Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

United World College

124 pregleda · 8 odgovora · otvorena 18.02.2010. u 16:23

Sad citam onu temu o nasim zeljama. Vidim mnogi su odustajali od svojih ciljeva, a opravdanje im je BiH, pa me to potaklo da napravim ovu temu.

Naime, mnogi vec znaju, al' od prije par godina u Mostaru se otvorio UWC, to je program koji ima IB maturu, znaci svjetsku priznatu u svijetu.
Mislim da je teze upast ako se osobno prijavite ( neznam jel ikako moguce to, al eto ). Obicno se to preko skola radi.Znaci to funkcionira kad zavrsite 2. srednje, to upisete, ako vas prime, salju vas na nekih od koledža. Ugl, ima u Mostaru, Americi, Norveskoj, Hong Kong etc.To traje dvije godine.Vise imate na uwc-ibo http://www.uwc.hr i http://www.uwc-ibo.org .
Takodjer ovo je jako dobro jer imate oko 6 predmeta, od toga mislim 3 glavna i tri pomocna. Obicno su ta tri glavna predmeta glavni predmeti na faksu koji mislite upisat. Ovo nebi bilo tako dobro da mnogi americki poznati fakulteti ne daju stipedniju od 39k $, naravno ako vas prime, a vrlo je vjerojatno ako ste uspjesno zavrsili.
Jedina je mana, ako ne dobijete stipendiju, morate placat vi osobno to. Sad neznam kolko je tocno, al nije manje od 5000 km godisnje jebiga :D
Nadam se da sam nekima pomogao koji imaju cilj otici u inozemstvo.
Zivjeli

EDIT: Ovo im je prava stranica, a dole u desnom kutu, mozete vidjeti see our colleges, pa imate tu slika iz koledza sa costa rica, amerike, ugl od svakog.

To je cista glupost ... kod mene drugarica isla 2 god medicinske i prebaci se damo primili je bila dobra ucenica dobila stipendiju zavrsila ... nije se niti na jedan fax mogla upisat nisu joj priznali diplomu jedva ... stim da je mogla nastaviti skolovanje u americi ... nisu joj priznali ni na medicinskom ni na elektrotehnickom faxu
hrmpalija je napisao/la:
To je cista glupost ... kod mene drugarica isla 2 god medicinske i prebaci se damo primili je bila dobra ucenica dobila stipendiju zavrsila ... nije se niti na jedan fax mogla upisat nisu joj priznali diplomu jedva ... stim da je mogla nastaviti skolovanje u americi ... nisu joj priznali ni na medicinskom ni na elektrotehnickom faxu
pa da
matura priznata u americi, u cijelom svijetu
a u bih nije priznata
ovo sam govorio oni koji imaju ambicije ici van
ja i onako nemam namjeru ovdje ostat^^
fred_perry je napisao/la:
pa da
matura priznata u americi, u cijelom svijetu
a u bih nije priznata
ovo sam govorio oni koji imaju ambicije ici van
ja i onako nemam namjeru ovdje ostat^^
Da bi ovdje ušao moraš biti je***o nadaren i pametan. Mogao sam ali nisam htio. Previše retardirana opcija. Bolje završiti normalnu srednju i normalan fakultet i biti svoj čovjek.
Bolje mi je završiti školu i fakultet bez placanja i onda ne imati posao, nego placati 5k godišnje i opet ne imati posao.

To je sranje kroz gusto granje.

Obični privatluk.
reLo je napisao/la:
Bolje mi je završiti školu i fakultet bez placanja i onda ne imati posao, nego placati 5k godišnje i opet ne imati posao.

To je sranje kroz gusto granje.

Obični privatluk.
Nije to privatluk kakav mislis da je kod nas, ;);););)

edit: moj susjed je u mostaru zavrsio, nije nista placao..sad ima stipedniju u americi 40 000 $ i boli ga kita
Nije to privatluk kakav mislis da je kod nas, ;););)

edit: moj susjed je u mostaru zavrsio, nije nista placao..sad ima stipedniju u americi 40 000 $ i boli ga kita
Tvoj susjed je ili sretan ko niko ili je pametan ko niko.
On je jedan od 4 miliona koga je zapala ta stipendija, i on ce uspjeti nesto u zivotu.
Ovo sve ostalo treba molit Boga da nam da nafake i zdravlja.
Nije to privatluk kakav mislis da je kod nas, ;););)

To je sreca samo sreca vjeruj mi, il sto reloaded kaze 2 gi bil gates po mozgu
Taj smjer, IB postoji i u Sarajevu, tj Drugoj gimnaziji. Istina placa se 5000 km ali vrijedi ako vam je u planu da studirate izvan granica. Drugarica sto ide samnom u razred aplicirala na Oxford i pogadjajte- primljena najbolja ucenica u razredu pa razmislite sta mozete postici sa malo truda.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.