Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

NK Posušje vs. NK Igman

511 pregleda · 60 odgovora · otvorena 24.10.2009. u 22:34

~ Ono što me potaklo na dizanje ove teme je to što me interesuje vaše mišljenje.

- Danas sam bio na ovoj utalkici u Posušju , slučajno , jer je moj prijatelj igrao za NK 'Igman' iz Hadžića.Sve je išlo 'kao po loju' dok igrači i navijači NK Poslušje iz Posušja nisu počeli sudijama prijetiti i psovati svu familiju , majku balijsku i slično.Sudac je bio korektan svo vrijeme , te su igrači Posušja oko 60te minute krenuli nasrtati na sudca.Sva tri sudca bila su iz Sarajeva te su , kao što sam već ranije spomenuo bili fer i korektni prema oba tima.Pošto se domaćinima nije svidjelo suđenje , nastavili su sudiji psovati kao i njihovi navijači kojih je bilo oko 60tak.Prilikom kraja utakmice , koja je završila nerješeno [ 0:0 ] , nakon pištaljke sa tribina čulo se , "udri ga" , "je**m li vam majku balijsku" i slučni psotakluci , igrač sa brojem šest [6] trčao je za sudijama i udarao ih.Za to vrijeme , obezbjeđenje iz MUPa je sjedilo na autu i gledalo nemili događaj.Navijači vidjevši da MUP ne reaguje , njih polovina je sišlo na stadion i pridružili su se navijačima te nastavili tući sudije.Sudije sju se branile koliko su stigle ali su ipak dobili poštene batine.za to vrijeme igrači 'Igmana' su bili u svlačionicama te njih niko nije pogledao te su navijači i igrači Posušja izjavili da su im sudije krive a igrači nisu ništa.

Ima na FTVovom teletekstu.

Moje lično mišljenje je da dok im ne pokažemo zube , neće prestati omalovažavati nas iz Sarajeva.I mislim da je jedini razlog nastanka incidenta bio jer su sudije bile Sarajlije te to mišljenje dijelim sa svim navijačima Igmana koji su sjedili sa nama[cca 30].

~ Zanima me vaše mišljenje , zamolio bih nacionaliste da zaobiđu temu , hvala.

~ Slažem se sa Alienzzom , krivo im je bilo što nije svirao NK Igmanu niti jedan crveni i što nije svirao još koji ofsajd.Mislim , gledao sam sa sredine i koliko god sam stigao upratit bio je realan.
BiH nogomet , nemam sta vise reci . :)
Ja sam uvjek govorio... Bolje se drogirati neg igrati fudbal :$ Salim se Neznam sta da kazem... To sto su MUPovci sjedili u autu i gledali nije uredu, al jbga... Takav je zivot
I ti nadi sajt sa crnom kronikom pa pisi vake textove,a ne na gaming sajt,ili vec ako ce se pisat vaki textovi nek administracija napravi pod forum CRNA KRONIKA ;)
Realna slika nasheg fudbala.

Nema to veze sa posusjem, ja znam prije kad sam zivio u BiH, i dodje sad ekipa jedna iz drugog mjesta kod nas da igra, i normalno domacini moraju pobijedit, ako ne pobijede sudija je kriv za sve, njih par se zaleti i istuche sudiju. Znaci nebitno jel musliman, pravoslavac il krscanin, bitno je da domaci tim nije dobio i da se domaci navijaci moraju na nekome istrest.

Sada govorim za ove slabije lige, ne za premier, uglavnom se prije utakmice ode sa glavnim sudijom na "kafu", tamo mu se dadne 200-300km na kafu, i vec je utakmica dobijena, bit ce taj nemoguci penal kako bi domacini mogli pobijedit. I onda se pitate zasto se nijedna nasha utakmica ne prenosi na tvu, bas zbog tog namjestanja.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-25734.htm
http://sarajevo-x.com/sport/nogomet/clanak/091024075
To samo dokazuje kakva nam je liga i drzava..
jadno :(
Nogomet je isusov sport , nego nasa je liga sranje VELIKO.
apo4ort je napisao/la:
BiH nogomet , nemam sta vise reci .
Nije nogomet - vec huliganstvo.
sto se teme tice, u pravu si za to pokazivanje zuba.
mup - pi**e najvece
owerakahora je napisao/la:
Najpametnije je da se nasa liga ukine ,jer ovo vise nema smisla ...
Ja sam zato da ti se zivot ukine

Mozda neki zive od ove lige ?

Mozda neki ljudi zaradjuju hljeb zbog ove lige ?

I ti bi da se ugasi sto tebi negodi ?

Suti molim te
AlienzZ je napisao/la:
Realna slika nasheg fudbala.

Nema to veze sa posusjem, ja znam prije kad sam zivio u BiH, i dodje sad ekipa jedna iz drugog mjesta kod nas da igra, i normalno domacini moraju pobijedit, ako ne pobijede sudija je kriv za sve, njih par se zaleti i istuche sudiju. Znaci nebitno jel musliman, pravoslavac il krscanin, bitno je da domaci tim nije dobio i da se domaci navijaci moraju na nekome istrest.

Sada govorim za ove slabije lige, ne za premier, uglavnom se prije utakmice ode sa glavnim sudijom na "kafu", tamo mu se dadne 200-300km na kafu, i vec je utakmica dobijena, bit ce taj nemoguci penal kako bi domacini mogli pobijedit. I onda se pitate zasto se nijedna nasha utakmica ne prenosi na tvu, bas zbog tog namjestanja.
Ako nije sudija taj koji je potkupljen, onda su igraci suprotnog tima..
mislim danas se zna da ce u 95 % slucajeva domacin uzet u nasoj ligi..
igrali zadnji na tabeli vs prvih na tabeli o5 ce kvota biti 1.45 naspram nekih 2:50 boga pitaj :r
jedini lijek je da se napravi neka Balkan Liga..
makar da malo uzivamo u "domacem" nogometu :o
Ma treba se uvesti zakon o tome ono lafo sto govore nemozemo mi kaznit nema klub para

fino stavit neces igrat narednih 15 tekmi pa brate nemaj ti para nemoj se udarat

a te debile treba odstranit to nije fudbal to je neki lijevi seljakluk :S

i onako su te manje lige sve neka stela u igrackom kadru covjek prije utakmice ode dignut penziju dodje da igra gdje to ima ? samo u bosni nit smo kad igrali s ekipama nit smo kad bili ekipa bilo koji klub
PiraTinstw je napisao/la:
Ja sam zato da ti se zivot ukine

Mozda neki zive od ove lige ?

Mozda neki ljudi zaradjuju hljeb zbog ove lige ?

I ti bi da se ugasi sto tebi negodi ?

Suti molim te
Nije da meni negodi vec ja govorim kako jest ...
Vidis sta se desava ?
I nije djaba nasa liga 99 od 100 liga to ti sve govori ...;)
Nedy je napisao/la:
Ako nije sudija taj koji je potkupljen, onda su igraci suprotnog tima..
mislim danas se zna da ce u 95 % slucajeva domacin uzet u nasoj ligi..
igrali zadnji na tabeli vs prvih na tabeli o5 ce kvota biti 1.45 naspram nekih 2:50 boga pitaj :r
jedini lijek je da se napravi neka Balkan Liga..
makar da malo uzivamo u "domacem" nogometu :o
Je**m vas u to misljene

Koji vi ku**c govorite za domacina

Neidete na tekme i serete nesta samo domacin uzima

Vidite neko napise Domacin odma svi

Pogledajte malo zadnje rezultate

Zbog toga to pricate nas je fudbal na losem glasu zato svaka domaca pobjeda je potplacena

Kad budete pogledali barem 5 utakmica onda mozete nesta pricat a ne srat po forumima
PiraTinstw je napisao/la:
Je**m vas u to misljene

Koji vi ku**c govorite za domacina

Neidete na tekme i serete nesta samo domacin uzima

Vidite neko napise Domacin odma svi

Pogledajte malo zadnje rezultate

Zbog toga to pricate nas je fudbal na losem glasu zato svaka domaca pobjeda je potplacena

Kad budete pogledali barem 5 utakmica onda mozete nesta pricat a ne srat po forumima
Sve sto cu da ti reknem je to da nisi upravu :r
i da zasto u kladionicama mozhes samo da igras jedan par iz BiH lige?
~ ova nasa liga je takozvana seoska liga
~ na utakmice sad navijaci vise neidu da bi gledali utakmicu nego da bi napravili neki belaj
~ platim 10KM kartu da me ubiju na utakmici
~ovo je sramota sta se desava
Nedy je napisao/la:
Sve sto cu da ti reknem je to da nisi upravu :r
i da zasto u kladionicama mozhes samo da igras jedan par iz BiH lige?
A u kojoj se to drzavi moze igrad iz lige na vise parova ?
Sratmota fkt...
mislim da bi trebali kazniti Posusje kako tako.....
kako je fino u Italiji kaznili sve klubove sto su potplacivali sudije ....
ovdje toga ima i vise nego sto je bilo u Italiji... U Italiji su se opametili i vise nema toga...
mislim da bi trebali poceti kaznjavati...
sve koje su udarali sudijee i psovali im...
klub treba kazniti zestoko....
a MUP je katastrofa da ne pricam....

Post dobio aplauz od bak1r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.