Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Diskusija Bodovi

617 pregleda · 63 odgovora · otvorena 28.01.2010. u 15:20

Jasna diskusija , da li ste za ukidanje bodova - da nije toga možda i ne bi bilo spamera ..

http://www.gamers.ba/forum/9/2698/za-admine-/ tema koju je numma postavio prije 5/6 godina , članovi koji su se javljali bili su za ukidanje bodova.Ako nekome želite istinski pomoći bodovi ne bi trebali biti podsticaj. Da se bodovi ukinu bilo bi podjednako odgovaranje na svaku temu te bi svi članovi bili jednaki.

Nadam se da ce neko od admina ovo procitati te predloziti riddlu koji ima bazu podataka ..

IMAM ODOBRENJE ZA TEMU od Adnana Budimilića "bU" , cilj je vidjeti mišljenja članova

I da ne smarate , nisam se tek registrovao ovo mi je novi acc .

Nemojte počinjati svađe jer će tema biti lockana!
Ukidanje bodova bi dovelo do propasti ovog sajta.

FA uopće nebi funkcionirao da nema bodova. FA riznica, memberi jedni drugima rade sigove, avarate itd. samo radi aplauza, a ukidanjem bodova bi se ukinuo i aplauz (10 bodova), i da nema aplauza, FA riznice bi bile gotovo prazne...

Zatim razni contesti, naravno glavne nagrade u contestima jesu bodovi. Samim ukidanjem bodova, korisnici bi bili nemotivirani za učešće na contestu (zašto se natjecati kad nema nagrade -.-)

Shop: kako bi se onda kupovale opcije u shopu, dali bi bile ukinute, ili bi bile dostupne svim članovima foruma . . .

I na kraju premiumi, ukidanjem bodova, smanjio bi se broj kupljenih premiuma. A i zašto bi postojao premium, kad bi svi imali sve opcije u shopu, a ne dobiješ bodova . . .

Ukidanje bodova 100% ne dolazi u obzir!
mil0s je napisao/la:
Nema bodova - nema gamers.ba !
+1

Mislim da je ovo već razjašnjeno i nema potrebe opet da diskutujemo. Svi smo se uvjerili kako ovaj sajt radi na osnovu bodova

reLoaded je napisao/la:
Gamers je poznat po ovom sistemu bodovanja, te bi samim ukidanjem bodova ukinuo i osnovnu prepoznatljivost gamersa.
Osim toga, i sam vidiš koliko se digne tema dnevno za premiume, a ukidanjem bodova odmah ukidas i tih nekoliko premiuma sto se proda dnevno tj. ukidas Adi zaradu.
Tako da... Nista od te ideje...
Nie to nikakva zarada sta mislis koliko se server placa mjesecno.

Bodove sto bih ukidali nema potreba i ovako nam je lijepo.
Mume je napisao/la:
A kako ti znas da on nije neki stari member koji je bio regan na sajtu i imao bodova dok ti nisi bio ni u planu !

@Ma svejedno je !
Jer sam pametan!
haruN je napisao/la:
Nie to nikakva zarada sta mislis koliko se server placa mjesecno.

Bodove sto bih ukidali nema potreba i ovako nam je lijepo.
Davno smo konstatovali, sto nam je i riddle potvrdio, da primanja gamersa nisu mala te da je prica o tome da sve ide na placanje servera totalni supljak.
Bodovi su guba, neka ih. Ako mogu pomoci, pomoci cu bez ikakve bodovne nadoknade. Tako da ako mislite pomoci jedni drugima samo radi bodova...zalim vas.
Nikad ih nisam ni imao xD, u ovi 5 godina zaradio sam bod jedan mozda :r
Ado je napisao/la:
Po mom misljenju bodovi trebaju da ostanu, ali da se resetuje da svi imamo 0 i da krenemo iz pocetka. Al ko ce nas slusati !
I ja sam mislio da se to tako odradi,da se isprave svi bugovi itd.. Da se obrise vecina acc-ova koji su offline dugo vremena,svasta nesta treba uraditi ..
dyemotr0n je napisao/la:
I ja sam mislio da se to tako odradi,da se isprave svi bugovi itd.. Da se obrise vecina acc-ova koji su offline dugo vremena,svasta nesta treba uraditi ..
ha ya sta ce meni profil 30 hiljada a kladim se da ih nema aktivnih ni 10 hiljada svaki dan fol 100 gostiju ma pusti to. Onda bugovi nekakvi...
Za sta sam ovo svo vrijeme bodove skupljo

Da bi mi dosao ovako neko ko ti i lafo prdlozio ukidanje LOL..ja vjerujem da vecina site je ovdje radio bodova i dokazivanja...tako da UKIDANJE nE!
Hmmm.... fina diskusija ..Pa da odgovorim i ja .

Zasto bi bilo dobro, a zasto lose ukidanje bodova :

1. Ukidanje bodova bi bilo dobro, zato sto bi se svi clanovi "izjednacili", svi bi odgovarali na sve teme, a ne samo na one gdje su ponudjeni bodovi.

2. Ukidanje bodova ne bi bilo dobro, jer onda ne bi bilo vijesti, niko ih ne bi pisao "bezveze", na contestima i svemu ostalom niko se ne bi javljao da nije neke nagrade, aplauza i slicno.

Pr0j3cT je napisao/la:
Hmmm.... fina diskusija ..Pa da odgovorim i ja .

Zasto bi bilo dobro, a zasto lose ukidanje bodova :

1. Ukidanje bodova bi bilo dobro, zato sto bi se svi clanovi "izjednacili", svi bi odgovarali na sve teme, a ne samo na one gdje su ponudjeni bodovi.

2. Ukidanje bodova ne bi bilo dobro, jer onda ne bi bilo vijesti, niko ih ne bi pisao "bezveze", na contestima i svemu ostalom niko se ne bi javljao da nije neke nagrade, aplauza i slicno.

Zasto bih odgovarao na teme tipa : Kako ide stranica google-a ; i jos neke idiotske teme...Ja ne znam niti jednu temu, u kojoj je bio iskazan neki ozbiljniji problem za tog clana, koja nije odgovorena bez obzira na to da li se nude bodovi ili ne. Mnogo ovdje ima momaka koji su talentovani u razlicitim aspektima informacione tehnologije i uvijek su tu spremni da pomognu ako mogu.
Ma kakvo ukidanje bodova - mnogi ovdje zive ovdje za to !
sto se tice mog misljenja meni je svejedno, meni toliko nije stalo do bodova, a i ovo bodova sto imam dobio sam ih po zasluzi :$

a kako vidim ove ostale njima je sve do bodova (cast izuzetcima) , fkt neznam sta vide u tim bodovima toliko?
pitao bih vas nesto (sviju) sta je bit imati puno bodova? nekontam to bgm :S sta,neka si veca faca ili?

Bodovi su donekle simbol ove stranice. Ako ukineš bodove uništit ćeš stranicu. Doslovno.
Nema sanse da se ukinu bodovi.
Neki clanovi su se mucili da dobiju i sad jednostavno samo tako da sad oduzmu.
Odgovor : NE!

Razlog : Pa da nema bodova , aplauza, ovaj portal se nebi razlikovao od drugih portala.Bodovi su osnovni dio ovoga portala.Da nema bodova,nebi se pisale vijesti , postavljale slike dana,nebi se niko trudio za pomoc , contesti bi propadali,niko nebi kupovao premium.....

Jednostavno ovaj portal bez bodova je nezamisljiv.

Imao ja 2k ili -2k moja odluka ce uvijek biti NE!
meni bodovi nisu uopste vazni, "kupio" sam vecinu ovih stvari iz shopa, tako da su mi sad bespotrebni, o5 to je moje neko misljenje, al fkt. ima bolesnih likova i svasta rade za te bodove, zar bodovi znace nesto ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.