Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

g.ba Konkurs za Moderatore

8.308 pregleda · 162 odgovora · otvorena 17.01.2010. u 11:22

GAMERS.ba Konkurs za Moderatore!

Vrijeme je da se oprostimo sa jos jednom ekipom, sada vec bivse, administracije. Danas je poskidano dosta moderatora, jedan globalni moderator i jedan administrator, a sve to iz razloga sto je vecina njih nasla neke druge, vaznije obaveze te su tako urijedili svoj boravak i rad na gamersu.

Kako je broj clanova na nasoj zajednici sve veci, tako smo prisiljeni za aktivnom, novo mi svjezom random snagom. Tim povodom se otvara, nakon dugog vremena, novi konkurs za moderatore.

Konkurs se pravi za slijedece podforume:
(Broj u zagradi je broj moderatora koje primamo za odredjeni podforum)

- Coffe Shop (3)
- Serveri (1)
- Gamers.ba FanArt (2)
- Counter Strike (2)
- World of Warcraft (1)
- Warcraft III (1)
- Turniri i Clan Wars (1)
- Izabrani Forum – (Coffe Shop) (2)
- Software i konekcije (2)
- Development & Web design (1)
- Hardware (1)

Dakle, bit ce dodano najmanje 14 moderatora tako da je to vasa prilika. Naravno, nijedan konkurs ne prolazi bez nekih uslova, pa tako ni ovaj. Uslovi za prijavu na konkurs, te uslovi koji se moraju ispunjavati nakon primanja funkcije su slijedeci:

- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.
- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.
- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.
- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.
- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.
- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Na ovoj temi nema komentarisanja pojedinih prijava ili same teme. Na njoj iskljucivo postajte prijave u ovoj formi:

GAMERS.ba ID: xxxx
Godiste: 19xx
Podforum: “Ime podforuma na koji se prijavljujes”
Razlog: “U par recenica napisati zasto si bas ti taj koji bi trebao biti na toj poziciji”

Cije postove obrisem, znaci da jos uvijek nisu dorasli ovom konkursu, zato vi koji znate, a vjerovatno znate, da niste jos uvijek zreli za toga, nemojte tratiti ni svoje ni moje vrijeme prijavljivanjem.

Oni koji se ne prijave na nacin koji sam naveo, takodjer nece uci u razmatranje za dodjeljivanje moderatorske pozicije.

Konkurs traje par dana, do onog trenutka kada imadnemo sve potrebne (buduce) moderatore na okupu.

EDIT: Molim sve clanove da se prijave na dva podforuma, dakle da napisete Podforum: CounterStrike/Serveri da bi imali orijentaciju za koji biste se podforum prijavili u slucaju da prvobitni bude popunjen.

GAMERS.ba Administracija

GAMERS.ba ID: 40491
Godiste: 1995
Podforum: “Coffe Shop/Gamers.ba FanArt”
Razlog: Ehh, dvoumio sam se izmedju FanArt-a i ovog'. Znaci ipak sam odlucio uzeti ovo, jer za fanart nisam dovoljno sazreo sa znanjem u Photoshopu .A ovdje bi' bilo doosta promjena, zanimljivih tema tipa diskusije, ponekad i par aplauza, a i Boga mi samara . Znaci, redovno bi se osvjezavao, iako je tu nas mocni spY ^^ . Jednostavno me zanima taj podforum, i teme u njemu , ne radi spama . Meni je stalo do ovog sajta ono bas, jer je sve vise "djece" , a sve manje "ozbiljnih" leekova na ovom sajtu, naravno da i ja sebe smartam "djetetom" . Eh' na vama je sad to ostalo, i naravno "obro se Dobrim vraća . Malo sam se raspametovao, al sta je tu je. Pozz
GAMERS.ba ID: 22777 (za par dana medalja za 2 godine)
Godiste: 1992( za koji mjesec 18 )
Podforum: “Software i konekcije
Razlog:
Prijavljujem se za ovaj podforum, zato jer sam mnogim članovima pomogao, što preko teme, a i preko PM-a.Ako prelistate malo ovaj podforum vidjet će te mnogo mojih komentara i pomaganja.Trudim se pomažem i napisao nedavno sam napisao tutorijal TUT`s all in one u kojem se nalaze svi tutorijali iz ovog podforuma.Posjedujem znanje Operativnih sistema, software i raznih software/ hardware problema.Uglavnom školujem se za ove stvare i za koju godinu ću biti Informatičar.Volio bih da pomognem razvoju gamers-a i naravno njegovim članovima.Možete vidjeti moja brojna pomoganje u profilu iz ovog podforuma nažalost neka su izbrisana a neka nisu, a isto tako večinu mojih bodova sam dobio aplauzima, što možete provjeriti.
Što je najvažnije ispunjavam sve uvjete za moderatora i tu sam stalno.Ako me izaberete za moderatora OBEČAVAM da ču voditi računa o istom i da neće biti bespotrebnih tema i spamma što je najvažnije.
AKtivan član gamers.ba portala.
2 podforum: Izabrani forum Coffe Shop
Razlog što se prijavljujem za ovaj podforum je taj što sam član istog dugo vremena.najvažnije je što nespamam i aktivan sam u tom podforumu.Dugo sam na gamers-u i volio bih pomoći koliko toliko.
Ako ima nekakvih nejasnoća i pitanja, PM/GB
GAMERS.ba ID:11326
Godiste: 1991
Podforum: “Counter-Strike” i Turnir i Clan Wars
Razlog: "Pa eto volio bih pomagati administraciji g.ba sitea i zaista bi se potrudio u tome , na g.ba dnevno najmanje sam tu 5-6 sati a razlog zasto sam odabrao "counter-strike" podforum jeste taj da ovu igricu igram aktivno 5 godina bio sam na dosta lan/online turnira zaista mnogo znam sto se tice o ovoj igrici !"
GAMERS.ba ID: 1248
Godiste: 1992
Podforum: “Coffe Shop”
Razlog: Vec dugo vremena sam tu.Pratim site i uvjek sam online na portalu.Imam iskustva,moderator sam na pes-serbia.com i e-sport.hr(Global Moderator).Mislim da sam dovoljno zreo za ovaj status.
GAMERS.ba ID: 39824
Podforum: “Coffe shop” / "Ostale igrice"
Razlog: Mislim da moje iskustvo , prvenstveno godiste moze utjecati na izabir moderatora na izabrani podforum ... Moj stav odgovara coffe shopu, nit sam previse opusten, ne spammam i ne ugrozavam ime gamers.ba i komunikaciju izmedju ljudi. Znam da ima vec iskusnih vise od mene moderatora na caffe shop , ali ipak ce ovo za mene biti veliko iskustvo jer mi je prva prilika da dobijem neki status na gamers.ba. Nije da je ovo neko ulizivanje, ali tu je jedan spY , koji je svojom pojavom zasluzio neki veci status od obicnog membera gamers.ba

Mislim da se ja nikad ne bih mogao ravnati sa njim ali isto mislim da sam jedan od takvih :))

- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.

Pa ne bas, da budem iskren... Nisam toliko aktivan na gamers.ba, ali budem barem 3h dnevno

- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.

Naravno, DA

- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.

U zadnje vrijeme, toga je puno i tih spammerskih tema , tako da nece biti veliki problem al u sustini DA.

- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.

Naravno :)

- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.

Sve je moguce ...

- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

I dok nisam moderator postavljao sam zanimljivosti, al naravno nadju se neki pa to obrisu :))
G.ba ID : 5559
Godiste: 1992.
Podforum: Coffe shop/Counter Strike
Razlog: Tu sam vec dugo vremena, zadnjih godinu dana nista ne postam, ali pratim site..
ID: 19652
Godiste: 1994
Podforum: Coffe Shop
Pa imam iskustva, bio sam moderator na par manjih foruma. Nisam spammer (na gamersu sam oko 2 ipo godine a imam 350 postova) , postujem pravila, clan sam izabranog foruma. Online sam uvijek kada sam za racunarom. I tako dalje
GAMERS.ba ID: 3338
Godiste: U Februaru 18 aBd
Podforum: " Coffe Shop "
Razlog:

Hmm ... Pa ovako u zadnja 2 mjeseca sam dizao jedno nekih 20 CONTESTA :] sa Wertuom i drugim clanovima, davao svoje bodove itd :]

20 sati sam online na g.ba:] rjetko da mi moze sta promaci, koja tema itd :]

Potrudit cu se sto vise da bude vama dobro i svima

Znam koje teme treba lockati, koje brisati, kome dati samar, kome aplauz

Imam oko 1000 prijatelja na ovom g.ba, koje licno znam sa vecinom i druzim se :]

Sluzba je sluzba, druzba je druzba, zato se ne nadajte previse

Sam ID mi govori od kad sam ovde :] sve sam faze g.ba prozivio, samo nisam onu prvu pocetnu steta

Jos 1 razlog : Organizovao sam neke g.ba kafe sa Markom . .

Cya :]

Post dobio aplauz od haruN

Gamers.ba ID : 23845
Godiste : 1992 (ratno)
Podforum u kojem bi zelio da budes moderator: "Counter-strike" ili "Coffe shop"
Razlog : Mislim da mogu da pomognem momcima koji trebaju pomoc ,a vezane je za CS .A "coofe shop" zbog toga sto mislim da bi mogao naci dovoljno dobrih teme za diskutovanje .

GAMERS.ba ID: 30306
Podforum: “Development & Web design / Software i konekcije”
Razlog: “Znam mnogo oko stranica i php,mysql,java,ajax,html,css pa bi mogao pisati tutoriale i pomagati raji a na g.ba sam svaki dan cim udjem na internet odmah na gamers.ba itd... , do tebe je riddle da odlucis hoćul ja biti moderator. Iskustva sam moderatorom imam i znam koja teme treba trash koja ne.”

Rezlog software i konekcije : "Znam da radim oko sistema hardwara itd.. radim to vec 3 godine pravim ljudima kompove itd.. Šamaro bi one spamere koje pišu 'Baci pc kroz prozor' , 'Izadji napolje' itd... sve što nije vezano za temu , pa eto isto je do tebe riddle hoćeš me izabrat . "

GAMERS.ba ID: 21798
Godiste: 1993
Podforum: “Software i konekcije”
Razlog: Znam mnogo toga u vezi sa softwareom i mislim da bih bio od pomoci . Upoznat sam sa operativnim sistemima , kao i dizanju istih , te dosta programa . Na gamersu provodim vecinu svoga vremena , tako da sam skoro uvijek dostupan za razna pitanja . Smatram da sam zasluzio tu poziciju .

GAMERS.ba ID: 32721
Podforum: “Software i konekcije”
Razlog: “ Jesam mlad,i to dosta mlad,ali neznaci da sam nemam iskustva u navedenom forumu,oko konekcija znam odlicno,software takodze,konkurisem,ma da nevjerujem da cu dobit,ali nemam sta izgubiti,samo mogu dobit Sretno i ostalim..

PS. Jeste da nemam godina,ali ko na gamersu ima.. 80% sajta su maloljetnici, tako da..generacije se mjenjaju,moraju nekad
GAMERS.ba ID: 25159
Podforum: World of Warcraft
Razlog: Prije svega kako vidim jedini sam koji je napisao prijavu za wow podforum a koji igra igricu... Pod igra igricu mislim na to da igram na retail/orgrinalnom serveru.. igram wowa 2 godine, 2 godine retaila a igrao sam mozda prije na terri godinu dvije... Trazim moda zato sto ima faila na temama trenutni modovi su iskusni igraci sve to stoji ali jesu li aktivni ? hmm Bude dnevno par tema nema ko lock, del bla bla...

et ocam'
GAMERS.ba ID: 26029
Godiste : 1992
Podforum : Counter-stirke
Razlog : Cisto onako da doprinesem ovoj zajednici , jer imam dosta iskustava. Head admin na bihnetu , admin na logosoftu itd itd .. Tako da poboljsamo ovaj portal od maloljetnicke delikvencije !
GAMERS.ba ID: 22758
Podforum: “Serveri”
Razlog: Vec bio moderator u podforumu "Serveri". Na svaki novi pitanje/problem javljam se sa odogovorom . Znam obavljati moderatorsku duznost i pored toga 24/7 sam online. Koliko toliko sam pismen. Svi koji me poznaju virtualno il' u rl nebitno, znaju da znam dosta oko servera. Drzao hosting, odrzavam trenutno Gamers.ba Servere.
GAMERS.ba ID: 31474
Podforum: “Development & Web design”
Razlog: "Zato što znam u vezi web designa, samo je problem u tome što to nisam pokazivao vama da se dokažem al svak nešto u životu pogriješi jbg vrijedi pokušati.”
GAMERS.ba ID: 7835
Godiste: 1991.
Podforum: “Coffe Shop/Izabrani Forum – (Coffe Shop)
Razlog: Pametan, razuman, obrazovan ^_^, gramatički i pravopisno potkovan, slušam Balašaevića , pozitivan, raspoložen za "dobronamjerni spam", odgovoran, mislim da mogu da razlučim koje su teme prikladne, a koje nisu, sve radim argumentovano ^_^... ma šta da vam kažem - ja sam čo'ek za vas!

p.s. član sam izabranog foruma.
GAMERS.ba ID: 20074
Godiste: 1991
Podforum: Software i Konekcije/Counter Strike
Razlog: Siguran sam da sam najktivniji bio u podforumu "Hardware" (svi bodovi su aplauzi iz tog podforuma), alo posro nc obavlja tamo vec odlican posao prijavljujem se u "Software i Konekcije" . U coter Strike se prijavljujem iz prostog razloga jer su problemi vise-manje isti, i teme se ponavljaju. A posto nema problema koji nisam imao sa cs-om, rado cu prosljediti svoje "znanje" .

Prijasnja iskustva:
warez.ba global moderator
esl.eu/cs admin
Sretno svima
GAMERS.ba ID: 23761
Godiste: 15godina
Podforum: Coffe Shop/Counter Strike
Razlog: Prijavio sam se jer sam ozbiljan i ispunjavam uvjete koje si naveo, volim da pomazem drugima, na gamersu sam vec 2 godine sa ovim accom, ali moj stari acc sa kojim bi sada navrsio 4 godine je izbrisan iz baze nebitno, mislim da sam zasluzio poziciju moderatora, nastojim da budem ugledan clan ovog foruma sto na neki nacin i jesam i pomazim ostalim memberima ovog sajta sto vise mogu, imam neko iskustvo sa moderatorom, tako da ozbiljno shvatam posao moda. Vecinu svog vremena provodim na gamersu (15h) toliko sam online, tako da na gamersu barem kada bi ja dobio coffe moda/cs moda ne bi bilo spama jer cu biti aktivan, prijavio sam se za coffe shop jer mi je to najzanimljivi dio podforum i volio bi imati bas tu moderatora. Drugi dio podforuma je CS, ako ne mognem dobiti u coffe shopu, volio bi da to bude cs, jer iskreno znam sve u vezi ovog podforuma, igram cs 4godine. Sve sto je vezano za ovaj dio podforuma znam.
GAMERS.ba ID: 20120
Podforum: “Software i konekcije/Counter-Strike ”
Razlog:

Prije svega , uslove koje si naveo ispunjavam bez ikakvog predomisljanja da li sam radio to i to i kako cu ako budem dobio poziciju istog.

Napisao sam par TuTorijala koje mozes vidjeti u profilu , sto znaci da cu i nastaviti s istim , te osvjezavati pod forum koliko ja to mogu, o aktivnosti nemam sta pricati , pogotovo u ovo doba , kada je raspust.

Sto se tice Counter-Strike-a , to je druga prica , vecinu problema koju sam susreo na gamers.ba znao sam rijesiti , te pomoci ostalima , veliki sam ljubitelj ove igre te moje iskustvo bi trebalo pomoci ostalima u vezi doticne igre.

Zloupotrebljavanje pozicije je nesto o cemu nema potrebe da pisem , zna sta se smije a sta ne , vec sam imao profil na g.ba koji bi danas trebao da ima i 5 godina i dosta sam upoznat s situacijom koja se ovih dana poboljsava , pa da i ja pripomognem svojim radom i zalagnjem , toliko od mene .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.