Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sta zapravo Ocekujete od zivota ?

479 pregleda · 20 odgovora · otvorena 15.08.2009. u 13:06

Eo vidim postavljaju se teme,nolifer i ta sranja,al dokle ?

Dokle mislite da provodite svoje slobodno vrijeme za racunarom ? Eo ja sam jos u osnovnoj,7 razred jedva zavrsio,umalo nisam pao na popravni,jbt sve zbog igrica,glupog racunara .....
Da netreniram kosarku,vec bi bio uveliko nolifer,nebi imo buducnost,nebi se odljepio od racunara.Znam da svi uglavnom trazimo zabavu u igrica, tj. neko "utociste" ,gdje mozemo biti bog i batina,gdje mozes raditi sve one stvari koje su u stvarnom zivotu nemogu izvoditi.Koliko puta dodjes iz skole,nadrkan sjednes za racunar, i upalis cs,cabal,gta nebitno,i kaze sacu da vam je**m sve(neznam za vas,meni se to cesto desavalo).Tako se "ispusem",odem na trening,dodjem kuci umoran,spavam i sutra opet u skolu.Svi su mi govorili,pitace te nastavnici koliko si kilova imo,koliko si misija preso,kakve iteme imas,a ja nisam obraco paznju dok nisam osjetio,kako je da kazem biti "glup".....

Ja licno nevidim koristi od racunara,sad kad prolazi ovaj raspust,svatio sam da,nmg racunar uhvatit za monitor i pretvarat da ga "fatam" .... jbt covjeku treba ljubavi..........

Samo sam htjeo da vam kazem, Ko neuci uvjek se poslije muci
Zelim samo da skrenem paznju mladim clanovima,koji imaju godina kao ja i mladji od mene,da nezapostavljaju raju,npr treninge,skolu radi racunara,jer zaista ja se kajem sto sam ovoliko vremena proveo na racunaru...........

Da cujem vas ?

Ako je tema smece,delete !!!

Edit :

Sta zapravo zelite da postanete,nemojte se zajebavat i reci spawn nego ozbiljno odgovori
Frrrrrrr ista situacija kao u tebe , 7 razred na popravni Iz matematike , samo zato sto sam bjezo u net da igram cw .. Cekam samo 21.8 :D
Brate po vijestima vidis kakav je grad.Ovo je vise kaubojski grad nego normalan grad.Evo prije 2Dana ubijen Amar Mistric.Prije 5Dana tesko ranjen mali Aner vrat,grudna koš,pluca i jos negdje.

Bolje budi u kucu gledaj televiziju malo izadji igraj se s rajom al nikad nemoj piti,drogirat se,pusiti jer evo ovi momci preksinoc sto su ubili Amara nisu bili svjesni da su uradili tako nesto zato sto su bili pod utjecajem alkohola.

Sjedi i suti kuci kad ti je bog dao.
nedd1E je napisao/la:
Frrrrrrr ista situacija kao u tebe , 7 razred na popravni Iz matematike , samo zato sto sam bjezo u net da igram cw .. Cekam samo 21.8
Jesil naucio ?
GhettoGirl je napisao/la:
Jesil naucio ?
Jesam 24/7 na kompu ..
Samo sam htjeo da vam kazem, Ko neuci uvjek se poslije muci
Zelim samo da skrenem paznju mladim clanovima,koji imaju godina kao ja i mladji od mene,da nezapostavljaju raju,npr treninge,skolu radi racunara,jer zaista ja se kajem sto sam ovoliko vremena proveo na racunaru...........

I ja sam zbog racunara prestao trenirati (a odlicno mi islo), nisam izlazio danima napolje - al' evo danas sam od 12 do 23h napolju (trenutno mi nea nikog da izadjem pa sam na racunaru )
FireFix nezaboravi kafu nemoj da pucam u koljena , btw svatice te i vi kada vam zivot propadadne i upita ce te se "Sto mi je ovo sve trebalo ?"

Ortak skockan fino <3 gazzel and her mum
LavRadeon je napisao/la:
Brate po vijestima vidis kakav je grad.Ovo je vise kaubojski grad nego normalan grad.Evo prije 2Dana ubijen Amar Mistric.Prije 5Dana tesko ranjen mali Aner vrat,grudna koš,pluca i jos negdje.

Bolje budi u kucu gledaj televiziju malo izadji igraj se s rajom al nikad nemoj piti,drogirat se,pusiti jer evo ovi momci preksinoc sto su ubili Amara nisu bili svjesni da su uradili tako nesto zato sto su bili pod utjecajem alkohola.

Sjedi i suti kuci kad ti je bog dao.
Pa vidi,ja sam jos mlad,izlaz do 11,nikom se nekurcim,svima fin prilaz ako on nece necu ni ja,niskim se nekacim.....

To sto kaze kaubojski grad
Ocekujem dosta.Solidan u skoli sada se gotivim kasnije zena djeca. :D
Upravu si mnogi zapuste skolu npr. kao ja i neki drugi zbog igrica itd... Jbg ja sam znao odma da cu se kasnije patiti ali jbg vise volim cs od skole.Uvijek sam isao na to gotivi se 1 se zivi znaci raja , cuga ,pc sve stize da uradim i da se izgotivim.
Samo ne volim ljude koji svaki dan sjede i uce i u 25 godini tek netrebaju uciti a tu mu vec prosla mladost
Odo na kafu .Cao
Evo ovaj kaze 7 razred na popravnom. Zar to nije bruka, jadno i cemerno. Ja kad sam bio u osnovnoj, bruka je bilo proci tricom, a ne na popravni jos pasti. Dokaz koliko danasnje mladje generacije zatupljuju pod uticajem PC-a. Ja nijednom nisam bio na popravnom niti cu, Allahu hvala. Igram CoD-a, ovo mi smece upropastilo zivot. Prestajem aBd sad pocetkom skole, trening, skola, klonite se ulice i najbolje vam je
Svi shvacate pogresno korist racunala.Ono ne sluzi samo za igrice , za njih najmanje za igrice su stvorene konzole kao XBOX I PS.Racunalo iz prvih izvora je proizvedeno da bi informacije brze kruzile tj. to se dogodilo kad se stvorio internet.Eo' bas citam sinoc Bill Gates citiram "ovo je sve otislo u krivom smjeru" cime je sam izjavio da je on internet stvorio sa prvobitnom idejom da brze kruzne informacije , jer budimo realni bez interneta kasnio bi za civilizacijom.

Ja sam isto djete , bavim se sportom idem vani , al' kad sam kuci slobodno vrijeme ugl. provodim na kompu.Sta' cu ja vani kad me zovnu i kazu "aj s nama veceras da se opijemo" jel mi bolje to ili ostati kuci za komp.I ja se protivim 0/24 h online , ali
ako imas imalo mozgda ostat ces kuci i no lajfat nego otici vani i napit se i naravno onda ces biti raja ako se napusis i napijes.

Ja imam amo' reci mozda tu malo srece sto se tice toga.Imam raju tj. 20-tak njih koji se sportom bave i vazda s njima mogu izaci i odigrati lopte , basketa il'tenisa cega nam se vec da. Valjda si cuo sta se desilo u Sarajevo sto se tice ovoga Amara , tu vise ne mozes izaci na miru i bit siguran da ces se vratiti ziv i zdrav.

Moja preporuka:Nemojte nolajfat , ali radije ostanite kuci i nolajfajte nego ici i opijat se.
ma budem tu cesto za kompom dok je skola opet sam za kompom a prosao sam sa 4 i jedan od boljih u razredu :)

Ucim i igram:D
Neznam zasto stalno govorite nekome no lajfer sta ima veze neko voli vise igrat igrice i to nego otic npr igrat fudbala kosarke nebitno sto se tice mene kad nemam treninga budem na compu nekad vani s rajom a inace sam na compu 3,4 h ostalo lopta trnening fudbal itd 9-)
je napisao/la:
QFT = quote for truth
Zelim odmah priznati da su mi igre i anime primarne stvari u zivotu. Skola i knjige su sekundarna, a drustvo i cure ako ostane vremena, dakle potpuno zapostavljen socijalni zivot. Prema mom misljenju to bas i nije lose jer se ne opterecujem dodatnim obavezama i ne sijecem vene zbog zena kao pojedini.

Naime, moguce je i igrati i uciti. U osnovnoj sam imao sve petice a u gimnaziji prolazim vrlodobrim. Na kraju krajeva 85% svog potencijala i truda ulazem u igre i anime, a preostalih 15% na ostale aktivnosti ubrajajuci i skolu. Popravnih ispita nema, jer ipak i ja posjedujem odredjenu dozu odgovornosti. Ako sam gamer ne mora znaciti da sam budala.

Igre i slicno, nikako ne mogu iskvariti covjeka ukoliko je on jaka licnost. Sve se moze stici. Iako ja prekomjerno igram, uspijem da naucim gradivo, procitam stivo i ponekad uspijem izaci sa prijateljima, a situacija sa curama je jos nedefinisana. Troublesome, ali nemam vremena za njih. Ko ce se time sada opterecavati, ima vremena kada ce nam zene je*****i mater. Cijeli zivot ! Zato sada uzivam bez njih.

Moram priznati da sam cesto nenaspavan i nisam raspolozen za pricu sa ljudima. Mislim, lako je pisati na forumu ali u RL stvarno ne volim da pricam previse.

Mislim da igre uopce nisu losa stvar ako njome manipulisu ljudi koji ipak mogu postaviti granice.

Ne smaram se razmisljanjima u vezi sa mojim ocekivanjima u zivotu. Zivim i radim koliko to god mogu, a vrijeme ce svoje uraditi. Licno, meni je smor da mislim o sutra jer ce to sputavati moje danas. Vazno je da covjek radi koliko god moze, a rezultata uvijek ima.
prEy_ je napisao/la:
Evo ovaj kaze 7 razred na popravnom. Zar to nije bruka, jadno i cemerno. Ja kad sam bio u osnovnoj, bruka je bilo proci tricom, a ne na popravni jos pasti. Dokaz koliko danasnje mladje generacije zatupljuju pod uticajem PC-a. Ja nijednom nisam bio na popravnom niti cu, Allahu hvala. Igram CoD-a, ovo mi smece upropastilo zivot. Prestajem aBd sad pocetkom skole, trening, skola, klonite se ulice i najbolje vam je :D
Kazem ti , na popravnom nisam zbog neznanja nego zbog toga sto sam bjezo ..
U svom zivotu ocekujem dosta toga, naravno vezano za igre. Jedna od tih stvari je da postanem kao arhitekt za igre, ja smislim igru a ljudi je naprave, ocekujem i da budem uvazen "Gamer" u svijetu ili bar u BiH. Igre i Anime volim jer me sklanjaju sa ulice, naravno nekazem ni da se netreba nesto trenirati, jer bolje je ici na treninge ili biti za kompom nego biti po ulicama i samo cekati da nekoga slucajno pogledas i da on izvadi pistolj i ubije te. Takav je svijet u kojem zivimo, puno se nemoze ocekivati, ako se nesto nepromijeni!
nedd1E je napisao/la:
Kazem ti , na popravnom nisam zbog neznanja nego zbog toga sto sam bjezo ..
a bjezo si zbog toga da bi igro cwove u net clubu sa nama hehe
mi smo bili 8 razz i svaki dan igrali meceve a on je 7 razz i nismo bili ista smjena pa si
bjezo svaki dan iz skole i dolazio sa nama igrat meceve
moj cojek :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.