Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Signature

566 pregleda · 29 odgovora · otvorena 10.08.2009. u 14:57

Zdravo i dobrodošli u prezentaciju mog prvog tuta ! Nadam se da će te iskoristit' ovaj tutorial u pravljenu vaših signatura. Tutorial će biti prilagođen početnicima, stoga don't worry. Pa da počnemo :

• Otvorit' ćemo novi dokument = File -> New. Dimenzije stavite 400 x 150. Ove su najčešće, al' možete i po želji.

• Prvo ćemo postavit' pozadinu. Stoga ćemo stavit' gradient boja 405167 i 1d2d44. Gradient povucite od vrha siga prema dole. Ovako bi to trebalo izgledat' :

• Layer -> New layer . Uzmite brush, size : 16 px-a, hardness 100 %, boje cbac00. I našarajte po sigu. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, izaberite smudge tool. Stavite jačinu na nekih 70 % i smudgajte šare koje smo već dodali. Kada ste ih smudgali, stavite blend mode na Luminosity. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Kada smo pripremili pozadinu, krećemo na ubacivanje rendera. Render izaberite po želji. Ja ću uzet' render HALO, link : http://www.photoshopstar.com/wp-content/uploads/2007/09/halo-cutout-render.png. Render ubacimo File -> Place. Pošto
je render ogroman, treba ga smanjit'. CTRL + T je skraćenica na koju smanjujemo stvari u Ps-u, pa ćemo tako i ovaj render. Kopiramo layer rendera i na kopirani layer primjenimo : Filter -> Distort -> Ripple. Odaberemo 999 % i size : Medium. Kopirani layer stavimo ispod orginala i gumicom obrišemo neke dijelove. Glavnom layer rendera stavimo blend mode na Overlay. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, Layer -> New layer. Fillajte crnom bojom. Uzmite brush size 1 px, hardness 100 %, boja ffffff i našarajte kao što smo šarali ranije [ pogledaj treći korak ]. Nakon toga, dodajte Filter -> Motion Blur i postavke 66 %, 180 px-a. Nakon što ste to uradili, promjenite layeru blend mode na : Color Dodge. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, uzmite Burn tool, siza 200 px, hardness 0 % i označite layer pozadine, tj. backgrounda i krajeve " pocrnite ". Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nekon toga, idite Layer -> New Adjustment layer -> Gradient Map. Ostavite crno-bijeli gradient. Promijenite blend mode na Multiply. U layer boxu, pored layera gradient mape, imat ćete layer mask [ kvadratić bijeli ]. Kliknite na njega i izaberite brush siza 200 px i Hardness 0 %. Nek je crna forground boja. Obojite središte siga. Vidite kako je središte siga svijetlije od ostalih dijelova. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nakon što smo to uradili, potrebno je još da napišemo ime. Ja sam koristio font Velocity, size 15 pt. Stavite blending options po želji, ja sam stavio za color overlay sivu boju, da mi se uklopi sa ostatkom siga. Ovako bi to trebalo izgledat' :

Uploadovo sam i .psd : http://rapidshare.com/files/265800269/tutorilasig.rar.html

Pošto nemam premium, po potrebi su updatovat' temu, sa ponovno uploadanim .psdom.

Radove koje uradite, možete postavit' na temu, da vidimo outcome !

Hvala na čitanju, nadam se da ćete nešto naučit'. Do idućeg puta [color=green]vo[/color][color=yellow]zd[/color][color=red]ra[/color] !

Svaka cast samo naprijed.. sto vise ovakvih korisnih tutova.. djeluje kao "refresh" u masi gluposti..
FGB je napisao/la:
fino al sig je tolko mal da mozes i da zaobidjes neke djelove ako se radi o previse komplikovanmom sigru

ugl kako god da ga uradis dobro izgleda

i btw ev edit da ti kazem nesta

rad je dobar jer je jednostavan a inace nemoj niakda stavljat tutorijala necega sto si ti uradio

jel npr nemogu sada da nadjem sliku lik je predobro uradio photomanipulaciju koju niko nije znao

i sada kako je slozen tut napisao svi rade potpuno iste slike

tako da radove ostavi za sene ako hoces postaj stavi ocjene i to je to

ako hoce neko da stavi na deskt to je njegova stvar tvoje je da radis i da uzivas normalno

a tutove zaobidji jer kvare jednostavno svaki rad po mom nekom misljenju

svaki dan naidjem na milion ljudi koji su prejak novi stil izmislili i nece tut da rade sto im svaka cast jer nece da podjele nesta sto su mukom uradili

naravno nisu takve slike u rangu sa tvojom ali probaj nesta novo uradit cackaj malo ps bices bolji
Potpuno se slazem

Fin tut, za ove wannabe ps mastere na gamersu (znaju oni na koga ja mislim).

GJ dino, samo tako nastavi.

@ENTEL,

u zadnjih par tema o FanArtu, nema posta na kojem ti nisi napiso omg svaka cast 10/10 super bla bla.. Spusti se na zemlju, barem se nemoj ofirat kod nekih idola koji imaju 5 postova i urade prvi wall u zivotu i nemoj pisat onda 10/10 aa cool itd...
Tut je Odlican!

Meni pomogao jer sam pocetnik. Do sad su bili neki wallpaperi bezveze a logo sam pravo dobro usavrsio uz vase tutorijale, i na tome vam hvala.

Odradio sam 2 siga po tvom tutorijalu. Jedan upravo tako kako si napisao,znaci sve isto, a drugi sam ja dodavao neke opcije i jos malo svasta i ispao je super. Mozda bolji od ovog ali necu jos stavljati nista. Pokusacu odraditi bolje pa cu editovati ovo ;)
ScandaL je napisao/la:
Potpuno se slazem :)

Fin tut, za ove wannabe ps mastere na gamersu :) (znaju oni na koga ja mislim).

GJ dino, samo tako nastavi.

@ENTEL,

u zadnjih par tema o FanArtu, nema posta na kojem ti nisi napiso omg svaka cast 10/10 super bla bla.. Spusti se na zemlju, barem se nemoj ofirat kod nekih idola koji imaju 5 postova i urade prvi wall u zivotu i nemoj pisat onda 10/10 aa cool itd...
bolan pro , kad si ti neki tut uradio ?
uraGe_gaming je napisao/la:
bolan pro , kad si ti neki tut uradio ?
Necu uradit tut da mi neki debili poput xpallyja citaju i ripaju stvari..
ScandaL je napisao/la:
Necu uradit tut da mi neki debili poput xpallyja citaju i ripaju stvari..
debili aj dodji u sarajevo molim te x)
dobar tut, ovako posluzit ce za nubove (=

svaki tut, dobrodoosao tut :D

+5
Interesanto svaka cas za ovo momak je zasluzo moda hehehe

dobar nema sta

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.