Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Coca Cola - OPASNO ILI NE ?

1.946 pregleda · 165 odgovora · otvorena 11.11.2009. u 09:28

Eh ovako, pijem colu i nesto kontam, pa jebote pijem colu od 5 godine , od 5 razreda svaki dan po 2L najmanje, sad sam malo ukljucio mozak, sta se moze sve desiti sa coca colom ? Nisam siguran al sam cuo da je otrov i da moze sjebati jetru, cak sam nasao i clanke koji govore da cola moze da pojede ceo organizam ako ga ostavis da bude celu noc u casi coca cole, pa jebote sta se onda tek desava u nasem stomaku ?

Ima li iko da je "ovisan" o coca coli, jel ima neko da je imao nekih problema oko zdravlja od coca cole..

Dok sam pisao ovaj text popio sam 2 case coca cole ...
Tiara je napisao/la:
Da je nakon godinu dana, to bi bilo dobro.
Ali jaje omeksa vec nakon jedne noci, sto je vec nenormalno brzo.

Ljuska jajeta se sastoji najvise od kalcijuma, kao i covjekove kosti. Pa na osnovu odoga mozete i skontati sta kola radi u vasem organizmu.

A kada je original ovoliko stetan, sta tek mislite sta rade ove kineske kole koje imaju i po 3-4 puta vise ortofosofrne kiseline.

Da znate, kokta nema ortofosforne kiseline i poptuno je bezbjedna za piti. Ali sve je stetno u prevelikim kolicinama, pa cak i sami vitamini.
Od danas samo koktu  , ionako mi je uvjek bila draza od cole 
mislis da bi Njemacka ili neka druga razvijena evropska zemlja koja se brine o svom stanovnistvu dopustila da piju nesto sto je otrovno ?
Nema sanse, no sikiriki nista ne brini o zdravlju
Brate za jetru samo pucaj surutku =)
imam prijatelja koji je sjebo jetru od raznih bilderskih preparata i ono surutka ga spasila ,mogao je zivot izgubit
Istina je da ona unistava jetru ja ne znam kada sam je popio mozda prosli mjesec bas je nesto izbjegava 
Nisam neki ovisnik o koli , kao vi bolesnici 
Popijem 2 / 3 puta sedmicno 
Koristi se da skida hrdju ,pa ti vidi valja li pit kolu 

Smrt ba ,pij cajeve 
buraz, coca cola pojede mrtvi organ, jbt kako ce mi pojesti zeludac ili jetru kad imam kiseline i ne miruje organ. ukljucite mozak malo.
Naravno da je otrovna i da deblja, al ako se citav svijet truje sto ne bi i ja 
omg 2l dnevno ja godisnje popijem mozda 0,5l kole

to ubija sve sto valja u tebi ... npr pojo si 200gr bijelog mesa i rize zalijes kolom pola hranljivih sastojaka propadne a jetra ode itd ....

puno je bolje piti pivo nego kolu -...
svaki bodybuilder povraca kad cuje rijec kola :D
Jetra se regenerise tako da kolu treba piti barem pola litre na dan max xD
Coca Cola nesto opasnoo wauuuuuuu 

Ako sam je pio 10 godina pit cu je i od sada 

Ko ima slab organizam normalno da ce mu se desiti sta 
Stavi đigarice u colu preko noci i u jutro pogledaj sta se desilo nema nicega 
zivi otrov ocm:P
vLexinho je napisao/la:
Nebrini se ako mislis nesta poduzeti jer gledaj

Cola moze sjebat jetru ali morate znati da se jetra najbrze regenerise od svih organa koje mi posjedujemo

pola jetre se moze skroz reinkarnirati u toku od mjesec dana tako da je meni coca cola unistava zivot prica smece

normalno i ti moras nesta poduzeti u vezi toga jetra se nemoze regenerisati ako joj nedas disad i ako je konstantno punis Coca-colom

Ja nisam toliko bio ovisan kolko si ti nit imam para za to ali pola litra je meni dnevno bilo dovoljno da osjetim u zelutcu da jednostavno previse podrigujem, da onaj ukus cole nije isti ko kada sam pio u nekim granicama normale, i inace osjecas mjehurice njene u stomaku

Ali ipak uradio sam nesta, spotski sam tip i jednostavno sam sebi uzeo period u kojem cu piti cappy sokove i uspjelo je

svaki put kada kupim nesta potrudim se da uzmem 2 put cappy a treci put colu i to ti je odprilike u granicama normale

Drugo moras piti kod kuce vodu, mljeko i neke normalne stvari, caj takodjer, kafu ko pije pije pije ja se nemogu uzdat u kafu jer je to za mene otrov i nezelim da je pijem uopste, to je meni u glavi ko alkohol i nezelim jednostano ni da je okusim

isto tako ti je uzavisnosti i ishrana kod kuce, sreca ja svaki rucak imam domaci kuhan za koji se pobrinem da pojedem jer vjeruj mi nema nista zdravije

+ Sto sam rekao sportski sam tip tako da me nista nebrine sve u granicama normale

A ove testove sto gledate po internetu da kola jede svasta na duze razdaljine to jes tako ali nevrjedi za nas organizam

Nas organizam je multifunkcionalan i krece se konstantno, suprotnom eksperimentima koji su stacionarni i vremenski nezavisni, imas stomacnu kiselinu koja razara molekule coca cole konstantno tako da svi stetni gasovi koje sadrzi kola ti izbacis u vidu podrigivanja sto je i logicno

A vi sto pricate joj pijem 18 godina colu 2L na dan nista mi nije bilo, gledajte to sve do jednom vi ste jos mali godine od 13-20 nis nista tada je organizam najjaci ali vec kasnije to pocinje da opada vase navike se samo nastavljaju i organizam se pocinje igrati sa vama a vi stalno u problemima

Ja ti samo preporucujem ovo pij colu svaki drugi dan i to po pola litra vishe ti netreba vjeruj mi sve preko pola litra pijes na silu znam iz svog iskustva

a te dane kada nepijes colu samo sebi reci popicu casu vode i vidjeces za mjesec ces se naviknuti neces moci popiti vishe od pola litre cole i bit ces oke
Pa zasto nama onda zeludac sluzi ????? sta ispisamo ??? ja je pijem vec duze vremena nekih 5-6 godina i cirka 1l popijem dnevno .. nikada mi nista nije bilo !!!
Almir je napisao/la:
Imaš video na youtube, nisam siguran kako se zove ali ide nešto ovako. Uzmu neku posudu i u nju naliju kole malo, možda pola litra i tu ubace jaje. Nakon godinu dana to jaje postane kao gumeno. Oca mi da vidiš kako je ja se usr'o s pomisli šta mi se dešava u stomaku :S
Gledao sam youtube sad jao sta uradi jajetu cola ccc isto gume bogte 
ŠŸamo u Sarajevsku vjerujem i to onu od pola litra, i ne zelenu neg smedju
colu svake prestupne god..:*
Odmah sam isao na odgovori, nisam citao sta drugi pisu.
Coca-cola je otrov.Drugarica, koja ide sa mnom u razred, pije kolu svaki dan. Prije skole, na v.odmoru, i poslije skole. I tako svaki boziji dan. Jednog ljepog dana, njoj pozli, i padne u nesvjest. Sreca, idem u med. skolu... pa oko nje 1337 doktora. Jedan kaze...nes nije uredu sa jetrom. Kad su joj nalazi dosli... Curina jetra izgubila sposobnost regeneracije ;). Tako da sad mora piti ljekove, kako joj jetra nebi propala. Ubrzo bi joj se trebala vratit sposobnost regeneracije, ali do tad, svako malo ostecenje moze uzrokovat odumiranje.
Ja sam sportski tip. Ne jedem masnu hranu (cevape, hamburgere), ne pusim, ne pijem alkohol, NE PIJEM colu, ni kafu.
Ti sad odluci jeli ona otrov il ne ;)
Kola ima dosta secera, a sode kao i vecina gaziranih pica..
Normalno da nije zdrava, ali nije ni stetna onoliko koliko se prica...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.