice postanu smor, i ne bi to bas nazvao ''problem'' , nego eto.. Poceo da igram Prototype zavrsio 3 misije, i sad samo ljude bezveze ubijam
Isto kao gta, ac, itd.
Dok mi je prije bilo zanimljivo npr. za sto brze vrijeme proci neku misiju sad mi je to dosadilo
dok sam bio 7 razred wow me bio zaludio bjezo sam iz skole radi njega i odviko sam se igrat ( hvala bogu ) nekad udjem u San Andreas isto tako ko i ti uzmem motor,auto i vozam se 5-10 minuta al sada samo cs igram
Sazrijevas :)

Vecina nas (malo zrelijih, da ne kazem starijih) je prosla istu stvar. Ja sam prije nekoliko godina mogao sjediti satima i igrati sve zivo, mogao sam patiti masinu i testirati i sto moze i ne moze, i sto je najinteresantnije imao sam zivaca. Kad prodje izvjesno vrijeme pocinju da te zanimaju druge stvari, malo te obaveze natjeraju, i onda ti ostane samo ono gdje mozes malo ispucat zivce i to je to. Ali dobro, opet se pojavi poneka igra koja me prikuje za komp dok je ne pojedem (tipa assasins creed, mafia II)..medjutim i to da ne predjem za par dana sigurno bi dosadilo..

Post dobio aplauz od Zelpus

Jako zanimljiva tema, bar meni.

Pronalazim se u ovoj tovjoj situaciji. Naime prije 2 godine sam poceo da igram CS online. Prije toga sam igrao GTA San Andreas i tako te single player igrice. Igrao sam CS sve do prije nekih 3+ mjeseci, kada mi je sve dosadilo. Dosla su ta vremena kad sam shvatio da igranje tih igrica koje se ne mogu nikad preci [kao CS na primjer, WoW i tako] nema smisla. 19 mi je godina, zavrsio sam srednju skolu, u pon. mi fax pocinje. Tako da je racunar pao u zaborav. WOW nikad nisam igrao, priznajem, nit bih volio igrati. Preko raspusta sam imao dosta posla, i baveza. Zadnjih mjesec dana posvetio sam se malo teretani, treningu jer mi je stvarno dosadno za racunarom, a posla vise nema. Naime neki dan sam skinuo taj GTA IV (13,4 GB) i instalirao sam ga. Moram priznati da je igrica extra osmisljena i da je grafika sabila. Ali vjerujte istog dana sam je izbrisao. Jer me uzasno iritira igranje igrica. Tako da sam nekih 60% odustao od racunara uopste. Tek sad shvacam koliko sam vremena izgubio na te igrice. Pozzz!

Post dobio aplauz od Zelpus

Odrastao si
Ista stvar ja sam je presao!! Npr udjem na GTA uzmem auto malo se provozam i crta, guzva u gradu nemam ja zivaca za to reko!! Udjem na CS pocnem igrat lik me kill ja izadjem nmg ja cekat da oni zavrse...kada treba da izadje nova verzija PES-a ja sam prvi u int klubu pa pitam: "Jel doso??, Kad ce doc" a sada evo kupio PES 11 kad je izaso i stoji mi XD tako da sada ne igram igre... Malo samo malo igram cs i to je to!! To ti je normalna stvar barem se meni cini!!
ja sam presto igrat igrice oko jednu godinu sad samo cs malo i pes 2012 demo
Ma jarane vjeruj mi prije 4 ili 5god znao sam sjediti i igrat Vice City satima . Znaci vozat se prelazit misije po sto puta .. Ali danas npr nikako ne mogu gledat onaj uvodni video jer se nerviram . Takodjer ako u igri ima vise questova odma izadjem jer mi ej mrsko igrat :S
Igram igrice baš kada nemam ništa korisno raditi, pucaj csa ponekad i neće ti dosadit (PONEKAD)
I meni se isto desilo. :|

Sada samo cod-a igram, zajebajem se, boli me qrac hoce li mi score biti 25-0 ili 0-25.
- To ti je nešto kroz šta svaki gamer prolazi ! Pitaj nekog malo starijeg gamera i isto će ti reći .

I kod mene je bila slična situacija . Naime , dok sam bilo mlađi , mnogo više vremena sam provodio za compom , igrajući igrice poput cs'a , wow'a , pes'a ... Sad' kako matorim , mnogo manje vremena imam za tako nešto . Jer me jednostavno počinju zanimati neke druge stvari , i još me obaveze stišću da napomenem .

Sad' uglavnom igram jedino cs , i to čisto radi zabave ...

Usput , svaka čast za temu !
To su svi prosli ja mislim

I meni je to bilo sad nista neigram ty imam dosta igrica na compu ali neigram jedino igram jedne browser igre 8-)
Disconnected je napisao/la:
Jako zanimljiva tema, bar meni.

Pronalazim se u ovoj tovjoj situaciji. Naime prije 2 godine sam poceo da igram CS online. Prije toga sam igrao GTA San Andreas i tako te single player igrice. Igrao sam CS sve do prije nekih 3+ mjeseci, kada mi je sve dosadilo. Dosla su ta vremena kad sam shvatio da igranje tih igrica koje se ne mogu nikad preci [kao CS na primjer, WoW i tako] nema smisla. 19 mi je godina, zavrsio sam srednju skolu, u pon. mi fax pocinje. Tako da je racunar pao u zaborav. WOW nikad nisam igrao, priznajem, nit bih volio igrati. Preko raspusta sam imao dosta posla, i baveza. Zadnjih mjesec dana posvetio sam se malo teretani, treningu jer mi je stvarno dosadno za racunarom, a posla vise nema. Naime neki dan sam skinuo taj GTA IV (13,4 GB) i instalirao sam ga. Moram priznati da je igrica extra osmisljena i da je grafika sabila. Ali vjerujte istog dana sam je izbrisao. Jer me uzasno iritira igranje igrica. Tako da sam nekih 60% odustao od racunara uopste. Tek sad shvacam koliko sam vremena izgubio na te igrice. Pozzz!
Potpuno ista situacija je kod mene ovo za GTA IV,nisam pet minuta igrao,odmah je izbrisao,nisam imao živaca kamera mi se nešto tresla drunken cam(haj napravim ja to)i vožnja onim autom do prvog zadatka,užas,
Nikad nisam volio te igre tipa WoW,dota,asasian creed,prince of persia,uvijek sam volio one starije strategije Age of Empires(2),Empire Earth,prešao sam ih najmanje 5 puta svaku i još nisu dosadile,nije brz temo igre,
Kako je krenula škola imam samo vremena za računar kad dođem iz škole 1 sat ispucam se BC2 i odmah hvatam se knjige
Jednostavno nemam više vremena za PC kao prije,ali večeras se definitivno budim u ponoć da skinem BF3 Beta,BF serijali su mi dragi,uzmem snajper,server pun 64 igrača,velike mape,zaštekam se na neko brdo i pravim kilove sa 500 metara xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.