Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

malomrtveOo

1.559 pregleda · 121 odgovor · otvorena 09.11.2009. u 22:21

http://www.pik.ba/?trazilica=bubice

Et i meni kaze stari uci sine trebat ce ti ma neka se svi gone u 100 p***ki materina et kada vidim da ovakvih ima bar pola sto prodju i sutra mi na poslu j**e mater jer on ima diplomu a nema zvanje mesara

Et moji dragi gameri il se je*****e sa nasim jadnim "Bolonja" sistemom il razmisljajte o inostranstvo alternativi kao ja al haj valjda me zivci nece napustiti do februara

btw recite sta zelite upisat i gdje zelite krast poslje studija
Zookey je napisao/la:
Mislim da je trenutno najjeftinija destiacija za studiranje u instranstvu, Bec.

@ Za ovog gore sto mu sestra studira na privatnom u BIH i daje 10k.

Ma da nigde nije nesto posebno skupo. Ako imas do 10 000 KM godisnje, jeste velika ali svakako ima onih koji mogu to izdvojiti mozes bez problema i u Americi studirati.

Cim tamo studiras velika je mogucnost da ces tamo i posao dobiti, ako ne vratis se ovamo, sa Americkom diplom mogu ti samo duvati lagano.
Neko ti siri opasne dezinformacije za taj bec
reLoaded je napisao/la:
Zato ja uzivam... Zadnja generacija na Farmaciji po starom sistemu
Imas januarsko- februarski, aprilski, junsko- julski, septembarsko- oktobarski i eventualno socijalni rok... Zar nije extra?
Nas kako je kod nas

da nam mogu zabranili bi nam i zavrsni ispit i integralni popravni i ljetnu skolu i sve

et taj je***i prvi test za parcijalni iz matematike od 400 ucenika 100 ih proslo 25% to je jad jadova a najtuznije je sto je to teorija nema nista gore iz matematike,a na parcijalnom su zadatci koji se mogu izvjezbat ali kako da ih vjezbash kada moras teoriju bubati

smece pravo
DrawN je napisao/la:
Ajd idolu pohvali se da ti starci placaju 10 000 KM za sestru i privatni faks? Aj se jos malo pohvali molim te?
Sestra mi studira ekonomiju,mislila je poslije u Brianiju otici da nastavi studije,al nemam pojma jos sta planira :)
Edit: Lol? Kako si malouman? Nemam namjeru dalje se raspravljat,ali si toliko malouman da editujes post i onda napises da se nemas namjeru hvaliti?
Ma oke brateee!
EDIT 2 : Necu usutit i zadrzat za sebe i ne moras me dva puta citirati,mozes samo edit post. Dijete napaceno.
- boli mene q i za njega, i za njegovu sestru, i za njegov novac, drzava je qrac, da imas diplomu s oxforda ti se ne mozes zaposlit, jedino ako si "guzonjin" sin
- hvala
- ne citiraj me !
FGB je napisao/la:
Nas kako je kod nas

da nam mogu zabranili bi nam i zavrsni ispit i integralni popravni i ljetnu skolu i sve

et taj je***i prvi test za parcijalni iz matematike od 400 ucenika 100 ih proslo 25% to je jad jadova a najtuznije je sto je to teorija nema nista gore iz matematike,a na parcijalnom su zadatci koji se mogu izvjezbat ali kako da ih vjezbash kada moras teoriju bubati

smece pravo
Jesi ti ono na masinskom ?
kod mene na predavanjima iz mat radimo jedno na vjezbama drugo xD
isto ko da predjem 10 lekcija iz mat u jedan dan..
proxio95 je napisao/la:
evo ja sam malo mladja generacija i neznam sta bi reko al brete ovo je sranje...i sistem i dodik ma sve brete...al ja BOSNU volim ma kakva da je :*:*
Kakav dodik Sta pricas ti bolan Dodik koliko znam nema nikakve veze sa Velikom Kladusom jer je to u federaciji ne ahahahahahaha

~To tako kod nas prolazi ako imas para dobro ces proci !!Svagdje je bolje skolovanje nego ovdje ! Ovde ko ima para taj krade ko nema taj se pati i to tako ide
ljudi , samo ucite :D manite se privatnih fakulteta jer sve to radi na principu - dao sam pare, ocekujem da prodjem. naravno da na takvim fakultetima nema nikada nekih velikih umova , samo lezilebovici il' ti ga gotovani . tehnicki fakulteti su maajka jer s njima imate jedino perspektivu, bilo u inostranstvu ili ovdje. pravnika, ekonomista , kriminalisticara, te ove raje sa politickih "nauka" je jedan ogroman teret za ovu drzavu ... znaci samo uci (prvenstveno budi drugaciji) i pravi budalama ljude svojim znanjem , pa nek' ima 100 diploma :D

StealtH je napisao/la:
Brate razmisljao bih ja o inostranstvu al gdje je je***a lova za to.

Ovako mogu razmisljati o FIT-u ili ETF-u. Mada i ETF mogu samo ono paralelno jer nema sanse je***e da se upisem ovako. Jedino ostaje varijanta 900 KMcica za prvu godinu. Pa ona opcija ako sve ocistis, prebacis se u redovne.

A FIT je kako sam saznao od nekih ljudi koji idu tamo, 1500 KM godisnje.
ma nije to tolko skupo kolko ti mislis nego je problem izac iz ove je***e zemlje jer ti treba viza za srat u javnom WC u eto koliko smo mi jadni

nopr eto za iskljucivo bec dje ja zelim da idem

360 eura je seestar 100 - 200 je viza a imam tamo kod nekoga svog da budem

s obzirom da to nije BiH i da mozes lahko naci posao onda mozes i zaradit i neopterecivati previshe roditelje

al ako ides u studentske domove onda je malo problem ali opet kolko tolko je izvodljivo
NewYorker__ je napisao/la:
Nisam ja jos dotle stigo'
al Sestra mi je upisala pivatni fakultet kod Ganica, najbolji u bih,privatni,www.ssst/enter.ba
hahahaha da znas koju si glupost izjavio

Ko je malo bolje informisan znati ce da nikoja drzavna firma, kao iole ozbiljnija firma ne prima studente sa ganicevog fakulteta jer nemaju potrebno znanje
Čitav balkan je obična karina, al' ja ga volim u nadi da će bit bolje.
A sine ti fax zavrsi radi sebe a ne radi toga što ćes dobit bolji poso ili nešto slično ..... fax u opste nije mjerilo. Snalazljivost najbitnija, krivo mi je što nisam fax upiso čisto nako da ga imam.
Ma joj jarane sve je to OK, ali ići na privatni fakultet? Platiš 5- 10k da ne možeš obnovit godinu! Jednostavno im plačaš da završiš fax :S
hahaha kako je jako ovo za bubice ocami ...

btw jos malo srednje i odo u ameriku ili swedsku(rodbina) pa cu tamo vidit sta cu dalje,jer ovdje nema nikakve perspektive.
FGB je napisao/la:
Kakva bolan bolonja ev idem svaki dan na fakultet i prvo sto primjetis je

1. predavanja kofa multimedijalna profesori bajke pricaju ko da u binarnom sistemu govore nekontas ih nista

2. dadnu ti test 8 bodova <60% ako imas nemozes na parcijalni ( DJE TO IMA )

3. imsa ta dva testa samo sto je drugi 7 bodova naravno da ti zabrani i drugi parcijalni a najgore je sto je tih 15 bodova ukupno oduzeto od zavrsnog ispita koji nosi 25 bodova (po je****j bolonji treba 40)

4. Vjebe su kofa napravljene da ti nesta shvatis i da ti assistenti docaraju to sto nisi skontao na predavanjima ti dodjes on pishe ko formula bog allah ga nemoze da stigne i skonta a kamoli da on stane da objasni jer mora na djumu

( e ba to nema ni u pakistanu )

5. Negativni bodovi (10 po predavanju!) i kako da polozis ?
Pa dobro evo ja idem na FIT, privatni SPU.

I mogu ti reci da se npr kod mene postuje dosta Bolonja, naravno da ima profesora koji uvijek zakidaju, uvijek bilo i uvijek ce biti, jer profesori cuvaju stecene polozaje i ne zele Bolonju i tome slicno da im ucenici ocjenjuju predavanja i slicno.

I kod mene je su skoro sva predavanja multimedijalana osim naravno matematike i osnova racunarske tehnike.

I na vjezbama se bas dosta nauci jer asistenti objasnjavaju polako i nece preci dalje dok svi u ucionici ne nauce i ne shvate.

U tome je sustinska razlika izmedju profesora, i asistenata na privatnom i drzavom faksu.

Imam druga sa kojim sam isao u razred, ucenik generacije Elektrotehnicke skole, i sada upisao ETF, kaze nista ne konta i ne moze da prati jer profesora nista ne zanima, niti zele da objasnjavaju.

Jbg drzavni dzaba sutdiranja, zato ja placam debelo ovo privatno studiranje, s tim sto jos imam prednost da se mogu prebaciti na Northern Illinos Univerzitet po istoj cijeni.
Koji je fax danas najlakse završit
zabko je napisao/la:
Neko ti siri opasne dezinformacije za taj bec
nesiri dezinformacije Bec je najjeftiniji grad za studiranje sto se gradjana BiH tice
FGB je napisao/la:
ma nije to tolko skupo kolko ti mislis nego je problem izac iz ove je***e zemlje jer ti treba viza za srat u javnom WC u eto koliko smo mi jadni

nopr eto za iskljucivo bec dje ja zelim da idem

360 eura je seestar 100 - 200 je viza a imam tamo kod nekoga svog da budem

s obzirom da to nije BiH i da mozes lahko naci posao onda mozes i zaradit i neopterecivati previshe roditelje

al ako ides u studentske domove onda je malo problem ali opet kolko tolko je izvodljivo
Dok se ti snađeš u Beču propade ti godina... Je***o je bit u tuđini jarane... Ovdje je ipak najbolje.
reLoaded je napisao/la:
Ko nema para, j**e sa sa Bolonjskim sistemom.
Ko ima para ode na Oxford ili Hardward.
Pa ti sad vidi... Imaš li para ili nemaš?
A što se diplome tiče... Ha naša, ha Američka... Isti ti ku**c... Posla nema... Osim u medicini...
Upravu si , nemam ja pojma sa tim ali mi je stara diplomirala prije 6-7 godina pa mi stalno priča o tome kako je ovo naše sranje kako treba ići vani kako ovo , ono..

Bolonja = SHIT.

Ali nema svako para da ide na Oxford i onda opet treba uradit nešta da te ovi naši prime jer očito ni Oxford ne primaju već treba ovdje kod nas pa neke razlike polagat , gluposti tek tako da ti izbiju koji novčić iz džepa.[inače je to više od novčića]

Posla vazda ima , samo što nemoš ti radit šta hoćeš.
Kreneš od nekog lijevog radnog mjesta i napreduješ , ko hoće ko neće brate mili kanal , lopata i udri.

Il onda krenu krađe , normalica neće niko danas krampat lakše je nož i uzimat djeci , curama mobitele.
NewYorker__ je napisao/la:
Nisam ja jos dotle stigo'
al Sestra mi je upisala pivatni fakultet kod Ganica, najbolji u bih,privatni,www.ssst/enter.ba
sta najbolji sto placa da je zajebavaju ?:r
on topic:
ma glupost...daju pare i kasnije nist nece znat...bolje bar nesto naucit :r
kenaN_ je napisao/la:
Koji je fax danas najlakse završit ??? :-*
politicke " nauke " - to je kad ne znas sta ces , a nece te niko :D tu mozes biti cak i redovan :D
DrawN je napisao/la:
Ajd idolu pohvali se da ti starci placaju 10 000 KM za sestru i privatni faks? Aj se jos malo pohvali molim te?
Sestra mi studira ekonomiju,mislila je poslije u Brianiju otici da nastavi studije,al nemam pojma jos sta planira
Edit: Lol? Kako si malouman? Nemam namjeru dalje se raspravljat,ali si toliko malouman da editujes post i onda napises da se nemas namjeru hvaliti?
Ma oke brateee!
EDIT 2 : Necu usutit i zadrzat za sebe i ne moras me dva puta citirati,mozes samo edit post. Dijete napaceno.
ma ti si taj ovde ispao malouman -.-' , ti bi sada cijelom gba rekao da sam ja editovao post i da se hvalim lol?,Boli tebe k****
ako sam napisao to, zadrzi za sebe

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.