Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba promjene

932 pregleda · 46 odgovora · otvorena 31.07.2009. u 02:09

Otvarate razne teme, svadjate se na sve strane, vrijedjate druge clanove i najgorim psovkama, zelite neke promjene, a niste spremni da se sami promjenite.
Gamers je jedna zajednica. Neku zajednicu ne mozete promjeniti u roku od jednog dana, jednog mjeseca, pa ni u roku do jedne godine. Takodjer, zajednica kao zajednica se ne moze sama od sebe promjeniti. Da bi se ona promjenila, mora se veci dio zajedince, vecina clanova iste, promjeniti. Zalite se da Gamers nije onakav kakav je nekada bio.
Sve je prolazno, pa tako i osobine neke zajednice, njen karakter, njen sastav, njena dusa. Medjutim, kao sto sam rekao, to ne ide brzo niti ide samo od sebe. Potrebno je mnogo vremena, a i mnogo pojedinca, velika ulozena energija da bi se to ostvarilo.
Sta zelim reci sa ovim? Zelim reci da ste vi clanovi krivi sto je gamers ovakav kakav jeste. Godinu dana vaseg spamanja, vrijedjanja, ponizavanja je dovelo do danasnjeg stanja. Za ovo nije kriv ni Ado, niti Gazzel. Ovo stanje kavko je trentno nije stvoreno momentalno. Za ovo je potrebno vise vremena i ljudi nego dvojca.

Sada ovo pisem i razmisljam, ali nikako da skontam. Nikako da skontam sta vi ustvari zelite? Sta trazite od administracije? Kakvo je to stanje prije bilo? NIje bilo banova? Nije bilo spama? Bilo je aplauza? Bile su teme na kojima se moglo diskutovati? Hmmmm..... I dalje ne razumijem sta trazite, sta zahtjevate. Za sve ovo sto sam naveo, ne vidim potrebu da se zalite administraciji. Da trazite od nje da mijenja.

Ne zelite banove? Drzite se pravila.
Ne zelite spam? Nemojte ga ni pisati.
Zelite aplauze? Budite pametni.
Zelite diskutovati? Otvorite teme za raspravu.

Ja, kao dio administracije, ne mogu pono toga uciniti da vas zabavim. I ja imam svoj zivot i sovje obaveze. Ja sto mogu uciniti jeste dati aplauz, samar, obrisati post i temu, staviti je kao sticky ili zanimljivu. To je sve. Ali, djabe meni opcija davanja aplauza i samara, kada oni vama nista ne znace. Vidim, ima ljudi kojima je cilj da budu sto vise u "minusu" i spamaju koliko mogu. I kada dobiju ban, cude se zasto.
Moj smara nece puno promjeniti ako vi citirate poslje taj post i govorite kako je kralj, kako je smijesan ili na neki drugi nacin ga podrzavate. On ce samo nastaviti spamati. Ali ako vi ignosrisete takve postove, ne obazirete se na njih, trudite se da budete pametni, a vjerujem da svi to mozete, tog jadnika ce biti stid da bude jedini "mangup" u zajedinici i promjenice se. Ne dopustite da pojedinicki kvare zajedinicu, vec neka zajednica pomogne tom pojedinncu. VI pomozite nekome drugome, vec ako ga raditelji nisu vaspitali.
Biti dio zajedince donosi prednosti, ali isto tako donosi i obaveze. Ali i uz sve te obaveze koje donosi, biti dio zajednice je zabavno, korisno i za vas i za ostale clanove.

Pokusajte vratiti gamers na staro. Pocnite od sebe. Budite kao stari clanovi, pa cemo dalje vidjeti. Ako ni to ne pomogne,pa boze moj, potrudit cemo se vise. Ako stvarno zelimo stari gamers, ako ga zelimo od srca, onda cemo to i uspjeti. Ja samtramd a jedino sto ne mogu, jeste prihvatiti poraz, pa tako necu ni prihvatiti poraz da nisam uspio vratiti stari gamers. Ima li neko da bi pomogao?

Sry na greskama, stvarno je kasno, a i ovaj mali prozorcic me je*e. Valjda ce ga ado ili fatal povecati. Ujutro cu prepraviti ako tema bude ziva.
Trosis i vrijeme i svoje rijeci. Nemoguce je njima objasniti.

Sto se tice mog licnog stava, gamers je pao tako nisko da nize ne moze. Pad je jos uvijek u fazi, te ocekujem da dodje do potpunog izrazaja za par dana. Ljudi koji su od kapitalne vaznosti naseg malog portala, vec su odavno otisli. Shvatili su da je ovo postala jedna opca nakarada u kojoj postoje razni oblici devijacija pocevsi od nekulturnog ponasanja vecine te na samom kraju i moguce korupcije.

Mislim da ni ja nemam vise nista traziti na ovom sajtu, te ovaj moj post mozete komotno smatrati potencijalnim pozdravom. Nekad sam bio na gamersu online po cijeli dan, a sada nisam cak ni puni sat.
fUnc je napisao/la:
Bratko, da ja imam ovdje kakve privilegije znaš kako bi to sve lijepo radilo :]

Znači banovao bi svakoga, bez upozorenja, samo bi mu napisao razlog bana i da ima još 2 šanse da se popravi prije nego što mu izbrišem profil.

Ovdje nema baš puno kategorija za teme :]

Trebalo bi napravit posebnu kategoriju za

1. Tutoriale

2. Smješne klipve

3. Muzika ( Gdje najbolje skidati, što najbolje slušati)

Brate ja postavim temu da se svi smijemo jer znam da će se svaki čovijek smijati, stvarno sam se potrudio da nađem smješni klip o slatkoj dječici sa svojim lijepim vrlinama. Međutim nisam ni stisnuo "Refresh stranice" kad ono tema mi u kanti :[

Znači svaki glupi naziv teme, svaki glupi post, po mom bi se korisnik koji je to napravio trebao banovati na 2 dana hlađenja. Zatim kad bi se ohladio i opet to napravio iducih 2x, izbrisao bi mu profil mada ne znam što napravio za ovaj sajt neka se nauči pameti.

Sve se to može lijepo promjeniti, samo da se krene ispočetka, previše je tema u zanimljivjima.

xxAdo0xx ili kako već ode neće više posjetiti gamers.ba,FataL ode? Brate boli me ku**c tko ode i tko posjećuje ovaj sajt, iskreno ovaj site mi je u Favourites i volim ga posjetiti. Ali dok se sjetim starog gamers.ba i ostalih zajebancija gdje nisu bili važni bodovi, gdje je bilo pravilnih banova itd.

Treba sve gamers.ba članove izbrisati, i teme i postove i korisnike.

Dati svim korisnicima po 100 Bodova, čak i adminima. Za svaku korisnu temu dati aplauz ili svaki korisni post, sada sam preumoran da bih još pisao.

Očekujem nešto bolje, stati na zemlju i želim da administracija donese pravu odluku jer bez truda nema kruha.

Hvala :]
Svaka cast na ovoj ideji,ja se slazem sa tvoiom idejom ;)

btw. Nisu oni krivi [xxxado,gazeel] nisu oni krivi direktno za propadanje sajta,ali ako smatramo propadanje sajta "odlaskom" ovih starijih clanova,onda jesu oni krivi,jbga razmislite malo ;)
U potpunosti se slazem sa tobom ali ovo trenutno stanje je prolazno treba dignuti glavu i potrudit se da se to sve ispravi jer svaka stvar na ovom svetu je prolazna bas kao i ova situacija koja se dogadja na g.ba.
Jucer sam ja dizao onu temu ..

Svi su ko fol htijel da iidu.Neki su samo otisli , ostali se vratili za pola sata , cim je Adnan "xXxad0o" otisao odmah se svi vratili , ako ga mrzite ne morate mu psovat' i to ..

Vi psujete njima preko neta , nadite se i opsuj mu u lice , nemojte bit mangupi plx

Evo jedna pricha , negdje sam procitao ^.^

Bio jednom jedan djecak koji je dobio NET ii nagovori ga jaran da zajebavaju ljude preko neta.Taj prijatelj mu je rekao da te niko ne moze skontat' , da te nikad nece nac' ...
I tako , on ih je zajebavao dok jednom nije naletio na te likove koje je on zajebavao , psovao ii to.
Likovi su ga naravno prebili , al' taj djecak nije imao tastaturu sa sobom da se brani ..

Pouka : Ne budi mangup preko tastature , nemoj se kurcit stariim , jachim i tako
Ja te PODRZAVAM. Upravu si neznaju sta zelie. A stv ja neznam kake on koristi ima od spama, i drugih gluposti. Nisam prije bio regan ali sam posjecivo kao gost i malo gledo forum.

Stavrno mi je zao sto je ovakva situacija.
Ja neznam sta imaju protiv sto je ovaj kupio administraciju ili moda, pustite ga nek vidi kako je kad si admin skontace i on mozda ak se ne uklopi " Hej odo ja sa administracije svi me mrze itd, sta cu dzaba?"

Ja nemam nista protiv sto je on kupio admin-a nek je ne interesuje me. Meni je vazno samo da imam normalne clanove oko sebe, a ne spamere i takve supke, zelio bi samo da mi neko kaze kakve on koristi ima sto napise npr. Je*em ti mater, Mene mati nasla u kinder jajetu i takve gluposti, ak se zelite psovat koristi makar PM, ovako isto koda smece ostavljas po svojoj kuci ili na ulici i drugi dan kazes sto ovo smrdi treba ocistit, i oni misle admini i modovi ce to ocistit, bio bi red da ti ne bacas to smece!

Post dobio aplauz od Philosopher

mene je vec od davno razocaralo ovo sve tako da nebi htio ista vise da komentiram...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.