Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

g.ba Konkurs za Moderatore

8.308 pregleda · 162 odgovora · otvorena 17.01.2010. u 11:22

GAMERS.ba Konkurs za Moderatore!

Vrijeme je da se oprostimo sa jos jednom ekipom, sada vec bivse, administracije. Danas je poskidano dosta moderatora, jedan globalni moderator i jedan administrator, a sve to iz razloga sto je vecina njih nasla neke druge, vaznije obaveze te su tako urijedili svoj boravak i rad na gamersu.

Kako je broj clanova na nasoj zajednici sve veci, tako smo prisiljeni za aktivnom, novo mi svjezom random snagom. Tim povodom se otvara, nakon dugog vremena, novi konkurs za moderatore.

Konkurs se pravi za slijedece podforume:
(Broj u zagradi je broj moderatora koje primamo za odredjeni podforum)

- Coffe Shop (3)
- Serveri (1)
- Gamers.ba FanArt (2)
- Counter Strike (2)
- World of Warcraft (1)
- Warcraft III (1)
- Turniri i Clan Wars (1)
- Izabrani Forum – (Coffe Shop) (2)
- Software i konekcije (2)
- Development & Web design (1)
- Hardware (1)

Dakle, bit ce dodano najmanje 14 moderatora tako da je to vasa prilika. Naravno, nijedan konkurs ne prolazi bez nekih uslova, pa tako ni ovaj. Uslovi za prijavu na konkurs, te uslovi koji se moraju ispunjavati nakon primanja funkcije su slijedeci:

- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.
- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.
- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.
- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.
- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.
- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Na ovoj temi nema komentarisanja pojedinih prijava ili same teme. Na njoj iskljucivo postajte prijave u ovoj formi:

GAMERS.ba ID: xxxx
Godiste: 19xx
Podforum: “Ime podforuma na koji se prijavljujes”
Razlog: “U par recenica napisati zasto si bas ti taj koji bi trebao biti na toj poziciji”

Cije postove obrisem, znaci da jos uvijek nisu dorasli ovom konkursu, zato vi koji znate, a vjerovatno znate, da niste jos uvijek zreli za toga, nemojte tratiti ni svoje ni moje vrijeme prijavljivanjem.

Oni koji se ne prijave na nacin koji sam naveo, takodjer nece uci u razmatranje za dodjeljivanje moderatorske pozicije.

Konkurs traje par dana, do onog trenutka kada imadnemo sve potrebne (buduce) moderatore na okupu.

EDIT: Molim sve clanove da se prijave na dva podforuma, dakle da napisete Podforum: CounterStrike/Serveri da bi imali orijentaciju za koji biste se podforum prijavili u slucaju da prvobitni bude popunjen.

GAMERS.ba Administracija

GAMERS.ba ID: ID: 3349
Godiste: 1989
Podforum: Coffe Shop / CS
Razlog: Mislim da sam svojim dosadasnjim postovima, ponasanjem i svim ostalim pokazao da sam dorastao funkciji moderatora...
GAMERS.ba ID: 81
Godiste: 1989
Podforum: “Counter-Strike” / Coffe shop
Razlog: “Razlog je veoma jednostavan :Razumijem se u cs igram ga već 5 god , volio bi da smanjim spam redovan na g.ba jednosavno poželit
12364
1994
wow
mnogo iskustva i znanja vezanog za wow, te vise nego mnogo slobodnog vremena, redovan na g.ba
GAMERS.ba ID: 39565
Godiste: 1995
Podforum: “Coffe shop”
Razlog: Znam da netju dobit' , al' vrijedi pokusat
GAMERS.ba ID: 27538
GAMERS.ba ID obrisani: 1484
Godiste: 19xx
Podforum: serveri
Razlog: "poznavanje svih vrsta servera :D ,a ne ocekujem dobiti status samo se formalno prijavljujem. Znam da ovde ide sve preko veze :D "
GAMERS.ba ID: 7587
Godiste: 1992
Podforum: World of Warcraft
Razlog: S obzirom da je taj podforum nazalost jedan od najneaktivnijih, i pun glupih tema koji se ticu "crackovanih" i "ilegalnih" servera, ja bi ako bi dobio status moderatora sigurno bi uveo na neki nacin diktaturu tamo i zabranio da se postavljaju veoma glupe teme koje izazivaju samo spam i pametovanje nekih mladica. Ja igram WoW vec 2 godine, svaki dan ga igram po nekoliko sati, uz to sam i class leader u guildu, sto ocito prikazuje da znam klasu svoju koju igram, a uz to znam haman sve o ostalim klasama. Aktivan sam po svakakvim forumima sto se tice WoW-a tipa "elitistjerks.org" ili "mmo-champion". Znaci sigurno bi se potrudio da podijelim sa svima svoje znanje, da pomognem kome stignem i kome mogu i da uz to napisem koju vijest na g.ba koju bi kvalitetno preveo

Hvala unaprijed
GAMERS.ba ID: 28317 - 350(nekoristim, ruzan nick xD)
Godiste: 1990
Podforum: “Software i konekcije” ili hardware
Razlog: Zato što se razumjem u konekcije, mreže, umrežavanja, radim to na faksu, a i software mi nije lošija strana.
Hardware: Znam dosta o hardverskim problemima(sve što kupim rastavim xD) Poznajem svaki dio hardvera(nebi drugcije polozio uit).
1. Da, 2.Da (svaki problem me interesuje jer kad tad se i meni moze desit ), 3.Da, 4.Da, Da, Da
GAMERS.ba ID : 7691
Godište : 1990, 29. Septembar
Podforum : Gamers.ba FanArt

Razlog :

• Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se prijavljuješ.

Uvijek bio. Flejmovao i kritikovao na sve strane. Branio početnike, dijelio savjete, prepoznavao ripove. Mogu potvrditi već postojeći moderatori ove sekcije.

• Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.
- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.
- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.

Naravno. Online gotovo 12 sati dnevno. Za razliku od 90% sajta - FLAT konekcija. Raspoložen, komunikativan, empatičan, razumijem se u ono što radim.

• Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.

Svjestan itekako. Već dosta dobrog sam uradio za ovaj podforum. Tipa ideje da se PIC teme dozvole samo petkom, što je u mnogome doprinjelo izgledu indexa. Vjerujem da svi razumijete na koji način.

• Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Ako iko zna tutorijala napamet, taj sam.

Post dobio aplauz od haruN

GAMERS.ba ID: 20799

Godiste: 1989 ili ti 21 godina

Podforum: Counter Strike

Razlog: Aktivan sam na forumu, svaki dan sam na g.ba bez obzira na sve obaveze uvijek se nadje vremena, a CS mod zato sto je to jedina igra koju igram i pratim non stop. Pozdrav
GAMERS.ba ID:1837
Podforum: Izabrani Forum – (Coffe Shop) / Coffe Shop
Razlog:Kada bih dobio moderatora za IF - coffe shop ,pokusao bih ga oziviti maksimalno.Dosta vremena provodim na portalu i vec sam dugo clan portala ,tako vi vidite jesam li zasluzio moderatora.
GAMERS.ba ID: 48153 (na gamersu sam 2 godine ali sa drugim accountom koji je nazalost obrisan)
Podforum: “Software i konekcije”
Razlog: “Smatram da sam pravi za tu poziciju jer sam kvalifikovan za to, tacnije znam rijesiti probleme oko toga mogao bih pomagati clanovima, ako bude problema. Nisam neki klinac koji se fura itd. volio bih da uvodem red i pomognem za odrzavnje kvaliteta sajta, jer vjerujem da to mogu. Aktivirat cu se na forumu posto sam se ponovo tek regao. Takodjer, ako dobijem moda da cu svoj posao odradjivati kako i treba da jedan moderator uredjuje forum”

Toliko od mene, adios
GAMERS.ba ID: 41905
Godiste: 1987
Podforum: “Software i konekcije/Counter Strike/Coffe Shop”
Razlog: “znaci znam dosta oko software zavrsio skolu o tome....cs da i ne spominjem,a coffe shop znaci ovo mi je do sad 4 godina na gamersu...znam da necu biti ja izabran al nmvz ”
GAMERS.ba ID: 11375
Podforum: Coffe Shop/World of Warcraft
Razlog: Zelim pomoci u svakoj situaciji. Dnevno boravim na GAMERS.ba oko 5 sati. Odgovoran i ozbiljan. I zelio bi da napravimo kao "Administracija" bolji GAMERS.ba.
~ Pozdrav.
GAMERS.ba ID: 9294
Podforum: “World of Warcraft”
Razlog: Razlog zašto se prijavljujem , je sljedeći: Već duži niz godina (4 godine kao što vidite prema mojoj medalji) pomagao sam svima što se tiče wow dijela. Wowa igram 5 godina , nikada nepreferiram private realme. Oko wowa znam svaku pojedinu stvar , i uvijek sam tu da pomognem

par tema koje su od strane mene završile pozitivizmom

http://www.gamers.ba/forum/18/79284/log-in-problem/
http://www.gamers.ba/forum/18/49576/wow-addon/
http://www.gamers.ba/forum/18/88828/wow-b-net-mergovan-ili-ne-/

Te takodjer slične teme koje su završile sa aplauzima , bodovima i takodjer zahvalama od autora tih tema. I ako nedobijem moda , želim sve najbolje dobitnicima njega i bar da rade svoj posao kako treba. Pozdrav

Post dobio aplauz od haruN

ID:35558
Godiste:'95
Podforum: WoW
Razlog: Igram wowa od prebca , znam dosta o njemu iako ima ljudi koji uvijek znaju vise. Spreman sam pomoci i ocistiti taj podforum od prokletih private servera. Oziviti ga malo i podici wow na ovom portalu na neki malo veci nivo. Moze se reci da imam ideje za neke inovacije u tom podforumu koje bi volio predstaviti Ne isticem se po glupostima tako da ne duljim
I da jos da dodam , pismen sam za razliku od nekih.
Usput podrzavam ALLLLLLIENZA
GAMERS.ba ID: 40262
Podforum: Counter Strike
Razlog: trudim se da svakom odgovorim na njegovo pitanje sto se tice tog podforuma ..nastojim da svakom pomognem ..Siguran sam da posjedujem dosta znanja za moderatora ...Hvala i sretno svima ..
GAMERS.ba ID: 43569
Godiste: 1994
Podforum: Coffe Shop (Sve i svasta nadovezano na nista...)
Razlog: Volio bih donijeti ovom portalu vise rada i volje da ovaj sajt bude bolji 10x nego do sada
GAMERS.ba ID: 26744
Godiste: 1988.
Podforum: “Coffe Shop / Counter-Strike”
Razlog: “Na g.ba sam malo manje od 2 godine, iako jos nisam dobila medalju za 1 godinu. Mislim da sam uvijek bila uzoran clan, nisam pravila nikakvih problema. Neprestano sam online, nikad ne gasim g.ba, jedino kad mi nestane struje ili mi ne radi net.. A prije svega, lijepo bi bilo da jedna cura ima moderatora, a ne samo decki.. ”

Hvala! <3
ID : 1593
Godiste : 1990
Podforum : Coffe shop
Razlog : Dugogodisnji clan, nikad banovan niti osamaren ( kultura dijaloga :) ) , i specijalizov'o sam se za supljiranje, sto se trazi u Coffe shopu ;)
GAMERS.ba ID: 7917
Godiste: 1993
Podforum: Coffe shop ili Counter Strike
Razlog: Vec sam dugo vremena na g.ba.Dnevno provedem sat ili dva.Nekad i vise.Sto se tice podforuma,coffe shop bi mogao jer znam s rajom,vamo tamo i oni folovi, a Counter-Strike jer je to jedina igra koju aktivno igram vec duze vrijeme.Kolko sam ovdje mozete i zakljuciti po ID-u.
pozzzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.