Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ucenicima dozvoljeno kupovanje ocjena

534 pregleda · 20 odgovora · otvorena 15.11.2009. u 19:20

Jedna škola u Americi odlučila je da dozvoli učenicima da plaćaju za bolje ocjene.
Đaci ove škole mogu da dodaju deset bodova na dva pismena zadatka po izboru tako što će uplatiti skromnu sumu u školski fond. Ovom transakcijom omogućuju sebi da polože test za koji bi inače dobili loši ocjenu.

Škola Rozvud u Goldsborou, u Sjevernoj Karolini, došla je na ovu ideju za popunjavanje školskog fonda nakon prošlogodišnje neuspjele prodaje čokolade.

Braneći ovu kontroverznu odluku, direktorica škole Suzi Šeperd ističe da se promjenom jedne ili dvije ocjene ne utiče na cjelokupan uspjeh učenika, prenosi Tanjug.

"Pogrešno je misliti da jedna ocjena može da promjeni ukupan utisak koji učenik stvara tokom cijele godine", istakla je ona.

Zvaničnici ministarstva obrazovanja, međutim, ne misle tako i navode da prodaja ocjena daje djeci loš primjer.

Sta mislite o ovome?
Sta cu misliti kada to nasi ljudi rade od 1997 godine

Zaostaju za Bosnom svi
Meni je smijesno sta onima sa Novog kontinenta nece pasti na um. Ne znam sta bih na to rekao neo "Ludi Ameri". Ma joj, uvijek sam ja bio protiv kapitalizma

FGB - Nasi se makar kriju i ne eksponiraju javno sa tim stvarima
To je baš za one nesposobne koji baš ne mogu da dobiju pozitivnu ocjenu. Mislim da je totalna glupost.
Onda će svako plaćati i kada završi srednju , dodje na fax i puši ku**c
ko uci znace ko krade (kupovace ocjene )
lol:D da bar ima kod nas :D
allu je napisao/la:
To je baš za one nesposobne koji baš ne mogu da dobiju pozitivnu ocjenu. Mislim da je totalna glupost.
Onda će svako plaćati i kada završi srednju , dodje na fax i puši ku**c ;)
:D ... oni placaju prolazak novcem ti gamers.ba bodovima :D
Čuj, iskreno, da i kod nas to dođe, tatini i mamini sinovi bi to mogli kupovati, ne bi učili i ne bi imali nikakve obaveze u životu, išli bi u školu i pravili pi******e, a prolazili i radili šta im volja.

Znanje se ne može kupit, nema druge. Žalosno.
a pa j**i ga, oni zarade, ucenicima extra

iako je los primjer, ima dobrih strana
allu je napisao/la:
Onda će svako plaćati i kada završi srednju , dodje na fax i puši ku**c
Kupe tebra oni i na faxu, ali kad dođu na posao onda tek najebu. Pogotovo kod privatnika. Kojem se j**e jel ti imaš 10tku ili 6ticu, ako ne znaš radit svoj posao, možeš grijat klupu na birou.
mislim da bi trebali i kod nas u bih uvest to sranje...Roditelji bi mi napokon bili sretni i zadovoljni i ponosni :D
Šta sve neće izmisliti Bože dragi...
Ima tu samo jedan problem , šta će oni koji nemaju para ? :S

Ideja je fina , ali je previše izražena , bolje da se kupuje po 5-6 bodova na ne 10 :(

:D
a i ne morate svaku temu sa sarajevo-x.com kopirat
imate i njihov forum pa tamo raspravljajte
rofl, mislim da je ovo cista glupost, cuj prodavat ocjene, pa sta im vise nece past na pamet.. Bolje bi im bilo da sjednu 2 sata nauce dobiju 5, jedino ako su nesposobni, a imaju para na razbacivanje onda ce to uraditi..
A to sto placaju ocjene nevalja q****...
Stace u buducnosti (ako je uopste bude) biti-.-dodjes doktoru boli te sljepo crjevo on tebi operise bubrege il neznam ni ja sta vec ...
riddle je napisao/la:
Meni je smijesno sta onima sa Novog kontinenta nece pasti na um. Ne znam sta bih na to rekao neo "Ludi Ameri". Ma joj, uvijek sam ja bio protiv kapitalizma

FGB - Nasi se makar kriju i ne eksponiraju javno sa tim stvarima
Ma nasi su hinjavluk narod pa to skilerski rade

Ameri to ovako rade, kazu svima nabijemo vas na ku**c
RzA je napisao/la:
ko uci znace ko krade (kupovace ocjene )
Ko uci taj ce znati , ko krade taj ce imati to je ta : D

Btw dzabe ti je kupovati kad ti odes naprimjer u sloveniju i kod njih je bolje zaposliti radnika bez fax-a jer zna da ovaj na faxu zna isto ko i ovaj bez fax-a ! Jer ako imas fax a radis isti posao dobijes platu samo vecu ! A sto bi onda gazda davao vise para toj osobi sa faxom kad moze imati istog radnika bez faksa sa isto znanja o tom poslu .. a njemu vise para ostane ! ! !
Ali najjaci su ti sto kupe takve stvari i kad dodje da radi nema pojma :$

mirofa je napisao/la:
Ko uci taj ce znati , ko krade taj ce imati :D to je ta ???: D

Btw dzabe ti je kupovati kad ti odes naprimjer u sloveniju i kod njih je bolje zaposliti radnika bez fax-a jer zna da ovaj na faxu zna isto ko i ovaj bez fax-a ! Jer ako imas fax a radis isti posao dobijes platu samo vecu ! A sto bi onda gazda davao vise para toj osobi sa faxom kad moze imati istog radnika bez faksa sa isto znanja o tom poslu .. a njemu vise para ostane ;D ! ! !
Ali najjaci su ti sto kupe takve stvari i kad dodje da radi nema pojma :$

ma brate ja imam srednju skolu (legalnu ) radim u elektro privredi a toliko je raje sa fakultetima a nemaju posla :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.