Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sahranjen Vedran Puljic

1.391 pregled · 73 odgovora · otvorena 08.10.2009. u 16:20

Dvadesetčetverogodišnji Vedran Puljić, ubijen u nedjeljnim neredima u Širokom Brijegu pred neodigranu utakmicu Premier lige BiH Široki Brijeg - Sarajevo, sahranjen je danas na sarajevskom groblju Bare.

Posljednjem Vedranovom ispraćaju prisustvovalo je 4.000 do 5.000 ljudi, većinom mladih. Osim navijača FK Sarajevo, čiji je Vedran bio navijač, na sahranu su došli i navijači drugih bh. fudbalskih klubova - Željezničara, Čelika, Veleža, Travnika, Rudara iz Kaknja i drugih. Na sahranu Vedranu Puljiću došao je i predstavnik navijača NK Dinamo iz Zagreba.

Vedranovi drugovi nosili su veliki transparent "Počivaj u miru, Vedrane", a mnogi su imali majice s Vedranovom slikom. Sahrani su prisustvovali i navijači Sarajeva povrijeđeni u sukobima u Širokom Brijegu.
Na sahranu su došli, između ostalih, selektor fudbalske reprezentacie BiH Miroslav Ćiro Blažević, kapiten reprezentacije Emir Spahić, reprezentativac Džemo Berberović te potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.
' I krv svoju za bordo boju '

Nek ti je laka zemlje Vedrane ...
R.i.P
Bilo bruka ljudi, oko 6 000

Nek ti je lahka zemlja Vedrane

Snimak sahrane :

[youtube]zenqMLfCBTA[/youtube]
Bio sam na sahrani, sta rec' osim da je tuga golema,pregolema..
Sto se tice broja ljudi na sahrani, bilo ih je uistinu puno (The Maniacs,RA,Fukare,Robijasi,Vandali - ovo sam vidio svojim ocima, vjerovatno je bilo jos),ali na kraju krajeva nije bitno koliko je ljudi bilo (mozda jes' retardima), bitno je da su svi koji su dosli, dosli s iskrenom namjerom i cistim srcem da odaju pocast Vedranu Puljiću.

Nek' ti je laka crna zemlja Bosanska Vedrane
~ Bio sa Dadom ( cannabisom ) i Markom ( torQ7u ),velika je tuga sto se ovo moralo desiti..

~ Drago mi je sto sam gledao
navijace Sarajeva,Zeljeznicara,i sve ostale prisutne.. ( onako slozne i drustvene ) njihov dolazak da odaju poslednji pozdrav "Vedranu" i mogu reci da sam presretan radi toga..Da smo Bogdo uvjek ovako slozni..

~ Iskreno sam skrhan ovim slikama i samim tim sto sam vidio sta vrijedi jedna mlada osoba,koja je voljela svoj klub i bodrila cjelim srcem..

"Vedrane,neka ti je laka zemlja "R.I.P"
rip
~pocivaj u miru Vedrane
~neka ti je lahka zemlja
~R.i.P
nothing3 je napisao/la:
R.I.P, ovo se ne oprasta, za one seljake iz sirokog treba kazniti
Gledas li ti televiziju majmune glupi ? Ja sam iz Hercegovine , krivo mi je zbog igraca , da , al tko je kriv za njegovu smrt ? Moj stari mene ne odgaja da budem nacionalist , niti me je ikad odgajao , al postat cemo zbog ovakvih kao ti ... Pogledaj video ... Vase famozne "Horde zla" idu kroz grad i lik prijeti pistoljem po gradu... Hm.. Ja mislim da su Sirokobrijezani krivi... Glup si malo skontaj ...
Skaut1z je napisao/la:
Gledas li ti televiziju majmune glupi ? Ja sam iz Hercegovine , krivo mi je zbog igraca , da , al tko je kriv za njegovu smrt ? Moj stari mene ne odgaja da budem nacionalist , niti me je ikad odgajao , al postat cemo zbog ovakvih kao ti ... Pogledaj video ... Vase famozne "Horde zla" idu kroz grad i lik prijeti pistoljem po gradu... Hm.. Ja mislim da su Sirokobrijezani krivi... Glup si malo skontaj ...
mislim da nije vrijeme da se sada raspravlja o tome ko je pucao i ko je sta radio , ,, ...
R.I.P. vedrane

Post dobio aplauz od cannabis4posho

Samog brata kad sam vidio, samo sto nisam povratio, frajer je kazu sebi vene izrezao zbog tuge :*

Malo je falilo da povratim tamo, inace sam malo osjecajnija osoba pa sam i pustio koju suzu :(

Iako ga nisam znao, BAS ali bas mi ga je zao :*

R.I.P :*
nothing3 je napisao/la:
R.I.P, ovo se ne oprasta, za one seljake iz sirokog treba kazniti
zbog ovakvih kao ti je i izbila ova tuca

ontopic: r.i.p. vedrane, nek' ti je lahka zemlja
Evo pa pogledajte video sa danasnje sahrane :*:*

http://www.youtube.com/watch?v=bX_DL4OZKek

:(
Pocivaj u miru Vedrane. Mogao bih pisati cjeli dan o dešavanjima i slicno , ali nema smisla , jedan mladi zivot je izgubljen i njega ništa ne moze vratiti.

Sahrani sam se isplakao kao nikad , još kad mu je brat poceo pricat :" Meni ce najviše falit što me niko nece više zvati klempo , moj debeli braco je imao tu naviku njega više nema."

R.I.P Vedrane :( Doce Skripari na kosevo .. . . . bice . .

[doce cica na klica ;)

Post dobio šamar od cannabis4posho

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.