Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Coca Cola - OPASNO ILI NE ?

1.946 pregleda · 165 odgovora · otvorena 11.11.2009. u 09:28

Eh ovako, pijem colu i nesto kontam, pa jebote pijem colu od 5 godine , od 5 razreda svaki dan po 2L najmanje, sad sam malo ukljucio mozak, sta se moze sve desiti sa coca colom ? Nisam siguran al sam cuo da je otrov i da moze sjebati jetru, cak sam nasao i clanke koji govore da cola moze da pojede ceo organizam ako ga ostavis da bude celu noc u casi coca cole, pa jebote sta se onda tek desava u nasem stomaku ?

Ima li iko da je "ovisan" o coca coli, jel ima neko da je imao nekih problema oko zdravlja od coca cole..

Dok sam pisao ovaj text popio sam 2 case coca cole ...
Imaš video na youtube, nisam siguran kako se zove ali ide nešto ovako. Uzmu neku posudu i u nju naliju kole malo, možda pola litra i tu ubace jaje. Nakon godinu dana to jaje postane kao gumeno. Oca mi da vidiš kako je ja se usr'o s pomisli šta mi se dešava u stomaku :S
Stavi navece u casu kole komadic mesa pa vidi sta ce ujutru ostati.
Otrov zivi
Popijem casu svake prijestupne, cisto onako.
Pijem i ja kolu,kao i ti 2l najmanje..

prvo sto me unistila,samo se debljam od nje!

drugo sto mi je organizam ode drama ..

trece to je cisti otrov,ja stavio komadic mesa u casu navece,sutra se probudio nidje mesa  

cetvrto,sto pijem kolu nebi trebo,jer finansiram Izrael!

peto,procitaj sve 

btw. kola je tolko jaka,da skida hrdzu i koroziju sa neki stvari.. zamisli kako je to u tijelu?
Moj drug , svaki dan pije colu , nikada ne preskace , mi smo ga za*ebavali jedno vrijeme da ce umrijet od tolike cole , i nista mu , i dan-danas pije , cuo sam kad bi stavili jetru u casu od cole i preko noci sutra nebi bilo nista u casi , tako sam cuo ..

Okani se Cole ! 
Pio sam coca-colu redovno , ali kad su pocele te price bla bla prest'o sam.

Sad mi je Cappy Tempo falorite :$
Isto droga....

Da je pred tobom 20 L neces stati dok ne popijes...

ne znam sta je ovo cccc
Normlano da je to otrov ali ljudi ga svejedno piju.To je jednostavno bolesno btw. evo ja sad malo citao bas nesto o coca coli....i kazu da tu formulu od coca cole znaju samo 2 covjeka i niko vise.:S
Svi znaju da je otrov i da steti ali svi pijemo i dalje :D
ja jednostavno nemogu bez cole...svaki dan uz racunar mi se nalazi flasa od 2L...pijem kolu kao i ti od malena i nemogu se odviknut :(
Almir je napisao/la:
Imaš video na youtube, nisam siguran kako se zove ali ide nešto ovako. Uzmu neku posudu i u nju naliju kole malo, možda pola litra i tu ubace jaje. Nakon godinu dana to jaje postane kao gumeno. Oca mi da vidiš kako je ja se usr'o s pomisli šta mi se dešava u stomaku :S
http://www.youtube.com/watch?v=SWKB_6lwcx4&feature=related
Pokojni dedo mi je bio profesor nauke i svadjo se sa bakom sta je bolje za organizam cola ili vino , ofc.vino , ali dokaz treba.Stavio je u colu strucu mesa i u vino , za 15 minuta u coli nije ostalo nista tj. "progutala" ga je , a u vinu nije bilo promjena , to je samo jedan primjer.Naravno da moze da sjebe jetru , al' ko vise o tom pazi ?

Colu pijem ugl. kad je rucak zestok pa se nabubam , ha necu vode popiti.

Jos nesto , citao sam , da colu bi najpozeljnije bilo popiti 5,6 puta mjesecno , ofc. ako manje , to bolje.
Coca-Cola se u Americi vec 20 godina koristi kao glavno dezinfekciono sredstvo pomocu kojeg ciste motore, ispiru krv sa ulica ako se desi saobracajna nesreca i slicno. Takodjer se pomocu tog pica moze ukloniti hrđa sa automobila, te sirovi odrezak mesa ce potpuno nestati u Coca-Coli. Coca-Cola moze cak i nokat rastopiti zbog koncentracije fosforne kiseline koja podspjesuje rastapanje kalcija iz kostiju. Drugim rijecima bye bye kosti, a ne samo one nego i jetra. Ako izgubis kalcij onda se mozes smatrati potencijalnim bolesnikom koji boluje od osteoporoze.

C/P sa wikipedija o tome sta je osteoporoza :

Osteoporoza je poremećaj gubitka koštane mase, a tipičan je za žene u postmenopauzi, te može uzrokovati frakture.Do bolesti dolazi kada osteoklasti napadaji i razgrađuju kost, a osteoblasti nisu u mogućnosti potpuno obnoviti kost, kao što je u normalnim okolnostima slučaj.

Koštana masa se izgrađuje u mladosti i doba spolne zrelosti. Količina koštane mase ustaljuje se oko tridesete godine, a nakon četrdesete se postupno gubi (do 1 % godišnje). Postoje dva osnovna oblika ove bolesti. Prvi oblik bolesti javlja se kod žena oko pedesete godine u menopauzi. Posljedica je sniženja razine estrogena, ženskih spolnih hormona. Drugi oblik osteoporoze, tzv. senilna osteoporoza, javlja se oko sedamdesete godine kao posljedica slabijeg metabolizma kalcija u starijoj dobi.

Gotovo svaka četvrta žena starija od šezdeset godina boluje od osteoporoze. Podložnije obolijevanju su žene koje su rano ušle u menopauzu ili su im kirurški, prije 45-e godine, uklonjeni jajnici. Postoje i ostali čimbenici koji pridonose obolijevanju: nizak rast, neuravnotežen menstrualni ciklus, anoreksija, alkoholizam i pušenje.

I muškarci mogu obolijeti od osteoporoze, a najčešći je uzrok alkoholizam. Potaknuti je može i gubitak testosterona.

Kako bi se spriječila i pravodobno liječila, preporučuje se ići na liječničke preglede kojima liječnik može ocijeniti navike pacijenta, moguće smetnje ili pojavu osteoporoze u obitelji. Najpouzdanija metoda otkrivanja osteoporoze je koštana denzitometrija, odnosno mjerenje gustoće koštane mase.

Osteoporoza se može ne samo spriječiti, već se i sve uspješnije liječi. Liječi se lijekovima i određenim životnim pravilima koji olakšavaju bolest.

Uzivaj u Coca-Coli i kada umres mi cemo biti tuzni. ^^
Haha.Pijem kolu samo u skoli na odmoru.Po pola litra hahhahaha.A nekad ja i drug zajedno kupimo 1 litar pa pijemo hhh

zato se vjerovatno deblja xD

ako hocete jos info o Koli ev

http://www.cocacolapoison.com/

Post dobio aplauz od bak1r

Sve zavisi koju kolu pijes,kod nas je kola AD HADZICI,ali ja pijem samo limenku jer se ne proizvodi kod nas i velika je razlika izmedju limenke i flasice.A da je otrov jest',ja sam gledao na TV-u kad ljudi ciste wc solju kolom,znaci drama.
proxio95 je napisao/la:
Normlano da je to otrov ali ljudi ga svejedno piju.To je jednostavno bolesno btw. evo ja sad malo citao bas nesto o coca coli....i kazu da tu formulu od coca cole znaju samo 2 covjeka i niko vise.:S
Pa logika da znaju samo 2 covjeka. Kako bi inace zaradjivali kad bi svako znao formulu?

Ja se vodim onom da je coca cola prvo izmisljena kao lijek. 

http://blog.hrvojemihajlic.com/coca-cola-svijet
drug pijem ti ja kolu znaci svaki dannn popijemo drama (po 2/3 litra zavisi kakav sam sa parama xD) ..

nikad mi se nije nista desilo da sam primjetio..

bolje biti ovisan o koli nego o alkoholu xD 

a i pijem sto volim ne sto je zdravo xD hahahha :D bmk sta mi se moze sve desiti huhuhu

COCA COLAA FTWW !!!!! poZZ

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.