Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

H1N1 - Svinjska Gripa [ Diskusija ]

1.954 pregleda · 113 odgovora · otvorena 10.11.2009. u 07:03

Juce kod nas javili da se ne ide u skolu do daljnjen zbog ovog novog H1N1 virusa (svinjska gripa - swine flu - meksicka gripa) sta vi imate da kazete na sve ovo sto se desava ? Dali ce to i nas na balkanu zahvatiti ( i ako se prica da vec jeste ) dali smo mi gameri sigurni ? Pa evo ova diskusija pa iznesite sta god mislite o ovome, pametni postovi ce se naravno nagradjivati kao i sto ce se glupi kaznjavati.

Ja iskreno mislim da je to sve poreklom iz je***e Amerike, svetska kriza, zele smanjiti broj ljudi na svetu a pritom i zaraditi $$$ nekim njihovim 1337 lekom protiv ove bolesti, a verujem i da je situacija previse napuhana od strane medija ..
To je nista nego obicna gripa koja se samo malo brze siri... Stvar je da im je ostalo lijekova jos kad je pticija gripa bila aktuelna pa hoce to da prodaju sada.. Stvar je da je upravo taj neki lik iz WHO (ili nesto slicno sto ima veze sa zdravstvom) upravo i vlasnik jedne od prodajnih firmi tog lijeka, koji je i malo skuplji..
To je sva politika. Siju paniku, zanju novac!! :r
HybeN je napisao/la:
usput, pogledaj i Arrivals. slično kao Zeitgeist, samo što je ovo serijal.
Bas se sjebes KOLICINOM realnosti kad odgledas onaj Zeitgeist :)
vLexinho je napisao/la:
~~ Da li smo mi gameri sigurni --> I mi smo isto ljudi kao i ostali pa ne znam cemu takvo pitanje ?

Zato sto se virus prenosi putem rukovanja, ljubljenja , kontakta s ljudima sto nazalost nisu osobine nekog gamera-no lifera
i kad mi neko kaze no lifer se neisplati ......
vidis da je kad tad dobro :) xD

ma je**s taj gtip bice sta bude .....ako je sudjeno da crknem oke :)
vLexinho je napisao/la:
~~ Da li smo mi gameri sigurni --> I mi smo isto ljudi kao i ostali pa ne znam cemu takvo pitanje ?

Zato sto se virus prenosi putem rukovanja, ljubljenja , kontakta s ljudima sto nazalost nisu osobine nekog gamera-no lifera
Ne znam , došlo je do Srbije već u Bosni trenutno ima najmanje zaraženih ja mislim da je 7 prijavljeno i da su svi u RS . Sigurno će doći i kod nas jer ne možeš ti zabraniti nekome da se kreće.
Ovo je pandemija Amerikanci će na ovaj način donekle vaditi svoje dugove lijekom zvanim tamiflu.
Ovaj virus je pušten u Mexico on nije sam nastao 100% . Onaj Američki neki ne znam , nešto je bio u vladi ima jedini lijek "Tamiflu" zar nije malo misteriozno iako oni sve poriču.
A , i mi smo ljudi kao što kažeš i ljubim se i pozdravljam i ostvarujem kontakte s ljudima nisam no lifer. Pred PCom provodim ne baš previše vremena.
Svi smo podložni ovoj pandemiji jedina pozitivna stvar je ne idenje u školu ali koliko je pozitivno toliko i negativno. Ako se kod vas već odgodila škola vjerovatno će to biti jedan duži period jer ljudi što boluju od svinjske gripe moraju da odmaraju najmanje 1 mjesec dana. A negativna stvar je znači to što ćete nadoknađivati plus u slučaju zaraze roditeljima troškove nabiti .
Jbg vjerujem da su i Amerikanci znali da će se ovakvom brzinom proširiti gripa ne vjerujem da bi pustili virus.
Mislili su da je to nešto prolazno a li za šta je ipak potreban lijek. On će zaraditi milijarde Tamiflu proizvođač ali kakve mu fajde od svega toga zbog načina na koji je zaradio.
Pošten čovjek ne može se preko noći obogatiti osim ako ne igra lutriju ili kladionicu :p
bye <3
nema nam spasa..
Citao sam da taj virus postoji jos od 60ih godina proslog vijeka i da su stariji vec stekli odredjeni imunitet prema njemu, a da su mladji na udaru. Takodje prvo se lijepi za disajne puteve i oni koji su imali problema sa istim trebaju biti vise na oprezu.

I ne zaboravite, ovaj grip je opasan samo ako se blagovremeno ne reaguje ;)
AlienzZ je napisao/la:
Dobio prosle sedmice, prelezao 3 dana, puno vitamina i interneta, eo sad zdrav.

To je vishe navikano, i ta bolest gotovo da ne postoji, ako vam ponude da primite vakcinu protiv te bolesti, nemojte uzimati, jer moze imati kobne posljedice.

Pogledajte sta je bilo ovoj djevojci, nekada je bila prelijepa manekenka, danas nemoze da hoda unaprijed.

http://www.youtube.com/watch?v=1z1-OyCSxqQ

Jos jedna americka laz.

Ps. nashao sam negdje na netu, kako se bash u vakcini nalazi taj virus, jer je kao bolest izasla 2007, a oni su vec kroz 5-10 dana nasli vakcinu za to, to je nemoguce. Probam da nadjem taj tekst.

Svedska je kupila 8 miliona vakcina i dijele besplatno, nebi je primio da mi plate.
Upravu si.Ja od subote bio los,lezo ova 3 dana,samo cajevi i vitamin C i sve udure^^
tiete je napisao/la:
Izmisljena gripa, a koliko je ljudi od nje do sad umrlo samo da pitam?

@EDIT:

Ma boga mi bojim se gripe nego sta :S. Kada je zahvatila skoro pola balkana (srbija,hrvatska...) boga mi ja se bojim da ne dodje i do nas :(. Ali sto mi je neki dan otac rekao kaze da rukama uopste ne dodirujemo lice tj. prljavim rukama, i da se usta i nos svaki dan moraju ispirati malkice slanijom vodom. To je to sto ja znam, nadam sa da nece biti kao sto je u drugim drzavama.
Sretno svima, cuvajte mi se ;)
Jebote led lijepi,mene svaki dan vec evo nekih 10-ak dana tjeraju da se ispirem tom slanom vodom izlizo sam se ko lizalo ..
4rm4n1 je napisao/la:
Ako su hiljade i hiljade ljudi vakcinisani, a znali su za sve, zasto nisu rekli ? :r

Don't be stupid, please . :r
a kad ti to tako fino znas kako je onda moguce da vakcinu nadju u roku od sedmicu dvije....ZATO STO SU ONI NAPRAVILI VIRUS DA BI ZARADILI PARE!!!!!
Mladjox je napisao/la:
a kad ti to tako fino znas kako je onda moguce da vakcinu nadju u roku od sedmicu dvije....ZATO STO SU ONI NAPRAVILI VIRUS DA BI ZARADILI PARE!!!!!
Glupane, ne govorim o financijskim idejama Amerike nego o (ne)mogućnosti ljudi/građana da kažu medijima šta se dešava .

Možda jest tačno, al' ako je tol'ko ljudi vakcinisano MORAO se naći barem jedan čovjek da kaže šta se dešava .
Ja iskreno ne mogu da vjerujem da se ovo deseva ovakve

bolesti prije nisu bile ovo je haos totalni neznam sta da kazem

na ovo osim sto znam da su ljudi najvece zivotinje na ovoj zemlji

ni malo mi se ovo nesvidja jer stalno sam u kontaktu

sa ljudima a i da sam zatvoren u kuci ne daj boze

virus se siri lako tako sta da se radi situacija je nekako

cudna skroz ne pada na pamet nista normalno nedaj boze

da sta bude valjda ce se javit kako se zastitit od toga

ali opet kazem ne daj boze..
Ma na neki nacin i nije toliko zastrasujuce,jednostavno stanje je takvo kakvo jeste..

Cuo sam da su ove nove inekcije zarazne i da je od njih mnogo ljudi i djece ostalo : paralizovano,invalidno i sl..Bar sam se raspitao o tome,posto sam i ja trenutno bolestan od neke gripe,a nisam isao doktoru ..

Ali evo jedna sala .. Kako da ja "MUSLIMAN" umrem od svinjske gripe "TO JE BLAM"

Cuvajte mi se
novac, sine novac + mediji ^^
Ma to ba hoće da zarade pare brate dragi... nije to samo od sebe nastalo!
dyemsonii je napisao/la:
Ma na neki nacin i nije toliko zastrasujuce,jednostavno stanje je takvo kakvo jeste..

Cuo sam da su ove nove inekcije zarazne i da je od njih mnogo ljudi i djece ostalo : paralizovano,invalidno i sl..Bar sam se raspitao o tome,posto sam i ja trenutno bolestan od neke gripe,a nisam isao doktoru ..

Ali evo jedna sala .. Kako da ja "MUSLIMAN" umrem od svinjske gripe "TO JE BLAM"

Cuvajte mi se
Meni samo nije jasno kako je u federaciji 57 oboljelih a u RS 14

(za idiote : šalim se)

Neće nas ljudi ni Bog, šta vam je. Da se go valjam po snijegu, samo bi još jednu upalu pluća dobio. Ništa te smrtonosne bolesti.
v3Tr0x je napisao/la:
Meni samo nije jasno kako je u federaciji 57 oboljelih a u RS 14

(za idiote : šalim se)

Neće nas ljudi ni Bog, šta vam je. Da se go valjam po snijegu, samo bi još jednu upalu pluća dobio. Ništa te smrtonosne bolesti.
Koje tebi dao za pravo da me citiras ..Oces da ti lansiram raketu do ZGRADE
dyemsonii je napisao/la:
Koje tebi dao za pravo da me citiras ..Oces da ti lansiram raketu do ZGRADE
Nemoj, hahaha

E'o pozdravlja te moj stari, hahaha, nije šala, matere mi

Kaje pozdravi zelenog brata preko grane, hahahaha
Ma sta da vam kazem.... Svaka Gripa ili ti ga Virus dode i prode.... Kome je slab Imunitet taj je najebo i to je to..Ja npr ne pamtim kada sam zadnju put bio bolestan, tako da se ne bojim hocu li dobiti virus ili ne.. a ako dobijem javim vam :P Have nice day :)
miire je napisao/la:
Ma Bosna je takva, mi da umiremo ichemo u skolu

~~ Ovaj sto govori da neche doc ova gripa u BiH ? Nemoj govorit neche .. Svi tako govore neche mene ta gripa, "ebo gripu, kad puf na njega

Fino peri ruke, odrzavaj svoju higijenu i to i neche bit bolesti za t3be
Upravu si miire <3
Rya je napisao/la:
Ne prenosi se samo mesom, nego i poljupcem.. Moras redovito prati ruke itd..

Ma ni ja sad ne jedem nesto svinjetinu otkad zivim u Sarajevu.. Al se malo bojim te gripe.. Nisam jos sredila ljecnicki u Sarajevu..
Ne prenosi se uopste mesom

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.