Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Coca Cola - OPASNO ILI NE ?

1.946 pregleda · 165 odgovora · otvorena 11.11.2009. u 09:28

Eh ovako, pijem colu i nesto kontam, pa jebote pijem colu od 5 godine , od 5 razreda svaki dan po 2L najmanje, sad sam malo ukljucio mozak, sta se moze sve desiti sa coca colom ? Nisam siguran al sam cuo da je otrov i da moze sjebati jetru, cak sam nasao i clanke koji govore da cola moze da pojede ceo organizam ako ga ostavis da bude celu noc u casi coca cole, pa jebote sta se onda tek desava u nasem stomaku ?

Ima li iko da je "ovisan" o coca coli, jel ima neko da je imao nekih problema oko zdravlja od coca cole..

Dok sam pisao ovaj text popio sam 2 case coca cole ...
bio ja u prodavnici, dolazi covjek kupuje kolu, kaze da polije sarafe od kamiona, ne može da ih odvije :D

a kolu ne pijem, jer sam svjestan :D
voda ftw :D
moj komsija sad mora jesti samo sir i piti mlijeko...jetra mu otisla...okani se coca cole,ja je popijem na mjesec 3 case
Moj radjak je ovisnik o Coca-cola-i (kao i ja, ponosni), prije godinu dana je dobio Chronovu bolest (u 24 godini jako mlad, ako ne znate koja je to, to je ona sto je ima Denis Latin), uslijedilo je par operacija pri kojima su mu odstranili dio crijeva. Doktor kaze da je uglavnom uzrok Cova-Cola iz mnogo "brze" hrane.

Ali da Cola pojede organizam ne vjerujem.
Sta sve na ovom svijetu nije zdravo pa konzumiramo ! S druge strane otkud nama meso da stavimo u casu pa da vidimo oce li istrunuti ... Stavite umjetne zube od babe,ako im se nista nedesi , rukaj ...
Ma, 'ebo te, kongračulejšns. Te industrijske količine koje konzumiraš, čovječe! Pa ti si onda ovisan o kofeinu aka jednom od glavnih sastojaka omiljenog ti pića. A to ti, drugar, još nije ništa. Stvarčica koja otapa druge stvarčice, a aktivni je sastojak Cole, je fosforna kiselina. Jaaaako 'ebena stvar za tvoj organizam, ali s druge strane i jaaaaako 'eben abraziv. I ak' hoćeš odstraniti jetru čisto kemijskim procesom iz tijela pij ti druže Colu, pij je do besvjesti as if i care:P.

Mogu ti reći da pretjeruješ. Cola u tim količinama je stvarno štetna. Radije se okreni pivi.

'Ebo te, ja Colu koristim umjesto WD-40-ke.
nidje veze pijem kolu svaki dan od svoje 8 godine najmanje 2 l a nekad i vise a sad mi je 17 uskoro 18 XD i nista mi nemam zdravstvenih problema nit bilo kakih problema

P.S.
ev upravo sad pijem kolu
Pa iskreno cuo sam da ne treba unositi pretjeranu kolicinu u organizam , imas na youtube kako razjeda coca cola komad mesa koji se nalazi U CASI , i u roku 24 H fakticki nestane iz CASE komad mesa ... :S
Nisam ovisan o coca coli ali dobro mi legne poslije PUNOG STOMAKA cevapa 
Et Cola je stetna...

A sta je sa travom ? To nije stetno ?
Sta je sa zestokim picima ?
vlex, necu ti puno pametovati kako Cola djeluje na ljudski organizam i kakve efekte ima, bilo pozitivne ili negativne, samo cu ti reci da mi je rodjak koji je zivio u Novom Pazaru umro od ciroze jetre u 23 godini zivota.

Pogodi zbog cega li je dobio cirozu?
PiraTinstw je napisao/la:
Et Cola je stetna...

A sta je sa travom ? To nije stetno ?
Sta je sa zestokim picima ?
"A sta je sa travom ? To nije stetno ?"

Da se malo obrazujes znao bi da ne !

A sto se tice kole sve sto je umjereno ok je tako da  
Almir je napisao/la:
Imaš video na youtube, nisam siguran kako se zove ali ide nešto ovako. Uzmu neku posudu i u nju naliju kole malo, možda pola litra i tu ubace jaje. Nakon godinu dana to jaje postane kao gumeno. Oca mi da vidiš kako je ja se usr'o s pomisli šta mi se dešava u stomaku :S
Jesi li ti jaje ili covjek ? :o
Svaki dan minimalac po 2l, i to vec dugi niz godina, nikad nista me nije zabolilo nit ista..
BMK i wuwz cola:-[
~ Popijem 3 case mozda u 5 dana 
viva_la_Bam je napisao/la:
mislis da bi Njemacka ili neka druga razvijena evropska zemlja koja se brine o svom stanovnistvu dopustila da piju nesto sto je otrovno ?
Nema sanse, no sikiriki nista ne brini o zdravlju
haveru prvo kola u njemackoj i kola u bih su potpuno razlicite.
drugo, multikompanije kakva je i coca-cola su jace od 90% svih drzava na svijetu. To je cisti monopol, reklama i ostvareno brandiranje koje se manifestuje kroz ovakve kao sto ste vi, koji stalno pijete kolu.
Ja sam bio zaglavio u bolnici od kole,znaci isto ko ti ja za sedmicu popijem paket kole od 2l.Bolove sam primjetio u stomaku,pocelo da me presjeca isto zuc ko da sam imo.Odkd sam presto piti kolu bolovi su nestali,sad pijem 2,3 puta sedmicno malu kolu.predi na neki gusti sok neka ti es jetra obnovi bgm.;)
Normala da je trash kad pogledas sta sve ima unutra. Ja nisam neki fan cole i gaziranog, popijem u mjesecu dva, tri puta nekad ni tolko. Ako uzimam neki sok onda je od jabuke uglavnom nekad ice tea mada je i on trash, moj rodjak cesto pio icetea i dobio povisok secer i u bolnici zavrsio. Ma najbolje limunada umutis limuna u vodu ja nekad meda stavim umjesto secera.

Cola sux =D
Pročitaj na etiketi koka kole samo spisak emulgatora koje sadrži. Ako nemaš gdje drugo da se informišeš, traži o svim tim emulgatorima na guglu, pa provjeri šta rade organima.

Kolu pijem kad sjedimo negdje, pa naručujemo nas 4-5 šta će ko, a ne pije mi se ni kafa ni pivo, a onaj koji prvi naručuje kaže da će kolu, pa i ja kažem daj kolu, jer mi se ne da razbijati glavu listanjem pića koja mogu naručiti.

Da pijem to toliko niti imam para, niti mi se piće nešto naročito sviđa. Meni je Cedevita zakon!

To pitanje da li je kola štetna se može poistovjetiti sa pitanjem da li je pušenje štetno. Svi mi znamo da jeste, samo što nam je u slučaju cigareta to malo više stavljano do znanja. Jednostavno zato što je fabrika cigareta na hiljade, a fabrika koka kole samo jedna, pa mogu ućutkati dosta onih koji im se suprotstave!
Ovisan o Coca Coli ? Jesam jbg..
Popijem dnevno bar 2 litra sta cu naviko se i moram je popit isto drogaa kriza me spuca. Cuo sam svasta nesto o njoj da nije zdrava, da se u casi kole moze zub preko noci da raspadne al nije istina, tu je brainac. Oni su naime u ime nauke XD izvrsili taj eksperiment ostavili su zdrav zub u casi kole preko noci. Rezultat zub je samo porcnio i nista vise. A negdje sam cuo navodno da stavljaju kokain u kolu, al to mi zvuci ko cista glupost, al bi bilo dobro da stavljaju . Mislim da nema potrebe da ista vise stavljaju stavili su sve sto je potrebno covjeku da se navuce. Mozda ce mi za 10 godina jetra bit kao u nekog alkoholicara al sta me briga hocu da uzivam u coca colii 
Ja pijem Coca Colu baš ono drama znači nema sedmice da je ne popijem, a nekad svaki dan..
Čuo sam da j**e jetru, al' drama j**e .. Gdje neće kad je gazirano piće.. Ali meni je to ipak omiljeno piće <3
Gledam da što manje konzumiram, al' et ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.