Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

NK Posušje vs. NK Igman

511 pregleda · 60 odgovora · otvorena 24.10.2009. u 22:34

~ Ono što me potaklo na dizanje ove teme je to što me interesuje vaše mišljenje.

- Danas sam bio na ovoj utalkici u Posušju , slučajno , jer je moj prijatelj igrao za NK 'Igman' iz Hadžića.Sve je išlo 'kao po loju' dok igrači i navijači NK Poslušje iz Posušja nisu počeli sudijama prijetiti i psovati svu familiju , majku balijsku i slično.Sudac je bio korektan svo vrijeme , te su igrači Posušja oko 60te minute krenuli nasrtati na sudca.Sva tri sudca bila su iz Sarajeva te su , kao što sam već ranije spomenuo bili fer i korektni prema oba tima.Pošto se domaćinima nije svidjelo suđenje , nastavili su sudiji psovati kao i njihovi navijači kojih je bilo oko 60tak.Prilikom kraja utakmice , koja je završila nerješeno [ 0:0 ] , nakon pištaljke sa tribina čulo se , "udri ga" , "je**m li vam majku balijsku" i slučni psotakluci , igrač sa brojem šest [6] trčao je za sudijama i udarao ih.Za to vrijeme , obezbjeđenje iz MUPa je sjedilo na autu i gledalo nemili događaj.Navijači vidjevši da MUP ne reaguje , njih polovina je sišlo na stadion i pridružili su se navijačima te nastavili tući sudije.Sudije sju se branile koliko su stigle ali su ipak dobili poštene batine.za to vrijeme igrači 'Igmana' su bili u svlačionicama te njih niko nije pogledao te su navijači i igrači Posušja izjavili da su im sudije krive a igrači nisu ništa.

Ima na FTVovom teletekstu.

Moje lično mišljenje je da dok im ne pokažemo zube , neće prestati omalovažavati nas iz Sarajeva.I mislim da je jedini razlog nastanka incidenta bio jer su sudije bile Sarajlije te to mišljenje dijelim sa svim navijačima Igmana koji su sjedili sa nama[cca 30].

~ Zanima me vaše mišljenje , zamolio bih nacionaliste da zaobiđu temu , hvala.

~ Slažem se sa Alienzzom , krivo im je bilo što nije svirao NK Igmanu niti jedan crveni i što nije svirao još koji ofsajd.Mislim , gledao sam sa sredine i koliko god sam stigao upratit bio je realan.
PiraTinstw je napisao/la:
A u kojoj se to drzavi moze igrad iz lige na vise parova ?
u kojoj ne mozhe ?:r
Nedy je napisao/la:
u kojoj ne mozhe ?:r
Pa daj mi reci u kojoj moze ?
Et prosjek gledalaca u Sarajevu na Kosevu i Grbavici kad se spoji je 7-10k i ostalih 400k ljudi sto nisu utakmice vidjeli naslo srat ovima sto idu svaku

Smijesno...
Pa daj mi reci u kojoj moze ?
Et prosjek gledalaca u Sarajevu na Kosevu i Grbavici kad se spoji je 7-10k i ostalih 400k ljudi sto nisu utakmice vidjeli naslo srat ovima sto idu svaku

Smijesno...
Ja idem gledat BiH i Travnik stalno..
na gostujuce utakmice ne idem zato sto se rezultat zna 9-)
tj na gostujuce utakmice Travnika..
Ma vidi brate, to ti je tako kod nas, ne mozes im nista, sta ces mu uraditi sto ti psuje majku ? LOL. 1. Ne adekvatni su stadioni tako da svatko moze psovati da svi cuju. 2. Policija je retardirana, primjer, mi udaramo momka na Skenderiji oni stoje, sta bi' uradili na utakmici, nista. Sramota.
Nedy je napisao/la:
Ja idem gledat BiH i Travnik stalno..
na gostujuce utakmice ne idem zato sto se rezultat zna 9-)
tj na gostujuce utakmice Travnika..
Pametan si vidi se

Mozda zato sto Travnik ima slabu ekipu ?

Sta ti ocekujes

Da Travnik uzme Sarajevo, Zelju, Borac, Velez kao gost ?

Je**m vas u to misljene

Koji vi ku**c govorite za domacina

Neidete na tekme i serete nesta samo domacin uzima

Vidite neko napise Domacin odma svi

Pogledajte malo zadnje rezultate

Zbog toga to pricate nas je fudbal na losem glasu zato svaka domaca pobjeda je potplacena

Kad budete pogledali barem 5 utakmica onda mozete nesta pricat a ne srat po forumima
- Nebudi neozbiljan.

- Po meni jedini timovi koji posteno igraju u ovoj ligi su Velez, Zeljo, Sarajevo i Borac.

- Ostali bmk. Na skoro svim Zeljinim tekmama, gledam i chudim se, mi se muchimo ovako protiv "" i pobjedimo jedva, i gledam jedno Posusje da pobjedi Sarajevo

- I mislim ajde bolje Posusje igralo, i pogledam pregled, Sarajevo bolje 300x, i penal bio za Posusje na kraju, i sokolovo oko procjenilo da nije penal

- Pricaj sta god hoces, ove godine ima dosta, al' dosta poboljsanja sto se tice lige, al jos nismo kao neke druge zemlje.

- Budi realan. Znam da i ti idesh na Zeljine tekme i samo vidish da Zeljo igra posteno i nekolicina klubova koje sam naveo gore.

- Cao...
Pametan si vidi se

Sta ti ocekujes

Sjeti se sta je bilo prija 2 sezone u sarajevu ...kad su igrali travnik i sarajevo...
Pametan si vidi se

Sta ti ocekujes

Hvala :r

Nek Zeljo ima jaku ekipu..
Rezultati susreta 10. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

subota:
Travnik - Borac 2:0
Sloboda - Rudar 1:0
Modriča - Željezničar 2:1
Velež - Slavija 4:2
Sarajevo - Zvijezda 1:0
Laktaši - Široki Brijeg 1:2
Leotar - Čelik 2:1

nedjelja:
Olimpik - Zrinjski 1:0

ovo ti sve govori
Borac koji je prvi dodje i izgubi..
to samo kod nas ima isto tako ako je Travnik 11. i ima slabu ekipu to je Zeljo bolji a oni 9. ?
Nedy je napisao/la:

subota:

nedjelja:

ovo ti sve govori
to samo kod nas ima isto tako ako je Travnik 11. i ima slabu ekipu to je Zeljo bolji a oni 9. ?
Nema nikakve svrhe da se tu vi svadjate kad mi dobro znamo da se kod nas sve namjesta i da se zna kako se osvaja

muslimani srbi hrvati i tako se vrti ove sezone borac sljedece Zeljo ili Celik ulazem zivot
NYP je napisao/la:
Nema nikakve svrhe da se tu vi svadjate kad mi dobro znamo da se kod nas sve namjesta i da se zna kako se osvaja

muslimani srbi hrvati i tako se vrti ove sezone borac sljedece Zeljo ili Celik ulazem zivot
Ma zna i on to sam..
samo glumi nekog "vatrenog navijaca"
..
upravo tako
u nogomet se i politika mijesa :r
Nedy je napisao/la:
Hvala

subota:

nedjelja:

ovo ti sve govori
- Brate, jedno ti mogu reci o 'Manijacima' a isto ti to moze reci i trener Veleza.

- Abdulah Ibrakovic, trener Veleza:

"Ne može svako zaslužiti aplauz na Grbavici a mi smo ga večeras dobili, Manijaci su jedna velika navijačka skupina koja voli nogomet i to su pokazali večeras, svaka im čast."

- Zeljo veceras nije bio nesto, 1. poluvrijeme smo ih razvalili, ali 2. pokazali su zasto su tu gdje jesu. Velezu svaka cast, stvarno su me impresionirali, sa 9 igraca napadat jednog Zeljeznicara i to na Grbavici. Svaka cast!
Nedy je napisao/la:
Ma zna i on to sam..
samo glumi nekog "vatrenog navijaca"
..
upravo tako
u nogomet se i politika mijesa :r
Ma pusti to ovde su neke najjace ekipe nema namjsetanja sve je regularno itd

Sta kad dodjemo u liga uefa , liga prvaka predkola sto tu nikad neprodjemo zbog toga sto tu nema kuc kuc e sudija ma daj ovi debili seljaci sad snjive sisli da ih tusnemo ices ti snama u hotel bice pi**i da cugnemo

kod nas onaj sto stoji biga pita lave imas petaka za mene vidicu ja idel ti ko dok ti potpacujes
Nedy je napisao/la:

subota:

nedjelja:

ovo ti sve govori
A pogledaj izvjestaje zalil se ko ?

Uporedi rezulatate Engleske i nase lige..

Ima jos namjestanja al je rijetkost nije ko prije

NYP je napisao/la:

Sta kad dodjemo u liga uefa , liga prvaka predkola sto tu nikad neprodjemo zbog toga sto tu nema kuc kuc e sudija ma daj ovi debili seljaci sad snjive sisli da ih tusnemo ices ti snama u hotel bice pi**i da cugnemo

kod nas onaj sto stoji biga pita lave imas petaka za mene vidicu ja idel ti ko dok ti potpacujes
HAHAH
ma talenti su kod nas..
AlienzZ je napisao/la:
Realna slika nasheg fudbala.

Nema to veze sa posusjem, ja znam prije kad sam zivio u BiH, i dodje sad ekipa jedna iz drugog mjesta kod nas da igra, i normalno domacini moraju pobijedit, ako ne pobijede sudija je kriv za sve, njih par se zaleti i istuche sudiju. Znaci nebitno jel musliman, pravoslavac il krscanin, bitno je da domaci tim nije dobio i da se domaci navijaci moraju na nekome istrest.

Sada govorim za ove slabije lige, ne za premier, uglavnom se prije utakmice ode sa glavnim sudijom na "kafu", tamo mu se dadne 200-300km na kafu, i vec je utakmica dobijena, bit ce taj nemoguci penal kako bi domacini mogli pobijedit. I onda se pitate zasto se nijedna nasha utakmica ne prenosi na tvu, bas zbog tog namjestanja.
Nije to samo fudbal tako je sve ovdje

Bosna je Sarajevo i ko to ne prizna neka ide u 100 pi**i materina

Mostar je Hrvatska Banja luka je Srbija

Sat kuca i ja svaki dan gledam kada ce pocet, pocet ko 92'ge samo necu ja bit budala i pucat

neka se budale pucaju ja odo pjeske dalje

btw za ove mladje retarde koji i neznaju sta se dogadja oko njih

"takav ti je zivot" samo vi pustite neka vas gaze svi al vjerujte mi rodili ste se u je****m vremenu samo prosvjetlit ce vam se al bice prekasno
A pogledaj izvjestaje zalil se ko ?

Uporedi rezulatate Engleske i nase lige..

Ima jos namjestanja al je rijetkost nije ko prije

Ama ko da se zali?
nema jarane niko da se zalii..
i ti ne mozes da uporedjujes nikako Englesku i nasu Ligu..
isto da uporedjujes biciko i avion ..
omg ja primjera xd
NYP je napisao/la:

- Manijak sam, sto se i moglo pretpostaviti iz pretproslih postova.

- Sarajevo je ove godine osvjetlalo obraz Bosne i Hercegovine.
- Zasto? Pokazala je u Evropi da i mi iz Bosne i Hercegovine znamo da igramo fudbala.

- Halo ba, jednom Cluju zabiti go, i josh ih napadati cijelu utakmicu, razvaliti ih u samoj igri?

- Nadam se da si gledao tu utakmicu? I takodjer kada su otisli u Rumuniju, zabili gol i josh imali stativu i neznam koji igrac fulio prazan go. Nisi svjestan kakve mi igrace imamo, samo da imamo bolje uslove (citaj stadione).

- Jedini stadioni na kojima se moze fino i sa uzitkom igrati u BiH su: Grbavica, Kosevo, Bilino Polje.

- Cao..
- Najzalosnije sto kazne klubovima ne pomazu. Treba kazniti direktne aktere, i to ne placanjem ( vecina ih ima da plati) vec nekom dosta rigoroznijom kaznom. Drugo, sto "ljudi" nece da se opamete, nije im dosta smrt momka, pa opet nesto glumataju. Sve to treba zestokim kaznama rijesiti, i pokusati sprijeciti prije nego se desi.
sramota, i opet ce reci da mi izazivamo incident, al haj mi cemo sutiti i trpiti i necemo nikog dirat.:S
choseN je napisao/la:
- Manijak sam, sto se i moglo pretpostaviti iz pretproslih postova.

- Sarajevo je ove godine osvjetlalo obraz Bosne i Hercegovine.
- Zasto? Pokazala je u Evropi da i mi iz Bosne i Hercegovine znamo da igramo fudbala.

- Halo ba, jednom Cluju zabiti go, i josh ih napadati cijelu utakmicu, razvaliti ih u samoj igri?

- Nadam se da si gledao tu utakmicu? I takodjer kada su otisli u Rumuniju, zabili gol i josh imali stativu i neznam koji igrac fulio prazan go. Nisi svjestan kakve mi igrace imamo, samo da imamo bolje uslove (citaj stadione).

- Jedini stadioni na kojima se moze fino i sa uzitkom igrati u BiH su: Grbavica, Kosevo, Bilino Polje.

- Cao..
Neznam zbog cega dizes Cluj zalosno je da bezveze ekipa cluj nas izbacuje iz nekih takmicenja

Zna se sta je prije bilo Manchester dolazi pa strijepi kolko cemo im zabit

a sada ispadamo nemoze da vidimo ebene igrace koji vrijede 2,3 mil nego gledamo ove nase sto dignes kredit u kupis cijelu Premier ligu ( jesu nam nasli ime u pm )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.