Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Debata - U Bosni i Hercegovini nema perspektive

130 pregleda · 3 odgovora · otvorena 06.02.2010. u 22:02

Eh ovako,

potrebni su mi vaši odgovori na ovu temu, ipak smo mi generacija koja dolazi, od koje će uveliko zavisiti razvoj BiH. Nemojte mi neki političkih wannabe odgovora, nego neko vaše shvaćanje svega ovoga. Zamolio bih da se pišu pametni postovi, Aid će sve to fino nagraditi, dok one suprotne kazniti.

Unaprijed hvala.
dok pravi ljudi dokazu da su zaista pravi, stanje ce se popraviti ...
trenutno bih nije ni blizu, ali mi mladi smo još tu ( naravno, uz pomoc starih, koji ne daju vize :) ), a male zemlje inace imaju taj neki patriotizam koji ne dopušta napostojanje nikakve perspektive ...
Pa nece ni bit' ako bude ovakvo stanje u Bosni i Hercegovini,a to jest da se politicari i oni koji vode drzavu prvo zbrinu sebe i svoje ''guzice'' pa onda sta ostane ide drzavi.

Smatram da ljudi koji vode ovu drzavu treba da im je ona na prvom mjestu , da gledaju kako i na koji nacin omoguciti razvitak i boljitak ovom nasem drustvu.

Treba otvarati nova radna mjesta , tako da omladina ne ide izvan Bosne i Hercegovine da radi i zaraduje za zivot , nego ostat' ovdje i raditi.To je jedan veliki minus za nas sto sve vise i vise mladih ljudi odlazi iz BiH kako bi radili i zaradivali.

Nadam se kad' budem im'o djecu , da ce situacija bit' totalno drugacija , da cemo biti razvijeni koliko toliko .
A cuj nemoj politickih odgovora a politika je glavni krivac sto je perspektiva na niskom nivou kod nas dok je inostranstvo kao spas mladima. Ne zavisi perspektiva samo od mladih generacija oni su samo jedan dio, vec ona zavisi od svih nas i veliki dio od vanjske politike europe prema nama koja je isto low.

Ako ljudi ne skontaju budu li i dalje glasali za nacionalne stranke koje drze trenutnu vlast ni za 3000 godina se nista nece promjenit vec ce polako jos gore i gore bit. Treba nesto veliko da se desi, neka vrsta revolucije da skinemo ove sa vlasti i dat priliku mladima al zato je potreban citav narod da se digne i mladi, penzioneri, borci, sehidi, nezaposleni i uradimo nesto slicno ko sto su i Ukrajinci uradili Narandzastom revolucijom, mada je to za nas Nemoguca misija. Politika je kljuc svega, nazalost.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.