Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

g.ba Konkurs za Moderatore

8.308 pregleda · 162 odgovora · otvorena 17.01.2010. u 11:22

GAMERS.ba Konkurs za Moderatore!

Vrijeme je da se oprostimo sa jos jednom ekipom, sada vec bivse, administracije. Danas je poskidano dosta moderatora, jedan globalni moderator i jedan administrator, a sve to iz razloga sto je vecina njih nasla neke druge, vaznije obaveze te su tako urijedili svoj boravak i rad na gamersu.

Kako je broj clanova na nasoj zajednici sve veci, tako smo prisiljeni za aktivnom, novo mi svjezom random snagom. Tim povodom se otvara, nakon dugog vremena, novi konkurs za moderatore.

Konkurs se pravi za slijedece podforume:
(Broj u zagradi je broj moderatora koje primamo za odredjeni podforum)

- Coffe Shop (3)
- Serveri (1)
- Gamers.ba FanArt (2)
- Counter Strike (2)
- World of Warcraft (1)
- Warcraft III (1)
- Turniri i Clan Wars (1)
- Izabrani Forum – (Coffe Shop) (2)
- Software i konekcije (2)
- Development & Web design (1)
- Hardware (1)

Dakle, bit ce dodano najmanje 14 moderatora tako da je to vasa prilika. Naravno, nijedan konkurs ne prolazi bez nekih uslova, pa tako ni ovaj. Uslovi za prijavu na konkurs, te uslovi koji se moraju ispunjavati nakon primanja funkcije su slijedeci:

- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.
- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.
- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.
- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.
- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.
- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Na ovoj temi nema komentarisanja pojedinih prijava ili same teme. Na njoj iskljucivo postajte prijave u ovoj formi:

GAMERS.ba ID: xxxx
Godiste: 19xx
Podforum: “Ime podforuma na koji se prijavljujes”
Razlog: “U par recenica napisati zasto si bas ti taj koji bi trebao biti na toj poziciji”

Cije postove obrisem, znaci da jos uvijek nisu dorasli ovom konkursu, zato vi koji znate, a vjerovatno znate, da niste jos uvijek zreli za toga, nemojte tratiti ni svoje ni moje vrijeme prijavljivanjem.

Oni koji se ne prijave na nacin koji sam naveo, takodjer nece uci u razmatranje za dodjeljivanje moderatorske pozicije.

Konkurs traje par dana, do onog trenutka kada imadnemo sve potrebne (buduce) moderatore na okupu.

EDIT: Molim sve clanove da se prijave na dva podforuma, dakle da napisete Podforum: CounterStrike/Serveri da bi imali orijentaciju za koji biste se podforum prijavili u slucaju da prvobitni bude popunjen.

GAMERS.ba Administracija

GAMERS.ba ID: 46088
Godiste: 1995
Podforum: coffe shop
Razlog: volio bih da imam moderatora jer imam iskustva sa tim. Moderator sam vec na 3 foruma :)
GAMERS.ba ID:34328
Godiste: 1993
Podforum: “Coffe Shop” , “Software i konekcije”
Razlog: “Znam većini stvari o Software-u kao i o konekcijama , Volim g.ba .... i čast bi mi bilo biti jedan od članova administracije .....”
GAMERS.ba ID: 31026 na ovom profilu, na drugom 23135, imao sam još jedan koji je izbrisan iz baze zbog "znakova" -.-
Godiste: 1993 :$
Podforum: Bilo koji meni je svejedno, ipak najbolje bih se snašao na Coffee Shop podforumu ili RPG podforumu :$
Razlog: Evo odmah ću preći na stvar, prešao sam taj level spamera, pokušavam pomagati koliko mogu, nisam toliko često na forumu kao neki, ali ako dobijem tu funkciju mogao bih izdvojiti 2-3 sata svakog dana za gamers. Obrazovan sam, pišem tečno i gramatički ispravno, može se reći i da sam inteligentan :$ hehe. O podforumima znam svašta po malo, a također bih bio i odgovoran, ne bih dijelio aplauze guznim haverima, ne bih šamarao osobe koje me iritiraju i tako :$. Ne bih bio pristran, osvetnički nastrojen, pokušao bih svaki konflikt, situaciju realizirati na neki neutralan način :$ I da, znam dosta o igrama, rekao bih jako puno, više neko većina članova, pa mi je i to valjda neki plus .$ I da još dodam, pisao sam prije i vijesti i recenzije, u 2 mjeseca ili manje napisao sam 25 vijesti (imate na profilu) i 3 recenzije, nažalost samo jedna je prihvaćena, mogao bih čak i nastaviti sa tim
Mislim da bih svojim radom mogao dosta pridonijeti radu ove zajednice u sklopu.

U svako slučaju GL svima koji su se prijavili, i neka najbolji pobije... osvoji moderatora
GAMERS.ba ID: 8365
Godiste: 1990
Podforum: Caffe shop
Razlog: A sta ja znam,kontam najvise tema u tom podforumu,mnogo spamanja,a ja uvijek online i spreman da to na vrijeme dovedem u red ;p
GAMERS.ba ID: 44769
Podforum: Coffe Shop
Razlog: Jer sam stvoren za sve i svasta nadovezano na nista... ucio sam od najboljih (lav, spy..), mogu doprinjeti coffe shopu, nisam korumpiran i nema nikakvi afera za mene...
GAMERS.ba ID: 31848
Godiste: 1994
Podforum: “World of Warcraft”
Razlog: Igram WoW-a 2-3 godine, posto vidim da je malo moderatora na WoW-u nadam se da ce moje znanje pomoci mnogim igracima
GAMERS.ba ID: 2694
Godiste: 1991
Podforum:Coffe shop/Software i konekcije
Razlog: Ovdje sam odavno(jos od cs-bih stranice) i volio bih da nekako pomognem nasim clanovima(starim a i ovim novim)...Zelio bih da osvjezim malo ovaj coffe shop,da ne bude spammanja i otvaranja tema koje nemaju veze sa ovim podforumom. Takodjer online sam veci dio vremena:)
GAMERS.ba ID: 10116
Podforum: “Development & Web design”
Razlog: “Jer znam dosta oko CMS-ova za klanove, vec sam objavio temu u kojoj cu napravit 5 webova, trenutno sam zavrsio za 3 klana websajtove, treba da doradim desinge..

Potrudit cu se da pomazem clanovima Gamers.ba oko bug-ova i error-a na clan CMS-ovima, takodje cu u ovoj sedmici objavit Tutorial kako installirat Webspell.

Mnogi znaju da se razumijem u to i da to volim..

4 Godine sam na G.BA imam dosta slobodnog vremena, i aktivan sam na G.BA

Ocekujte oko utorka-srijede prezentaciju webova sto radim za G.BA Klanove.”

Primjer
GAMERS.ba ID: 27043
Podforum: “Gamers.ba FanArt/ Coffe Shop [ IF ]”
Razlog:
“Što se tiče FanArta, mislim da sam zaslužio navedenu poziciju, samim time, da od dana od kojeg sam se registrovao na forum sam pomagao članovima, te se dokazao time što sam pobijedio na nekoliko održanih contesta. Iako mi je ID 27k, ovdje sam ja mislim godinu, ako ne i više, i za to vrijeme sam se maksimalno trudio u vezi navedenog podforuma. Pregledom FA podforuma, možete vidjeti moju aktivnost. Ne želim moderatora da bi mogao šamarati ili trashati tema namjerno, nego da probudim svijesti kod membera raznim takmičenjima, da ih nagradim za i onaj najmanji trud, da im ne bude kao meni, pobjeđivanje na contestima, nagrada obećana, ne ispunjena. Na forumu sam od 10 sati provedenih za računarom 10 sati online ! Naravno, moje radove možete vidjeti i na dA stranici, pa izvolite. Ako bih bio odabran za navedenu opciju, obećavam da će FA podforum ponovno doći u velikom stilu
Što se tiče Coffe Shopa, smatram da sam se i u tom podforumu potrudio maksimalno, pomagao memberima, to je, možemo reći najaktiviniji podforum i sa velikim zadovoljstvom bih ga želio voditi, aktivnost na forumu se očitava i u broju napisanih postova, ali kad sam bio u prilici, rado bih pomagao korisnicima. Već sam duže vrijeme član IF-a, pa bih ga volio malo oživiti. Pazim na gramatiku u svakom postu, trudim se da je sve ispravno. Još jednom ponavljam 1993 godište nema nikakve veze sa mojom sposobnošću u dva podforuma u koja sam se prijavio ”

GL svima
GAMERS.ba ID: 32848
Podforum: World of Warcraft
Razlog: Well, igram vec dugi niz godina WoWa (trenutno ne), tacnije oko 3-4 godine. Igrao na raznim serverima, kako privatnim tako i blizzardovim (originalu). Veery good skill s warriorom. Znam puno o navedenoj igri itd. Znam da mi mozda ID nije doslijedan, vjerovatno kao ni godiste, ali mislim da sam ozbiljniji od vecine ovog "uzrasta" Samim tim sto sam '95 godiste, imam vise slobodnog vremena, pa tako i za g.ba. Aktivan sam na ovom portalu, znaci svaki dan po par sati provedem tu (manje/vise). Navedenu poziciju moderatora ne zelim zbog samara/aplauza ni da smatram da sam "neko iznad" ostalih, nego cisto da pomognem oko igre, savjetujem itd. pa eto ako dodje to toga, i da kaznim/nagradim... Hvala na razumijevanju!
GAMERS.ba ID: 30923
Podforum: Counter Strike/Coffe Shop
Razlog: Zasto da budem moderator?? Pa najprije zbog toga sto sam stalno online na g.ba , zelim da pomognem razvijanju g.ba zajednice kao i counter-strike podforuma.Mnogo vremena provodim igrajuci cs kao i gathere pa moderator bi dobro dosao pri pomaganju i #cs.gather.ba.Ako ne bude mjesta u cs podforumu stavio sam kao drugu mogucnost coffe shop cisto radi zabava i malo da dijelim nagrade na neke smjesne postove i zezancija (like lavshinoda) Nadam se da ce biti moderator pa pod koji forumom we will se

GL HF
GAMERS.ba ID: 24541
Podforum: World of Warcraft
Razlog: Pa evo igram WoW vec jedno 3 godine, znam dosta o wowu i mislim da mogu pomoci clanovima.I takodje zato sto bas igram na private serverima (igro sam malo na retailu ) jer i dosta ove raje kada im treba pomoc pitaju kako skinuti ovaj pec i recite mi neki dobar private server ovo ono, a mislim da vec ima dosta moderatora koji igraju na retailu.

EDIT: i da nisam stavio gore za jos 1 podforum jer nit me ista privlaci a mislim da takodje nisam dorasto necemu drugome posebno da budem moderator odnosno ima puno boljih od mene
Kucam s moba dok sam jos u BiH. Da ne duzim, war3 zelim jer ga znam napamet<3.
GAMERS.ba ID: 25000
Godiste: 1992
Podforum: “caffe shop”/ Development & Web design
Razlog: “Pa evo, čitam ove uslove, i ispunjavam ih sve i ispunjavat ću ih sve Stalno provodim na G.ba pa vjerujem da ću vam biti od pomoći.”
GAMERS.ba ID: 16054
Podforum: Counter-Strike ili Turniri i clan wars
Razlog: Aktivan sam dosta na gamers.ba, imam dosta slobodnog vremena a razumijem se dosta oko ovih stvari, stoga zašto ne spojiti korisno sa ugodnim..
GAMERS.ba ID: 24918
Godiste: 93
Podforum: “Coffe Shop ili World of Warcraft”
Razlog: "Tu najvise mogu da pomognem "
GAMERS.ba ID:6733
Godiste: 1997
Podforum: Coffe Shop
Razlog: “Jako sam mlad imam 13god,ali zato sam na ovom portalu od 8god i pratim sve sto se desava na njemu.Imam dosta slobodnog vremena posebno sad za vreme raspusta , a i u Coffe Shopu ima dosta tema,tu mnogi spamaju ,a ja cu uvjek biti tu da ih zaustavim.”

EDIT:

Prijavljujem se jos i za Counter Strike podforum....

Igram CS nekih 5.6god.Prvo sam igrao 1.5 a onda poceo i 1.6.Ucestvovao sam na 2 turnira.Igram ga 2,3h dnevno...i sta ja znam vise.
GAMERS.ba ID: 27104
Godiste: 1994
Podforum: “Coffe Shop / Counter Strike"
Razlog: “Na G.ba sam manje vise 10ak sati online, radi velike dosade koja nas je zahvatila. Prijavio sam se za moderatora, iako znam da sam na G.ba samo godinu i 2-3 mjeseca i znam da ima clanova koji su mnogo duze na ovom sajtu i zasluzuju poziciju moderatoru. Prijavljujem se za moderatora u podforumu Coffe Shop, jer mi je to nekako najzanimljiviji podforum, realno gledajuci. Mada, prijavljujem se i za moderatora za podforum Counter Strike. Mislim da znam dosta o CS-u, i da bih mogao pomoc' vecini clanova oko problema sa navedenom igricom."
GAMERS.ba ID: 4010
Godiste: 1990 // 17. Februar
Podforum: Caffe Shop / Izabrani Forum
Razlog: Iskreno , tu sam svaki dan citam , gledam , pratim desavanja , na g.ba od samog pocetka neke 2003-04te godine , posao moderatora mi vrlo dobro poznat, dovoljno upoznat sa administracijom i svim obavezama , tako da , mislim da se mene pita drugacije bi se pravila postavljala , nepisem puno po forumu , no svakodnevno sam tu , zbog posla vise, a g.ba ne gasim prosto uvjek je otvoren , sta vise reci , rijeci su suvisne =)

- Sposoban sam za tu poziciju !
- Spreman pomoci svima , u bilo kojem pogledu !
- Spreman odlucivati sta je dobro a sta ne za ovaj portal , normalno , takve teme se nemogu ostavljati na indexu , mislim da svi znate o cemu pricam !
- Sposoban i spreman da pomognem !
- Svojom aktivnošću i ozbiljnosti cu dokazati da sam sposoban za odrzavanje tog podforuma , i da opravdam tu poziciju !

Pitaš se zašto ? Zato što mogu jebote

Usput mili moji poslusajte The Riddle Song slučajno nađoh prejaka stvar =)

http://rapidshare.com/files/336658023/The_Riddle_Song.mp3.html
GAMERS.ba ID: 35733
Godiste: 1991
Podforum: “Fan Art/Coffe Sho”
Razlog: “Jer mislim da znam mnogo o ps-u i pomazem ljudima pravim logoe,bannere itd”

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.