Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

LOCK

115 pregleda · 8 odgovora · otvorena 27.10.2009. u 13:08

Nemoze tvoj to procesor
joj to volim najvise :=)

moras imati adekvatno hladjenje ...dakle jace nego sto ti je sad ......svakim clockovanjem smanjujes zivotni vijek procesora to nek ti je na umu ...a zavisi i koji ti je procesor ...
A more, ošta nemere.(gramatika :()
:D:D

Naravno, svaki procesor (noviji) se može klokati pa i taj al ipak ti pitaš ono kao da si pao s Marsa a to nije posao za marsovce već za one koji iole znaju klokati.
Nemoj još...
Ako hoćeš da igraš na većim rezolucijama onda ti je grafa slaba tačka ovdje u tvojoj konfiguraciji.:)
Mislim , nebulozno je da ti ovdje i sad sve objašnjavam , ali evo par note-ova:

¤Treba ti program CPU-z [Nekad system ne pokazju sve ispravno]

¤ Treba ti neko ko zna oko BIOS-a [Ustvari se preko bios-a i clocka]

¤ Trebaš se informisat koliko tvoj procesor može izdržati

Prilikom clockanja trebaš paziti na slj. vrijednosti:

¤ Napon i temperaturu onoga što clockaš.

Možeš clockati i grafičku kao i RAM ali to ti ne preporučujem dok se dobro ne ušteliš (=

GL , nemoj šta spalit ^^
Kako sam ja clockao 4000+ Athlona, sa 2.0 na 2.66 i dobar i dan danas. A radio to prije godinu i po, uzeo neki smiješan cooler za 30 km, meni vako 'oću. (Y)
iwdnplaysson je napisao/la:
Kako sam ja clockao 4000+ Athlona, sa 2.0 na 2.66 i dobar i dan danas. A radio to prije godinu i po, uzeo neki smiješan cooler za 30 km, meni vako 'oću. (Y)
ma jes jarane clockujes to ti je samo radi izgleda .... kad ides my computer propertis itd.. je**s to kad ti stopaju igrice i zagrijava se pc puno ... pa ja bio clockovo pici pc sve dobro ali igrice i zagrijavanje ...
UnDeRgRoUnD_cs_ je napisao/la:
ma jes jarane clockujes to ti je samo radi izgleda .... kad ides my computer propertis itd.. je**s to kad ti stopaju igrice i zagrijava se pc puno ... pa ja bio clockovo pici pc sve dobro ali igrice i zagrijavanje ...
Hahhaha ništa se ne zagrijaje, temperatura oko 45°C vjeruj mi, jaki mi neki cooler ko zemlja znači, em se vidi ubrzanje i povećanje fpsa em brže procesiranje rada na računaru uopćeno. Sve je do ploče.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.