Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

Windows 7 - konf. i jedno pitanje

413 pregleda · 30 odgovora · otvorena 20.01.2010. u 20:51

Da ne dužim, uzeo sam cd 32bitnog windows 7 ULTIMATE, 7600 build od rođaka. Međutim, on mi je rekao da dobro skontam da li da instaliram jer sumnja da mi konfiguracija neće moć' podržat' w7 "kako treba".

2,5 GHz, dual ofc
8600GT 256Mb
2Gb RAMa

Da li može podržat' ?

Dalje, zanima me hoće li mi driveri i network setup ostati isti kada instaliram w7 ? Pod 'network setup' mislim podešenja za konektovanje na net. Imao sam sa tim dosta problema dok sam pravio, pa .. 

Hvala (:
Da, s' pola snage.
mocice ti podrzati i normala 7 ti sve drivere instalira
moce ti podrzat vjeruj mi imao sam win 7 i na slabijem racunaru a z adrivere ne mogu ti garantovat ima puno drivera u sebi a mozda neke i ne pa prvo skini na cd svoj sve drivere i onda snimaj ;)
Samo drajvere za grafičku, a za konfu kao što reće nc, sa pola snage, koristi google next time, pišu tamo rqq za w7
Meni radi bez problema na 1GB rama i 128MB 6600 GF grafi.

Morat ces samo drivere od grafe instalirat, ostalo ti sam OS instalira.

neces se pokajat ako instaliras

minimum
1GHz processor (32- or 64-bit)
1GB of main memory
16GB of available disk space
Support for DX9 graphics with 128MB of memory (for the Aero interface)
DVD-R/W drive
Moce ti normala :P

Kad je meni na laptopu moglo jos gora duplo konfiguracija moce i tebi na to....
Moći će kako da ne 
Ja imam 2GB rama i 126 mb Graficku i ide sve fino 
Dali je procesor core2duo ili dualcore ? Razlika je bitna.
32 bitni sistem ce ti ici tecno, ali u slucaju core2duo procesora, uzmi si jos 2gb rama, nije skup mozda 30-50km, i installiraj 64bitnu verziju.
DA

DA

Samo instal win 7 GRMi bolji od XP-a 1337 puta

Konekcija će ti ostat ..... i meni je ostala .......... Slobodno instal
Sigurno će dobro raditi, ja sam instalirao win 7 na stari laptop i radi bez problema, a sve je upola manje nego kod tebe!
nc je napisao/la:
Da, s' pola snage.
Zadnje pitanje. Ubacim dvd, da li da idem install now pa da instaliram normalno, k'o što se igra instalira, ili da rrujem pc pa u bios, boot blabla?
Cloud je napisao/la:
Zadnje pitanje. Ubacim dvd, da li da idem install now pa da instaliram normalno, k'o što se igra instalira, ili da rrujem pc pa u bios, boot blabla?
rr pc udji u bios , bla bla bla 

Objasnio sam ti na msnu 

Evo i tema
Cloud je napisao/la:
Možeš ma oba nacina:D:D

Preferiram taj drugi dio, al mora DVD biti bootabilan
Uglavnom je jednostavna install u par klikova ti samo gledas i uzivas, komplikovanije je PS instalirat.
Laže ti rodjak  probaj jbt ne košta te ništa snima šta imaš (sprži), jedan format (redovno održavanje) i onda instal 7 
tebi ce raditi ko podmazano
kad meni moze sa 512mb rama i jos ne stopa sto tebi ne bi moglo
Skini ovo programic za test win7 za tvoj PC. Tvoja konf... moze raditi 100%

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.