Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

The Witcher... Batali...

74 pregleda · 4 odgovora · otvorena 19.03.2011. u 21:33

Prije tri dana instalirao sam igru "The Witcher". S obzirom da nisam mogao naći original, preuzeo sam "The Witcher Enchanced Edition", ali valjda to nema veze.

Iako je igra, navodno, u kategoriji "Game Of The Year", meni se uopšte ne sviđa, i to samo iz jednog jedinog razloga.

Iskreno, stvarno volim igre koje te natjeraju na razmišljanje, da malo pokreneš klikere u glavi, ali kad se od mene zahtijeva da prezicno znam šta gdje i odakle moram da radim, to već ubija u pojam. Nije mi problem ako su zadaci kilometarski i ako trebaš stvarno da znaš šta radiš, problem je kad zapneš na jednom te istom mjestu i vrtiš se u krug, a rješenja nigdje. :@

Na primjer:
- Da bi odradio zadatak, moraš se obratiti određenom liku, ali nigdje nije navedeno da to moraš da uradiš, niti ti je to naznačeno na mapi ili u tekstu bilo gdje. Moraš biti ili šugave sreće da naletiš na tog lika, ili da na Internetu nađeš nečiji post koji to objašnjava.
- Ako je zadatak sastavljen od više koraka, korake moraš raditi po tačnom redoslijedu. Ako preskočiš jedan korak, zapeo si. Jedina nada ti je da kreneš ispočetka.

Trebalo mi je tri dana da odradim tek drugo poglavlje igre i počnem treće, i opet sam zapeo. Već četiri sata se vrtim oko dva dijela mape, iako imam uputstva sa Interneta šta da radim, napretka nema...

Žalim slučaj, ali kad igra od mene zahtijeva da konstantno pratim "walkthrough" i da NIPOŠTO ne odsupam od njega ni u jednom momentu, to jednostavno ubija sve ostalo. Nemam namjeru da formiram dokument od 50+ stranica i da konstantno tučem ALT+TAB da bih prešao igru, batali to...

Ako neko ima neki solidan RPG da preporuči, neka se slobodno javi. Samo neka bude neki koji nema ovu boljku...
Probaj :

Venetica
Dragon age : Origins
Dragon age 2 / koji je nedavno izašao .
Dragon Age : Orgins instaliraj neces se pokajat , mozes u toku igre mjenjat izmedju likova [3 lika] imas 10 levela , jest da je kratka al je (Y)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.