Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

SIGMAKING Contest FanArt

948 pregleda · 33 odgovora · otvorena 24.08.2009. u 19:56

x SIGMAKING Contest by smokan

Evo ga, jos jedan od mojih contesta ! Posto je na mojim prijasnjim contestima (Photomanipulation Contest & NEW Year Contest) odaziv bio relatino dobar (preko 10 ucesnika na oba) dizem jedan ajmo reci zadnji contest s moje strane. Na PM & QB sam dobio dosta zahtjeva kad ce iduci contest no zar ne vidite da vam mi FA 'Modovi' ne mozemo obezbijediti kvalitetnu nagradu, nedavno smo postavljali i fa medalje no kao sto vidite ovaj site je zanemaren od strane osnivaca i ostalih ljudi iz api.ba koji bi se trebali brinuti o njegovom razvoju, no vazno je da je na stranici novi banner prati.ba, tako da ni ovaj contest ne bi bio moguc da mi nije izasao u susret milioner gamers.ba nas riddle koji ce obezbjediti 600 bodova za 1;2;;3 mjesto (300;200;100). Kao sto znate funkcija moda da da bodove je trenutno samo na aplauzu, koji iznosi 10 bodova. Znaci trebao bih vam aplaudirat 10 puta za 100 bodova kk. Volje za ovim site/om ima, ali uzaludno je pisat, kad se stalno site 'prebaciva na novi hosting'. Da neduzim idemo na contest...

x Osnovno:
Na osnovu moje nedavne ankete 'Anketa: Koliko vas koristi PHOTOSHOP ? i nakon potvrdenih 53 membera koji aktivno ili povremeno koriste Photoshop odlucio sam dici ovaj contest sa temom laganom za sve Photoshopere. Naime imate zadatak napraviti sig sa renderima postavljenim na dnu teme, tako da ce svako moci ucestvovati, ocekujem vas u sto vecem broju ovog puta.

x Nadam se da ce te se svi pridrzavati dole navedenih pravila jer ce te inace biti sankcionisani.
1. Kada zavrsite vas rad spasite ga i u jpg. i u psd. formatu, samo jpg file stavite u ZIP file kojeg ce te imenovati vasim nikom npr."smoki"
2. ZIP file ce te poslati iskljucivo na mail: "[email uklonjen]", svako ko posalje meni na PM,QB ili moj vlastiti MSN nece ucestvovati u contestu
3. Contest ce se odvijati u dva kruga glasanja, Nakon eliminacijskog dijela u kojem svi korisnici glasuju za 3 najbolja rada po njihovome mišljenju, osoblje će izabrati 3 rada sa najviše glasova i oni ulaze u drugi krug natjecanja. U drugom krugu natjecanja ocjenjivanje radova će vršiti unaprijed dogovoreni članovi osoblja koji će biti postavljeni kao suci natjecanja. Drugi krug natjecanja ce se odvijati u Forumu Administracije, a suci ce biti svi FA Modovi:
x Smokan
x torQ7u
x skala
x Under
x coDe
3. - Maximalne dimenzije sigova: 400x150px (piksela)
- Maximalna veličina sigova: 60KB (kilobajta
4. Contest ce trajati 8 dana od danasnjeg

x Nagrade
1.300 b.
2.200 b.
3.100 b.

x Iz FAQ Photoshopa, za neupucene:
Kako napraviti sig (slika u potpisu propisanih dimenzija, koristene u potpisima profila na forumima) ?
• http://gamers.ba/forum/27/66128/sig-tutorial/
• http://www.gamers.ba/forum/27/75362/-tut-signature-/

x Renderi:

x Moguce greske tokom pisanja.

x
Smoki, ispred FA Administracije
Necu raditi jer sam pocetnik.

Zelim svu mogucu srecu svim natjecateljima !

Sretno svima !
Ucestvujem
Poco sam se furat na ove sigove,nadam se da cu nesto dobro skockat,al svaki put kad radim nadjidjam ga previse
TO SMOKANE LJUBI TE BOJAN!!!!

Malo fuj 40Kb max, ali nema veze.

( Napravi malu ispravkicu. 40Kb nije veličina, nego težina )

I da ... Previše anime rendera, premalo ostalog, tipa sportista, poznatih ličnosti.. Dodaj još ponešto, jer je izbor stvarno loš. Jedini su Altair i Illidan optimalan izbor.

Post dobio aplauz od smokan

LavRadeon je napisao/la:

Sretno svima !
to je i cij da i ti mozes ucestvovat, odo na kafu pa cu popravit gornji render
LavRadeon je napisao/la:

Sretno svima !
Koji klinac se javljaš onda i zamaraš postom?
smokan je napisao/la:
to je i cij da i ti mozes ucestvovat, odo na kafu pa cu popravit gornji render
I ja bih učestovao ako mogu...
joj sta je ono narandzasto tamo...priblizava se,mislim da je to pobjednik,da da,to je v3tr0x...x),necu ucestvovati (mozda),dobar contest nadam se da ce biti dobrih radova,sretno
uuuu ovo se cekalo, ovo se cekalooooo
oj rendera mogao si staviti i neke stockove :r, smokane ja sad nekontam jel ja npr tebe sad dodam na msn i posaljem ti zip file sa jpeg i psd il ?
hej RAT,ako imas msn odes na hotmail i odes sent pa odes gore send dragas to svoje na text maila i odes send 9-).GL svima koji ucestvuju

P.S. Ja sam poslao svoj rad,valjda necu biti zadnji
Bojan hladno pobjedjuje na ovom contestu...
uuu sigovi mi dobro idu ucestvujem 100 %
Ne nadam se nekom visokom plasmanu , al' cu odradit.
Nisam dobar u sigovima, ali probacu nesto.
Aaaaaa ovo sam cekao , kao i uvijek smokievi contesti najjaci. 100% cu poslati rad, potrudit cu se maximalno...
Carlito je napisao/la:
I ja bih učestovao ako mogu...
ne ti ne mozesh :D :P
RAT je napisao/la:
oj rendera mogao si staviti i neke stockove :r, smokane ja sad nekontam jel ja npr tebe sad dodam na msn i posaljem ti zip file sa jpeg i psd il ?
Sta ti fali odvojit 5 minuta i procitat sve, pise lijepo email dje se treba poslati jpg. format, tek ovi sto ulaze u 2 krug ce slati psd, da se sve fino provjeri =)
Nisam odavno uradio nista u fotosopu, ali cu vidjeti da nesto probam :)

I jedan prijedlog; kada bude 1. krug eliminacije, neka pored rada ne stoji nick, vec redni broj ili sta vec hocete...
Tribble je napisao/la:
Nisam odavno uradio nista u fotosopu, ali cu vidjeti da nesto probam :)

I jedan prijedlog; kada bude 1. krug eliminacije, neka pored rada ne stoji nick, vec redni broj ili sta vec hocete...
Na proslom sam primjenio glasanje po brojevima, vidjecemo hocul i na ovom ......

Da ne bude ovaj post = spam obavjestavam vas da se pravilo tezine siga izmjenilo tako da ...
x umjesto originalne tezine od 40KB progledacu vam kroz prste i stavicu granicu 60KB, nista vise.
- Maximalna veličina sigova: 60KB kilobajta

x Dodani zadnji renderi, otiso sam na kafu kad sam digo prvobitno temu, vec su mi dvojica predala sigove, ne zaboratie imate fore 8 dana, Hvala !

btw.Aplauz sam si dao da se istakne post.

Post dobio aplauz od smokan

4rm4n1 je napisao/la:
Bojan hladno pobjedjuje na ovom contestu...
'zivi bili pa videli...' znas onu pjesmu?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.