da sve to djeluje krasno fino ali ne mozesh dobiti radnu dozvolu to je problem
EH da se nadovezem na temu, Bosna i Hercegovina, bolonjski sistem studiranja.
Kratko i jasno na vecini fakulteta u BiH uopce se ne pridrzavaju pravila Bolonje. Znaci student sam Ekonomije 1 godina (po drugi put - ne rad i privatni razlozi).
Znaci kao jedno od pravila bolonje je > ako prolaznost po parcijali ili ispitu nije 60 % ili vishe, ispit se
mora ponoviti, no to nase ove debile uopce ne zanima. Cist primjer uzimam predmet Poslovno pravo s 1 godine, mnogi koji studiraju ekonomiju znaju da je to jedan od najtezih predmeta sa prve godine. Uglavnom da ne duljim prolaznost moje linije ( linija 4 ) je bila svega 5 % .. izracunajte, od 350 studenata

tuzno ne ? nema veze ko nas
j**e 
Vidim dosta ljudi je pomenulo gore medicinu, te inzinjere, kratko i jasno to su giganti ljudi i uvijek ce imati posla. Roditelji su mi diplomirani injzinjeri elektrotehnike, hvala Bogu zaposleni, brat mi je ove godine diplomirao na Elektrotehnickom fakultetu i tu sam presretan. Ja sam realno crna ovca u familiji sto se tice studija, ali sam stekao zato mnogo iskustva radom i svojom voljom da nesto postignem u zivotu i da zaradim sopstevni djeparac.
Idemo dalje: predavanja i vjezbe, preslatka tema. Pa majko draga da li je moguce u ovoj drzavi, kao sto BXM gore rece, da ovaj jedno vazi na predavanjima i fol nasmijava studente ili filozofira a ispit bubne da se sjebesh totalus maximalus, a na vjezbama gospon asistentica ili kao sto ih ja nazivam
KU**E ili sta vec prica
je***o drugu pricu, za ne povjerovati, nikakve veze s vezom i predavnjima. No navikne se covjek i na to

Uglavnom o ovome mozemo pricati i dan i noc, takvo je stanje kako jeste, privatne fakultete izvolite upisujte pa cemo vidjeti gdje cete zavrsiti, i Ganic I americki univerzitet i sve, je cisti idiotizam. Zato preporuka svim mladjim generacijam, ucite i pokusajte upisati nesto sto volite i moja preporuka tehnicke fakultete, necete se pokajati. Ovo ostalo je tako presmijesno. Toliko nas ekonomista i pravnika ima da je covjeku muka od sve i jednog.
Mislim da je na ovu temu trenutno odgovorilo ustvari 10 ljudi koji studiraju, ostalo su omladina koja pokusava nesto reci pametno no ne uspjeva.
Tema u zanimljive ide...
Lijep pozdrav
Mahir