Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Čudni doživljaji / Misterije / Istraživanje

1.445 pregleda · 79 odgovora · otvorena 05.11.2009. u 21:45

Muahahahaha!

Ove teme na Gaymarzu, sve je***i smor. Hoće ovaj admina, hoće onaj medalju, hoće onaj tamo levat link za pjesmu. Pa rekoh da napišem šta maloumno da raja spama kako je Bog dragi rek'o. Eh, znači većini se desilo da ga posjeti kakav duh ? , da se probudi usred noći da vidi neku malu djevojčicu što je umrla u tom stanu/kući gdje živi?

Predosjećaš smrt nečiju? , čuješ kako zavija pregažena mačka?

Onda je ovo prava tema za tebe. jes'.

Fucking interesantno ... Meni se desi, jednom long time ago. Kad mi je sestra bila mlađa, tačnije. Kad je bila 1 razred srednje, i tad je još furala rock/metal. I sad, glavna im atrakcija bila da idu na groblje. Plitkoumno, al šta'š. Tinejdžeri, k'o tinejdžeri. I vrati se ona kući u 11. I sad ona priča sa dečkom na mob čitavu noć. Pričaju o grobu nekog lika.. Bla bla bla. Kad ka'e ona meni, " Bolan enese, kakvi su ti to dedo i nana na krevetu ? " Ono bukvalno ja se sjeb'o drama. Umalo nisam zasp'o od straha. Pa onda , naka me bula ganja u haustoru? Pa me do podruma .. Mah, fuj feeling drama.

Poenta svega ovog. Je da se malo družimo, da seremo o duhovima. I o tim sranjima, što niko ne vjeruje u to. Samo nemojte se PREVIŠE GLUPIRATI!

Primjer.

Ono, doš'o Hodža prizv'o 5000 Mudžahedina. I tako ti oni o'šli u drugi svijetski rat.

Već , somethin' liek this.

Bilo je to jedne gadne noći, kad me iz sela odvela strina ... Pa priča počinje, Ferid ti dao adresu neke kuće. Ti oš'o kad ono kuća ukleta.

Sretno spamanje. I remember kids, ako budete pisali glupe postove. Dobit ćete PERM. BAN , il' ti ga što bi Sarajlije rekle. poselami se sa akauntom.
AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA sory ovo al' ako se sjetim sta kakog dozivljaja bit ce EDIT xD

@EDIT

ne odnosi se ne nekakav dozivljaj ali...

Znaci. Bit cu kratak ne dugo nista. Ovako. Neki dan mi je nazalost dojavljeno da mi jaran iz razreda ima leukemiju, tj. desilo se dok je cas trajao :(. Znaci kada su mi to rekli citav dan sam bio sje.an (sory na izrazu ali jeste tako). Znaci taj dan mi nije bilo stalo ni do cega. Nastavnici me prozivali da odgovaram, jedva izvucem 3-4 nekako, citav dan mi je on bio u mislima i to da li ce uopste prezivjeti jer je bilo upitno. Te veceri kada sam legao u krevet, nisam bio bas najbolje, samo sam razmisljao i razmisljao :(. I te veceri sam sanjao jedan za drugim snom. Prvi san je bio kako ga se sjecam sta smo sve radili i zabavljali se, a drugi san je bio to da je on "taj" dan dosao u skolu i da mi je to nekako bio najsretniji dan u zivotu, ali nazalost :(. I danas lezi u bolnici i samo zelim da cujem da je bolje i da ce ozdraviti. Toliko od mene ;)
'arane vishe puta

Lijepo se sjecam da kad su mi umrli prvo dedo , a zatim i amidza , da sam noc prije toga sanjao ne baš lijepo snove , ne sjećam se sta tacno uglavnom je bio kosmar u mojoj glavi :S , a kao sto u Kur'anu pishe "Svaki san je istina , samo ga treba dobro protumacit" , dosta puta sam se u to uvjerio
Eh , sad , nije da vjerujem u to , al' ovo se desilo stvarno , vidjeno je ...

Prva situacija :

Gledam neki film ( mislim da je Haloween bio) , i odem u krever , sav umoran .
Nakon nekih 5-10 minuta , nesto kuca po prozoru , hajde , rekoh mozda je kisa ili neka ptica or something .
Nakon 2-3 minute , nesto me otkrije , spadne deka s mene skroz ... Isprepadan , spavam s upaljenim svjetlom .

Druga situacija :

10h navecer , mrkli mrak ,idem na obalu rijeke (Neretva) , vidim ovu jednu djevojku kojoj je mrtav otac , kako neke duhove priziva i to , bjezim kuci i zaspem .

Btw , onaj fazon sa Bloody Mary , sa ogledalom i tim cudima nije istina , isprobano sa 2 prijatelja .

Al' najjaca stvar na ekskurziji , nesto lupa po prozoru , svi nozeve tave i ta shit , na kraju bio vjetar .
Imao sam nekih 7 godina.. Grmi k'o da smo u ratu bratam... Mene strah usrah se ... Oj a ne stade struje...
A ja u sebi : " Je' ti gromove i dan"
Kad mene nesto pocne svrbiti.. Cesi se ne cesi, j**i se ne j**i, tamo amo, vako nako... Helem ja se osafunjah cesuci.
Cujem u hodniku neko hoda.. Meni se i srce i dusa skameni. Kad ono bubnu grom 10ak metara od moje kuce, osvjetli mi nanu a nana ko Undead Mage bez stapa i gear sranja... Ja se bacih nazad, glavom od zid, hu ha nesto na mene pade, sjeba se ko konj, placem, vristim ofo ono... Da neduljim od te noci narednih mjesec dana 10ak puta sam salivo stravu.. Dosta
Iskreno ja nikad nisam imao takvo strasno iskustvo.Iako mi je stan u je****m polozaju , prozor moje sobe mi gleda u borove gdje mi se svasta pricinjava.Horori i takve stvari su me progonile samo istu noc kad bi i pogledao taj movie , no pregazio bi ga ja.Mislim da su to cista sranja , naravno to se pricinjava onim depresivnim likovima, jer sigurno tko go'd izlazi vani sa drustvom , to mu nece biti il' ima svoje zanimacije na komp'u gdje li vec.Iako sam to prebrodio , horore nimalo ne gledam , nit' imam zelju nit mislim da mi je to sta' korisno , pa da mogu misliti o tom hororu kako je mocan.Smijeh , radost , zadovoljstvo i prividjanja vise nema.

Takodjer , ova nasa prividjanja su samo trenutna i djecja , PTSP/Pod tramatski poremecaj/ to je zajebano , zato budite zadovoljni.Inace PTSP se dobiva iz rata , ako ste bili u linijama tj.vidjeli puno krvolica i ubojstava , nedo Isus nikome to.

Tocnije , sami ste sebi krivi , zeljeli ste belaj , dobili ste belaj , ne mozete sebi dokazati da je to sranje , pa ne trepcete cijelu noc.Sve je na vama.
imam ja jedan dozivljaj, fkt sjebada zesca.

krenuo ja sa starim ujutru pred zoru kuci, zima, snijeg pao ovo ono, i dok smo se vozili ja vidim zenu kako stoji sa dijetom po snijegu sa strane, govorim starom stani, da pokupimo zenu sa dijetom, kad mi stari odgovori, kakvu zenu kakvo dijete, ja se okrenu, kad nikog nema, ono fakat se sjebo i nisam mogao par dana posle toga da spavam.. Takodje mi se rodjaku jednom "prikazalo" pa je sletio sa puta i jedva prezivio udes..
Meni se skoro svaki petak navece desava da se probudim izmedju 2 ili 3 sata poslije ponoci i ucini mi se covjek sa deformisanom facom u ormaru, naravno da odma pocnem da vristim i onda me stari doceka sa samarom sto sam ga probudio. Onda mi se zna desavati da kad hodam osjecam da me neko prati (uzasan osjecaj) onda se okrecem ko budala, a to me jos vise prestrasi.

To je moje duhovno iskustvo i ja blago receno vjerujem u te stvari =)
empty_king je napisao/la:
Imao sam nekih 7 godina.. Grmi k'o da smo u ratu bratam... Mene strah usrah se ... Oj a ne stade struje...
Kad mene nesto pocne svrbiti.. Cesi se ne cesi, j**i se ne j**i, tamo amo, vako nako... Helem ja se osafunjah cesuci.
Cujem u hodniku neko hoda.. Meni se i srce i dusa skameni. Kad ono bubnu grom 10ak metara od moje kuce, osvjetli mi nanu a nana ko Undead Mage bez stapa i gear sranja... Ja se bacih nazad, glavom od zid, hu ha nesto na mene pade, sjeba se ko konj, placem, vristim ofo ono... Da neduljim od te noci narednih mjesec dana 10ak puta sam salivo stravu.. Dosta
Jesam možda napisao, pokušajte napisati što retardiranije postove?

DŽE SI STRAVA. Čuj nana undead mage. lmfao
Ne znam Enese je li ovo misterija ali trebala bi biti -
Naime, ja sam kao mali imao želju da mogu uraditi autofellatio (u prevodu popušiti sam sebi ku**c). Ustvari to sam vidio od druga koji je imao nekakvu ludu tehniku da legne blizu zida na leđa i da hoda nogama dok ne dođe u poziciju da ga sam sebi obali. Lik je tako sebi kičmu slomio jer je htio do jaja da ga primi.
Istinita priča, ali to je više zajebancija.
Što se tiče pravih misterija, imam jednu sliku od 2006-te ja mislim, kada sam snimo mlađeg rođaka pored prozora dok smo željezo krali, Na odrazu se jasno prepozna duh. btw. sad će slika

Evo slike - znači ništa nije u Photoshopu urađeno, slika je starija, a i nisam ja na slici.
Ovo se desilo davno dok sam bio mali , nisam ni 5 god imao.
Ja spavam u krevetcu , kad odjednom osjetim ruku kako mi pročešljava kosu. Ja rek'o mama . Otvorim ja oči kad nidje nikog , ja pogledam starce. Spavaju . Kad jarane sjena na krevetu niodakle. Pomjera se i ide prema tati i mami . Ja se uspanicio i skoci na krevet od staraca, oni se probudise upalise svijetlo , kad nidje nista. Od tad imam te strahove neke. I sad mi se desi ko da vidim neku siluetu krajickom oka , al jbg haluciniram. Strahovi me jos fataju .

apoo je napisao/la:
Eh , sad , nije da vjerujem u to , al' ovo se desilo stvarno , vidjeno je ...

Prva situacija :

Gledam neki film ( mislim da je Haloween bio) , i odem u krever , sav umoran .
Nakon nekih 5-10 minuta , nesto kuca po prozoru , hajde , rekoh mozda je kisa ili neka ptica or something .
Nakon 2-3 minute , nesto me otkrije , spadne deka s mene skroz ... Isprepadan , spavam s upaljenim svjetlom .

Druga situacija :

10h navecer , mrkli mrak ,idem na obalu rijeke (Neretva) , vidim ovu jednu djevojku kojoj je mrtav otac , kako neke duhove priziva i to , bjezim kuci i zaspem .

Btw , onaj fazon sa Bloody Mary , sa ogledalom i tim cudima nije istina , isprobano sa 2 prijatelja .

Al' najjaca stvar na ekskurziji , nesto lupa po prozoru , svi nozeve tave i ta shit , na kraju bio vjetar .
To sa filmovima imash pravo . Znaci bilo cega da me strah , ili da sam gledao neshto i nemogu to da izbacim iz svoje glave , kasnije izgleda sve strasnije.Jer ti se i sitne stvari čine velikima
Stari moj ja sam se propudio te noci mokar ko čepina, eh sve je pocelo ovako : bili smo na drzvanom prvenstu u Cazinu, te ekipa ko ekipa prosla ponoc mi u sobi pricamo, zezamo se, zajebancija i tako. Kad jedan moj frend pocme da prica tako te price od kojim smo se bogami pokrili dekom niko ne mrda to sve sjedi slusa ko njemi , kaze on ovako: Lezim ja u sobi kad tamo negdje u noci (ljeto bilo) meni prozor lupne ja onako pogledam, kad stoji duh, meni niko ne vjeruje al meni stoji duh i gleda me, ja se okrenem i drcem i samo stojim tako, i tako sam i zaspao nisam se pomako kako sam ostao tako sam se probudio . Ajd dobro nakon toga ici cemo mi spavat a nije nikome svjedeno svi se sasrali , i legli ja i dva frenda nas tri inace u sobi da spavamo nije proslo pola sata kad nama prozor lupne kad samo vidis mi se skupili jedan kraj drugog niko nista ne govori sastrali se mi, tako se pokrili niko a ne progovara i zasplali. Eto toga sam se sad sjetio , ako bude jos sta napisat cu.

Pa, sad, imo sam par tih slucajeva, al' istacu jedan koji je na mene uticao.

Prije mozda par godina, fur'o sam neko psovanje boga, debilizam, kretenizam, kofrcenje, al ono bas pravi kretenizam.

Jedne noci sanjao sam cudan san pravo, koji se odvijao bukvalno ovako :

Izlazim ja u grad sa nakim likovima koji se fixaju, tamo vamo udjemo mi u dzamiju da se bodemo u venu. I odradimo sve to super i vracamo se kucama, pozdravimo se i idem ja mojom ulicom, i prati me cijelo vrijeme neki hodza, i ja pred kucom svojom vidim pale-gase se svijetla, vjetar strasan puse, prozori se otvaraju zatvaraju..
I nesto mi je rekao taj hodza, pravo strasno, i onda se teleportovo po cijelom gradu, sad ga vidis vamo, sad tamo, i ja ulazim u kucu, sve pobacano rastureno, svi mi mrtvi u kuci, i zadnje rijeci sna su bile od potencijalnog "boga" koje su glasile ovako : " Nema zajebancije samnom.".
Tog trenutka se ja budim i vidim dlan, koji pokazuje na zid, ja se okrenem ka zidu, i uklesano pise BOG, sto znaci nema zajebancije sa bogom, ha hu, umijem se ja, vratim se u sobu, nema toga..

To mi je i dan danas cudno pravo..
Neznam sta da kazem.. pravo me potreslo..

Warground je napisao/la:
To sa filmovima imash pravo . Znaci bilo cega da me strah , ili da sam gledao neshto i nemogu to da izbacim iz svoje glave , kasnije izgleda sve strasnije.Jer ti se i sitne stvari čine velikima
Šta ćete kad ste napaćena djeca. Filmovi uopšte nemaju nikakav efekt na mene.

Već , ono čega se najviše trebaš bojati je sebe. Jer ti to sve stvoriš u svojoj mašti.

Ja se sjecam dogadjaja kad sam imao mozda 8,9 godina. I tako jedno vrijeme nam bila furka oko tih duhova folova golova. I sad bila neka fora ono napises abecedu u krug, u sredinu stavis svijecu i provuces kroz iglu konac i onda je, kako da kazem xD, njises oko one svijece i cekas da pukne konac i gdje padne igla, ono na koje slovo zoves duha sa tim imenom. Al nam oni stariji pricali da se ne smijemo prepasti kad dodje duh, i da ga moramo nesto pitati, jer ako zamucamo ubice nas sve. ^^

I tako mi skontamo da odemo u podrum oko 9 sati ovako(jer dole nije bilo svjetla). I sve smo mi pripremili, i pade igla, prizivaju jarani lafo. Kad nesto puce(kasnije smo skontali da su to bila vrata od haustora, zalupio ih neko, a znate kako ono odzvanja kad se zalupe vrata haustora xD), ma gazili jedni po drugima da izadjemo iz podruma. Ovaj vristi, ovaj drugi cmizdri xD Ono malo reci da sam se usr'o od straha. :D

Et' to je moja glupa prica o duhovima. Nadam se da nije previse dosadna. ^^
Jason je napisao/la:
Šta ćete kad ste napaćena djeca. Filmovi uopšte nemaju nikakav efekt na mene.

Već , ono čega se najviše trebaš bojati je sebe. Jer ti to sve stvoriš u svojoj mašti.

Ma nisu ni na mene brate , al' mislim da je ono sto se desilo , bila posljedica Haloweena .
Gledam svaki dan po 2-3 horrora , bas ono prava horrora , i ne isprepadam se , u biti , nisam se ni te noci prep'o , al' eto ...
aa jednu stvar nikad necu zaboravit....
Znaci bio sam na vikendici koja se nalazi blizu Rakovice pojedini znaju ugl gdje je to...
I sad moj jaran je slavio rodjendan...inace on zivi u tom "selu" iznad rakovice blizu moje vikendice...
I sad ono normala njegovi starci otisli kod mojih i mi sami..uzivancija jel..
I sad nesta smo bili zaboravili donijet(pice,neke cdove il tak nes nvm) i sad hocemo ja i jaran koji takodje ima vikendicu nedaleko od moje da odemo do njega i ofc da uzmemo to...
A kuca gdje smo slavili bday inace nije bila bas nes "osvjetljena" i bila je malo udaljena od ostalih...
Bio je tu neki put..a odma iznad puta suma..ono strasno al ono bas..jos zima pff
I krenemo mi sa blagom dozom straha do te njegove kuce i normala dodjemo,upalimo svjetla uzmemo to sto nam treba i lagno se zapustimo nazad..bilo je negdje 1 il 2 poslije ponoci..
Odjednom smo culi neku buku iz sume.mislili smo da je to neka zivotinja il sta ja znam vec...nismo se htjeli opterecivati..
I sad zatvorimo mi kapiju normala i ZAKLJUCAMO je..
Nismo presli ni 20 metara culi smo jaku buku..tj kao da je neko lupio kapijom kroz koju smo izasli..
Ono sasrli smo se nehumano..poceli smo da trcimo kolko nas noge nose...
Inace na tom putu covjeka ili auto si mogao vidjeti svake prestupne godine...a pogotovo ne u to doba poslije ponoci i u to godisnje doba....
Kada smo dosli blizu kuce iz koje smo posli..mislili smo da je kraj nasem strasnom dozivljaju..
Odjednom se pojavio ON...covjek u crnom kaputu sa kapom...
Nismo mogli vjerovati svojim ocima da vidimo covjeka u ta doba...
Moj jaran je ono iz straha upitao gospodine ko ste vi??
Na sta se on okrenuo i poceo da ide za nama..
Bjezali smo kud su nas noge nosile...Trcali smo kroz neko polje nama sasvim nepoznato...na kraju smo dosli na glavni put..na nasu srecu naislo je neko auto i pokupilo nas...
Ispricali smo mu sta se desilo al on je to popratio blagim osmjehom..dovezao nas je pravo pred kucu nasih roditelja...
Nismo htjeli nista da im govorimo...
Sutradan smo pronasli katanac od kapije koja j ebila kod kuce do koje smo isli da uzmemo te cdove...
Ni danas dan ne znamo ko je taj covjek bio i sta je htio..
THE END

@nie bas sve ovako bilo ..malo sam dodao radi ugodjaja no priblizno je uglavnom...
empty_king je napisao/la:
Kako sam oplako nisi svjestan. Hahahahahahahahah!

...kad ono bubnu grom 10ak metara od moje kuce, osvjetli mi nanu a nana ko Undead Mage bez stapa i gear sranja...
Jebote, tema predobra

- Ovako

Jednu noc skupili se ja,Bakir,Kola, 3-G, Ivan, Chersa i Doxx (Kola = Pleasure,3-g = Justice ) i ajd' gdje cemo dojadili nama sranja kafici i to ajmo se malo zajebavat po neki STRAVA mjestima, i tako mi odlucimo da odemo do KUCE DUHOVA ( To je jedna napustena kuca u middle of sume kraj "Gospinog Vrila" kraj neke crvke - sve napusteno u pm ) i ajd' mi krenuli, otisli prvo do "BINGA" kupili neke upaljace ( sa onim baterijama na dnu ) da vidimo put jer je je***o mracno , i dosli mi pred ulaz u sumu... ja se bukvalno prestravio... pogled prema "tami" me sjebo.. ajd' nekako sam ja krenuo za njima i je***a druze mrak nevidim nista... nas 7 se poredalo u formaciju vozic .. i laganini krenuli.. ah' da zaboravio sam reci da smo kupili i HEPO KOCKE ... neznam ni ja sto ... i ajd hodamo ti kroz tu vukojebinu mracnu bog te svaki te sum sjebe... nekakav hladan znoj kroz tebe ... i ajd' mi fkt dosli do te kuce... a stas ocekivat.. prazno... na pola sruseno ono pravo DUHOVSKI ... naravno niko nije smio uci .. zadrzali se tu par minuta i krenuli dalje... opet suma jebote ajd' sta je jos gore poceli mi pricat neke strasne price .. ma kraj... kakve zene smo bili, strah na sve strane ...Meni je se najmanje 20 ljudi pricinilo u sumi i kraj one kuce .. sta god pogledam covjek, curica il bilo sta mrtvo i ajd' dosli smo mi u Travnik opet (u grad) i nastavili pricat te je***e strasne price... i oko pola 12 krenuli kuci... po belaju ja imam nesto puta do kuce moram prepjesacit sam .. a muvaju mi se one price po glavi ... jbg jedva sam ja dosao do kuce ... prepo se ko nikad u zivotu... svako kretanja necega kosti mi se tresu ... I sad dosao ja kuci ... malo nesto gledo na TV i legao da spavam... proucim Bismillu i par neki surra al' kako god ja zatvorim oci imam feling da mi je neko ispred lica... ono kao da stoji neko kraj mene... i ajd u po noci ( valjda sam ja nekako zaspo ) probudim se ja kad stara stavila na vrata neka sranja da se suse... i sad kad sam ja otvorio oci mal umro nisam bog te ugledao kao nekog lika ... ( od silnih majica i hlaca pojebo mi se mozak ) ..i tako da sam se sjebo ziv... jedva do jutra izdrzao ...

Nisu duhovi al' mi je fina prica
(istina, prije par dana mi se desilo)

Kreno u wc cujem kao da nesta klapnu u hodniku, i kako idem polako do vrata (ono se sav naculio da cujem sta je) iznad mene dreknu sijalica. Kako sam se prepo i potrcao u sobu udarim ramenom od stok. Evo me jos boli rame.. moram ici stravu saljevati, nikad se i zivotu ovako nisam prepao

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.