pozz gameri...ovako,danas sam odlucio napraviti josh jedan tut,ovaj put o sig-ovima...iako nisam neki "majstor" za sigove,nadam se da ce vam se svidjeti i da ce vam pomoci barem u nekom smislu...nisam nista,ali bas nista radio po nekim tutovima,dakle ako ima nesto slicno ovome,a ima sigurno,da znate da nisam c/p...
dakle,da pocnemo
:
• kreiramo novi dokument:400x150,res. 72; bjela pozadina
nakon toga,izaberemo gradaciju:

i razvucemo je ovako:

• nakon uradjenog,nasao sam "clouds render" i postavio preko prethodnog layera te sam stavio na lighten:

• nakon toga,koristio sam "smoke render" (po mogucnosti mogu biti slicni smoke brushevi),stavimo ih u ovaj polozaj,Soft Light,Oapacity:42%:

• postavimo "altar render",napravimo njegovu kopiju layera,i tu kopiju postavimo u ovom polozaju,zatim ga editujemo sa smudge toolom kako bi izgledao ovako:

• 2. kopiju "altar render-a" postavimo preko 1. i izbrisemo neka mjesta gdje je upotrijebljen smudge tool,to su uglavnom krajevi rendera:

• postavimo "c4d 1 render" preko "altar rendera" i stavimo na "Color Dodge":

• postavimo "c4d 2 render" preko prethodnog layera na "Luminosity" u ovom polozaju:

• preko svih prethodnih layera postavimo gradaciju:

zatim stavimo na "Color Dodge" i Oapacity:59%,nakon toga treba da izgleda ovako:

• nakon toga,dodamo text i to bi bilo to

potrebne rendere nevedene u tutorialu kao i PSD. mozete naci ovdje:
Download
Moguce su greske tokom pisanja
(c)eldin94.deviantart.com
komentari su dozvoljeni xD
dakle,da pocnemo
:• kreiramo novi dokument:400x150,res. 72; bjela pozadina
nakon toga,izaberemo gradaciju:

i razvucemo je ovako:

• nakon uradjenog,nasao sam "clouds render" i postavio preko prethodnog layera te sam stavio na lighten:

• nakon toga,koristio sam "smoke render" (po mogucnosti mogu biti slicni smoke brushevi),stavimo ih u ovaj polozaj,Soft Light,Oapacity:42%:

• postavimo "altar render",napravimo njegovu kopiju layera,i tu kopiju postavimo u ovom polozaju,zatim ga editujemo sa smudge toolom kako bi izgledao ovako:

• 2. kopiju "altar render-a" postavimo preko 1. i izbrisemo neka mjesta gdje je upotrijebljen smudge tool,to su uglavnom krajevi rendera:

• postavimo "c4d 1 render" preko "altar rendera" i stavimo na "Color Dodge":

• postavimo "c4d 2 render" preko prethodnog layera na "Luminosity" u ovom polozaju:

• preko svih prethodnih layera postavimo gradaciju:

zatim stavimo na "Color Dodge" i Oapacity:59%,nakon toga treba da izgleda ovako:

• nakon toga,dodamo text i to bi bilo to

potrebne rendere nevedene u tutorialu kao i PSD. mozete naci ovdje:
Download
Moguce su greske tokom pisanja
(c)eldin94.deviantart.com
komentari su dozvoljeni xD

(K) )