Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

Windows 7 - konf. i jedno pitanje

413 pregleda · 30 odgovora · otvorena 20.01.2010. u 20:51

Da ne dužim, uzeo sam cd 32bitnog windows 7 ULTIMATE, 7600 build od rođaka. Međutim, on mi je rekao da dobro skontam da li da instaliram jer sumnja da mi konfiguracija neće moć' podržat' w7 "kako treba".

2,5 GHz, dual ofc
8600GT 256Mb
2Gb RAMa

Da li može podržat' ?

Dalje, zanima me hoće li mi driveri i network setup ostati isti kada instaliram w7 ? Pod 'network setup' mislim podešenja za konektovanje na net. Imao sam sa tim dosta problema dok sam pravio, pa .. 

Hvala (:
U mene 9600 GT, 2.6 @3.00, RAM 2 GB i radi fino.
Zavisi kakva ti je memorija ali nećeš puno osjetiti na igricama.
Do 5-8 FPS će ti biti razlika za razliku od XP-a
TeroweNth je napisao/la:
rr pc udji u bios , bla bla bla

Objasnio sam ti na msnu

Evo i tema
Prođem licencu i piše da nije kompatibilno nešto, šta ja znam.

Sad probam preko instalacije ('kao igra'), izaberem Upgrade pa kaže da ne može već mora preko easy transfera nešto, šta ja znam. de dođi na msn pa mi fino objasni, oca t'
4rm4n1 je napisao/la:
Prođem licencu i piše da nije kompatibilno nešto, šta ja znam.

Sad probam preko instalacije ('kao igra'), izaberem Upgrade pa kaže da ne može već mora preko easy transfera nešto, šta ja znam. de dođi na msn pa mi fino objasni, oca t'
Izaberi da product key uneseš kasnije, dakle, samo kad ti product key ponudi pa napišeš, idi next
Ma 'arane , moci ce ic' al' jedino sto ti treba da uradis to jest da skines drivere za grafu ... jer w7 ima bug sa driverima od grafe ,a sve ostalo automatski instalira
Buraz ja imam 1 gb rama, 512 grafe, 2,0 ghz procesora Intel Celeron pici ko lud
Pa meni je na ovoj konfiguraiji radilo:
grafa:128
ram:768
procesor 3.0
Nemoj se uopšte oko toga brinuti radiće.Win7 instalira sve drivere sam (bar tako meni i još 2 jarana), pa ti ni to ne bi trebalo predstavljati problem
GL
trebas imati jak procesor...ja imam taj isti i npr kad upalim wmp, msn i surfam po netu koristenje CPU-a mi skoci na 100% i samo se ugasi comp....al opet zavisi ti i od napojene, koliko je wati .... opet probaj nezz
epic lol, filozofiras oko software-a ha hu, win neznas instalirat.

Da moci ce ti, ubaci dvd, namjesti da ti boota sa cd-roma, next next, izaberi particiju di hoces da ti bude taj win, formatiras je, i pustis sve da ide svojim tokom, btw izaberi custom, a ne upgrade
Pretpostavljam da ti je neki AMD procesor ?

Ako je dual core onda je vjerovatno 64 bitni, najbolje bi ti bilo instalirati WIn7 64 bit jer 32 bit OS na 64 bit CPU i ne ide baš ...

Imam XP 32 bit a CPU 64 bit pa me za'ebaje stalno, tako da ću i ja tražiti sebi 64 bitnu verziju da instaliram ...
skini ovo
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15&displayLang=en

i provjeri sta ti treba.

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:
1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
Additional requirements to use certain features:
Internet access (fees may apply)
Depending on resolution, video playback may require additional memory and advanced graphics hardware
For some Windows Media Center functionality a TV tuner and additional hardware may be required
Windows Touch and Tablet PCs require specific hardware
HomeGroup requires a network and PCs running Windows 7
DVD/CD authoring requires a compatible optical drive
BitLocker requires Trusted Platform Module (TPM) 1.2
BitLocker To Go requires a USB flash drive
Windows XP Mode requires an additional 1 GB of RAM, an additional 15 GB of available hard disk space, and a processor capable of hardware virtualization with Intel VT or AMD-V turned on
Music and sound require audio output.

Drajvere za graficku mozes naci ovdje:
http://uk.download.nvidia.com/Windows/196.21/196.21_desktop_win7_winvista_32bit_international_whql.exe

Ovdje ti je uputstvo za instalaciju:
http://www.gamers.ba/forum/7/94332/-tut-kompletno-dizanje-windows-7-os-i-upgrade

ako ti sta bude trebalo javi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.