Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba promjene

932 pregleda · 46 odgovora · otvorena 31.07.2009. u 02:09

Otvarate razne teme, svadjate se na sve strane, vrijedjate druge clanove i najgorim psovkama, zelite neke promjene, a niste spremni da se sami promjenite.
Gamers je jedna zajednica. Neku zajednicu ne mozete promjeniti u roku od jednog dana, jednog mjeseca, pa ni u roku do jedne godine. Takodjer, zajednica kao zajednica se ne moze sama od sebe promjeniti. Da bi se ona promjenila, mora se veci dio zajedince, vecina clanova iste, promjeniti. Zalite se da Gamers nije onakav kakav je nekada bio.
Sve je prolazno, pa tako i osobine neke zajednice, njen karakter, njen sastav, njena dusa. Medjutim, kao sto sam rekao, to ne ide brzo niti ide samo od sebe. Potrebno je mnogo vremena, a i mnogo pojedinca, velika ulozena energija da bi se to ostvarilo.
Sta zelim reci sa ovim? Zelim reci da ste vi clanovi krivi sto je gamers ovakav kakav jeste. Godinu dana vaseg spamanja, vrijedjanja, ponizavanja je dovelo do danasnjeg stanja. Za ovo nije kriv ni Ado, niti Gazzel. Ovo stanje kavko je trentno nije stvoreno momentalno. Za ovo je potrebno vise vremena i ljudi nego dvojca.

Sada ovo pisem i razmisljam, ali nikako da skontam. Nikako da skontam sta vi ustvari zelite? Sta trazite od administracije? Kakvo je to stanje prije bilo? NIje bilo banova? Nije bilo spama? Bilo je aplauza? Bile su teme na kojima se moglo diskutovati? Hmmmm..... I dalje ne razumijem sta trazite, sta zahtjevate. Za sve ovo sto sam naveo, ne vidim potrebu da se zalite administraciji. Da trazite od nje da mijenja.

Ne zelite banove? Drzite se pravila.
Ne zelite spam? Nemojte ga ni pisati.
Zelite aplauze? Budite pametni.
Zelite diskutovati? Otvorite teme za raspravu.

Ja, kao dio administracije, ne mogu pono toga uciniti da vas zabavim. I ja imam svoj zivot i sovje obaveze. Ja sto mogu uciniti jeste dati aplauz, samar, obrisati post i temu, staviti je kao sticky ili zanimljivu. To je sve. Ali, djabe meni opcija davanja aplauza i samara, kada oni vama nista ne znace. Vidim, ima ljudi kojima je cilj da budu sto vise u "minusu" i spamaju koliko mogu. I kada dobiju ban, cude se zasto.
Moj smara nece puno promjeniti ako vi citirate poslje taj post i govorite kako je kralj, kako je smijesan ili na neki drugi nacin ga podrzavate. On ce samo nastaviti spamati. Ali ako vi ignosrisete takve postove, ne obazirete se na njih, trudite se da budete pametni, a vjerujem da svi to mozete, tog jadnika ce biti stid da bude jedini "mangup" u zajedinici i promjenice se. Ne dopustite da pojedinicki kvare zajedinicu, vec neka zajednica pomogne tom pojedinncu. VI pomozite nekome drugome, vec ako ga raditelji nisu vaspitali.
Biti dio zajedince donosi prednosti, ali isto tako donosi i obaveze. Ali i uz sve te obaveze koje donosi, biti dio zajednice je zabavno, korisno i za vas i za ostale clanove.

Pokusajte vratiti gamers na staro. Pocnite od sebe. Budite kao stari clanovi, pa cemo dalje vidjeti. Ako ni to ne pomogne,pa boze moj, potrudit cemo se vise. Ako stvarno zelimo stari gamers, ako ga zelimo od srca, onda cemo to i uspjeti. Ja samtramd a jedino sto ne mogu, jeste prihvatiti poraz, pa tako necu ni prihvatiti poraz da nisam uspio vratiti stari gamers. Ima li neko da bi pomogao?

Sry na greskama, stvarno je kasno, a i ovaj mali prozorcic me je*e. Valjda ce ga ado ili fatal povecati. Ujutro cu prepraviti ako tema bude ziva.
Dobra tema drug, moramo znati sta hocemo, kakva raja bude, takav ce forum biti.
Slazem se u potpunosti sa tobom ali mislim da je beznadezno pricati svakih sedam dana istu pricu
Otvaraju se teme tipa treba admina modova itd..
Podjele se modovi momci su izrazito aktivni bili djelili aplauze
na svakoj temi sto je neko pomoga ....
To dali su kupljeni ili zaradjeni mukom to nije nicija stvar .......

Dali mislite da kemi trebaju pare ili werti :) za bua da nepricam .
sta i da su kupili mislite li vi da je kemo i ostala administracija budale da prodaju admina moda ..
cisto sumnjam kako god okrenes bu je jos uvjek glavni za swe ..
Zaradjuje se dovoljno od premium acc da nema potrebe
da se prodaju modovi i tako to :)

a swe i da su kupljeni (jbg dosli na ideju prije )

podrzavam g.ba administraciju ja sam niko i nista na ovome sajtu sto se tice takvih tema :)
tako da :) sta se odluci odluci se :)
Dzaba ti je to pisati kada oni nece htjeti citati,jer kao sto si napisao vec da oni ne znaju sta hoce.Procitao sam svaku onu glupu temu da hoce promjene,ali nisu naveli kakve promjene,Niti sta oni ustvari zele?I dali uopste ista novo zele?
Stari gamers je nemoguce vratiti,jer svi oni stari memberi imaju sada po 20 i vise godina.Neki imaju obaveza od faxsa,posla,mozda i porodice.Tako da je glupo zeljeti stari G.ba
Ono po meni sto treba da se uradi,jeste da se nastavi ovako.I napravice se taj neki novi gamers,sa novim furkama.Koji ce kao takav odgovarati ostalim clanovima ovoga svima nama dragog portala

Ado je po meni ispo dalabu,malo se okomili na njega i on propo ko zeton....Rano krece da vadi bjelu zastavu za mir :D nema na netu mira,ni sad niti ikada :P
ma oce oni da im se vrati ljudi kao maes, gc, borg, numma itd itd.... a 80 % od njih nezna ni ko su oni nego listali ko su top 100 registrovanih pa sad lafo znaju ko su bili old sql !
sta ces mozda je mali ado platio admina mozda nije, mozda mu je bU rodjak , mozda kemo, sta znate necete nikad saznati, mozda vam mali baco bombe ko da je platio za admina da ga nebi smarali s dosadniim pitanjima, necete nikad saznati, sta fali gazzelu dobar momak, jest malo mlad za gmoda al ajd :$,

ja sam odavno na g.ba neam nista nit sam ikad imao ista ni onih medalja neam ebat ih XD

PS. zato ja znam kantera igrati, i guzim, a ado i gazel neznaju i neguze :P:P9-)9-)
gAte je napisao/la:
ma oce oni da im se vrati ljudi kao maes, gc, borg, numma itd itd.... a 80 % od njih nezna ni ko su oni nego listali ko su top 100 registrovanih pa sad lafo znaju ko su bili old sql !
sta ces mozda je mali ado platio admina mozda nije, mozda mu je bU rodjak , mozda kemo, sta znate necete nikad saznati, mozda vam mali baco bombe ko da je platio za admina da ga nebi smarali s dosadniim pitanjima, necete nikad saznati, sta fali gazzelu dobar momak, jest malo mlad za gmoda al ajd :$,

ja sam odavno na g.ba neam nista nit sam ikad imao ista ni onih medalja neam ebat ih XD

PS. zato ja znam kantera igrati, i guzim, a ado i gazel neznaju i neguze :P:P9-)9-)
brate sjecas li se dok smo ja ti zuka neo i ostala kompanija tek u sn dolazila pa letis na g.ba tadasnji da vidis ima li koja tema o ash-u i njima ima li sta za denija - storm ridera kako je odigrao sa POA klanom jesu li sta uspijeli vs glorye a vidi sad mali balavac dodze i napravi sranje na g.ba nego brate mi trebamo da se druzimo izmedzu sebe trebamo philopshera kako vec se lik zove zadrzat cannabisa i njih jer oni jedini ovdje daju odgovore prave napisu sve sto traze od njih i jedini su iskreni na ovoj stranici kad je kem0 faatalni napisao je***u temu ? sem kad se radilo o njegovoj guzici smijesno kunem ti se smece ovo postalo samo sto cigani po g.ba ne kopaju i oni skontali da to smece nevalja sa ovim imbecilima
Zalite se kad korisnik otvori temu o tome , a sada i vi.Prestanite vise sa temama "g.ba" lala i ta ostala cuda i svece doci na normalu.Uvedite malo sale u ovu zajednicu , svaki post koji vodi malo izvan teme a da je humoristican vi to banom , nije politika nikakva ostavite malo mjesta i za smjeh , jer to fali ovoj zajednici, naravno izuzeci GB pm il' ostalo.A i vi nikako da skontate ako banate nekoga , da ce vam on u inat novi acc i spam.Administracija treba da bude uzor , a vi se prvi predajete.Abasi otiso , odma teme "Jel u redu to" on je odlucio kako je pocelo tako zavrsilo , nece u penziju sa gamersom.

Dalje .. , pojasnite malo novim clanovima pravila , jer ovdje Pravila foruma:1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se.
2. Dobro je da uopšte čitaš drugo pravilo, zadivljeni smo.
3. U slučaju da te prenese pa počneš kršiti slijedeća pravila, bilo to u vidu pretjeranih smajlija, pretjeranim formatiranjem teksta, reklamiranjem sajtova bez dozvole vlasnika stranice, postanjem warez i adult sadržaja, bilo kakvim -izmima, vjeruj nam, pokajati ćeš se.
4. Pročitaj treće pravilo, ako je dugo nema potrebe da ga preskačeš.
5. Ako ipak nisi pročit'o treće pravilo, velika je šansa da ćeš uskoro saznati kako izgleda GAMERS.ba 'banovan si' stranica.
6. GAMERS.ba od 'hackera' brani Chuck Norris, ne testiraj svoje script kiddie fazone.

Pa ovo samo chuck norris i administracija moze shvatiti , a ne netko tko se tek registruje.Isto tako dao bi prijedlog jedan npr. ako je netko postavio temu da moze citirati jer je to problem koji on mora rijesiti i da mu se daje pravo , a gledam neki dan covjeku hitno place na forumu sutra ban "reason:kuci citiraj".
Isto tako ako neki novi clan otvorio neku bezze temu , da ga se napomene na PM il' slicno a drugi put bana.

To je moje osobno misljenje

Laku noc

P.S : Prestanite kriviti djecu za ovo , nisu oni krivi.
"nemoj sreco, nemoj danas
da ispravljas krive Drine
mozes doci do istine"

NE MOŽEŠ TI NEKOME OBJASNITI PREKO FORUMA DA SE ON TREBA MIJENJATI!
dreak je napisao/la:
brate sjecas li se dok smo ja ti zuka neo i ostala kompanija tek u sn dolazila pa letis na g.ba tadasnji da vidis ima li koja tema o ash-u i njima ima li sta za denija - storm ridera kako je odigrao sa POA klanom jesu li sta uspijeli vs glorye a vidi sad mali balavac dodze i napravi sranje na g.ba nego brate mi trebamo da se druzimo izmedzu sebe trebamo philopshera kako vec se lik zove zadrzat cannabisa i njih jer oni jedini ovdje daju odgovore prave napisu sve sto traze od njih i jedini su iskreni na ovoj stranici kad je kem0 faatalni napisao je***u temu ? sem kad se radilo o njegovoj guzici smijesno kunem ti se smece ovo postalo samo sto cigani po g.ba ne kopaju i oni skontali da to smece nevalja sa ovim imbecilima
ma brate sta im ja mogu, ja samo sutim ! nemogu im nista narediti! da je moj g.ba lako bi ja to posamarao XD
Kramer je napisao/la:
mozes doci do istine"

Moram pokusati.
Ja uvijek prvo krenem od sebe, vidim da li je do mene ili do nekoga drugoga, pa tek onda idem dalje.
Ne mogu nikome narediti da i on tako zivit, ne mogu niti zelim. Ali mogu ih savjetovati. Stariji sam od vecine ovdje na ovom portalu i prezivio sam mnogo vise nego vecina. Nalazio sam se u situacijama u kojma se, nadam se, vecina nece nikada naci u zivotu. Govorim im iz iskustva, kakoc e najbolje proci u ovom danasnjem svijetu.

Najvaznije od svega jeste da zive svoj zivot i da se ne obaziru na tudje greske ako im ne namjeravaju pomoci.
Kramer je napisao/la:
mozes doci do istine"

Bitno je da ti slušaš Riblju Čorbu! : )

+1
Ovaj portal nikad neće biti ono što je nekad bio.
Postali smo previše lijeni i trpimo svakakve.
Nikad više nećemo imati jednog maesa..da je njegov kalibar admina, ovaj portal bi još uvijek imao dvije-tri hiljade članova, postojao bi' IP ban (iz internet centra se ne bi ulazilo na g.ba) a pri registraciji bi morali imati 18+ i 110+. Živjela diktatura!

Radit', pisati vijesti, recenzije, razmišljat' i raspravljat kako treba a ne srat' i pjevati žalopojke za propadajućim portalom koji propasti nikada neće.
Slazem se do jednog dijela teksta,znaci po mom misljenju nama treba novi gamers,jer stari se nemoze vratit kao sto je jedan naveo preko mene.To znaci da se trebamo malo angazovat tj. reko vecina zajednice treba da se promjeni tako da bi uticali na pojedince.Moje misljenje je da se od ovog sajta moze nesto nastat samo su nam potrebne te promjene.Takodje treba nam vise tzv. dojadjaja ( eto bit ce vec jedan u skoro vrijeme tj. ridle ce krenut sa tom igrom).Treba nam aktivnih modova znaci ne oni modovi koji udju svako 10 dana jednom i samo bezze procitaju nes i odu.Mislim ima ih naravno nisu svi al ih ima dosta,ovo za modove navodim zato jer sam primjetio da svaki pod forum ima stvarno previse modova za ovu velicinu sitea,jer ipak u nekim podforumima se otvori tema svaka 2-3 dana nekad a u nekim svaki dan.I ova kupoprodaja da se popravi bila bi dobra stvar,al dok se to ne popravi mogo bi se otvorit neki podforum gdje se moze prodat/kupit zeljena roba.To su neke promjene koje bi mogle da uticu.Znaci stari gamers nemozemo vratit posto nisu isti ljudi samo mozemo da stvorimo novi pa mozda i bolji gamers.Nadam se da ce nam to uspit.

:)

EDIT:
Htjeo sam nesto da dodam vidim ispod mene svi govore nes da nas boli briga za sto su ona dvojca kupila admina i gmoda.Imam jedno pitanje znaci neko ko se trudi npr. 5 godina ko je od pocetka ovdje ko pise,pimaze ljudima nema admina...a neki mali koji misli da moze sve kupit parama dodje i uzmi sebi taj trud e? pa gdje to ima...TRUD SE NEMOZES KUPITI SAMO SE MOZE ZARADITI POMAGANJEM SEBI I DRUGIM AKO BI SE TRUD TAKO KUPOVO ONDA BI SVAK BIO MILIONER NA OVOM SVIJETU sry za caps

Ja licno nemam nista ni protiv gazela ni protiv tog ade al ne volim kad vidim ne pravdu u bilo kakvom smislu.
Philosopher je napisao/la:
Moram pokusati.
Ja uvijek prvo krenem od sebe, vidim da li je do mene ili do nekoga drugoga, pa tek onda idem dalje.
Ne mogu nikome narediti da i on tako zivit, ne mogu niti zelim. Ali mogu ih savjetovati. Stariji sam od vecine ovdje na ovom portalu i prezivio sam mnogo vise nego vecina. Nalazio sam se u situacijama u kojma se, nadam se, vecina nece nikada naci u zivotu. Govorim im iz iskustva, kakoc e najbolje proci u ovom danasnjem svijetu.

Najvaznije od svega jeste da zive svoj zivot i da se ne obaziru na tudje greske ako im ne namjeravaju pomoci.
razumijem ja tebe.... ali cijelokupni svijet funkcionishe na ovom principu, 99% ljudi tjera po svom, ne slusaju majku, oca, starije od sebe, a kamoli tebe koji ih savjetujesh preko foruma. Onaj ko hoce da se uklopi i da postane "noramalan" clan, on ce uciti na tudjim greskama. Na tudjim greskama se najbolje uci . Taj ce se truditi da sam sebe razvije, svoju personu, i to ne samo zbog foruma, nego zbog zivota uopste.

I ja sam imao oko 14,15 godina kad sam se regao pa sam postepeno uchio shta i kako..... ali brate nikad nisam bio bezobrazan... neki dan ulazim na ventrilo na onom contestu i ulazim u chat, kazhe meni Razarac: aj izlazi odavde!. EEEEJ?! On da mi kazhe, on koji je do juche govorio da restartuje PC, a u pitanju PS.... ali eto "napreduje dete"

mislim, ponasanje 90% zavisi od kucnog odgoja, a ostalo su uticaji sredine, drustva itd itd ....
Kramer je napisao/la:
razumijem ja tebe.... ali cijelokupni svijet funkcionishe na ovom principu, 99% ljudi tjera po svom, ne slusaju majku, oca, starije od sebe, a kamoli tebe koji ih savjetujesh preko foruma. Onaj ko hoce da se uklopi i da postane "noramalan" clan, on ce uciti na tudjim greskama. Na tudjim greskama se najbolje uci ;). Taj ce se truditi da sam sebe razvije, svoju personu, i to ne samo zbog foruma, nego zbog zivota uopste.

I ja sam imao oko 14,15 godina kad sam se regao pa sam postepeno uchio shta i kako..... ali brate nikad nisam bio bezobrazan... neki dan ulazim na ventrilo na onom contestu i ulazim u chat, kazhe meni Razarac: aj izlazi odavde!. EEEEJ?! On da mi kazhe, on koji je do juche govorio da restartuje PC, a u pitanju PS.... ali eto "napreduje dete"

mislim, ponasanje 90% zavisi od kucnog odgoja, a ostalo su uticaji sredine, drustva itd itd ....;):)
Ma ova mladza generacija treba ulicu,da izadzu malo da se igraju.Prerano su dobili kompjuter,a nisu iskusili ono ljepo djetinstvo koje se provede s rajom na ulici.Vide od ovih starijih kako oni psuju,pa onda to oni primjenjuju na netu.Al stash,sve mijenja pa mora valjda i to:)
Zao mi je i steta je za portal sto odlaze oldsql memberi hem zbog obaveza hem sto nemogu ostat ovdje zauvjek i to treba shvatit.

Nadam se da ce se situacija smirit na adminima je da rade svoj poso bez unosenja emocija jer je to i cilj onih clanova koji zele vidjet portal kako propada. Ja cu ko sto sam i poceo uglavnom gledat da pomazem kome treba, pisat normalne vjesti, tutove a mangupisanje i te gluposti sam prosho pa me i nezanima nego malo da se portal tj. memberi ajde malo da se organizujemo da napravimo normalan portal bez nekog majmunisanja jer je bezpotrebno...
Kramer je napisao/la:
razumijem ja tebe.... ali cijelokupni svijet funkcionishe na ovom principu, 99% ljudi tjera po svom, ne slusaju majku, oca, starije od sebe, a kamoli tebe koji ih savjetujesh preko foruma. Onaj ko hoce da se uklopi i da postane "noramalan" clan, on ce uciti na tudjim greskama. Na tudjim greskama se najbolje uci ;). Taj ce se truditi da sam sebe razvije, svoju personu, i to ne samo zbog foruma, nego zbog zivota uopste.

mislim, ponasanje 90% zavisi od kucnog odgoja, a ostalo su uticaji sredine, drustva itd itd ....;):)
Pardon
U pitanju je reinstallacija PS2
aahhaahahahah al jbg :( svasta ces jos dozivit od ovih danasnjih gamera
Kramer je napisao/la:

brate samo ti mogu reci svaka cast za post koliko se puta eto tebi to desilo ali vjeruj mi ima situacija pa na ovom portalu se vrijedzalo znam kad se pisala pjesma fatalizam kad je lav uradio pa sta se sve pisalo izmedzu sebe tj djeca od 15 god pisu npr tebi da oprostis mi pusi ku**c sta ti znas i tako to a sad dodzes tako na vent ti koji znas citavu scenu i dodze ti razarac koji ima 14 god i tako kaze ili dodze ti mali little koji ima 12 god i psuje ti mrtve po forumu pa gdje to ima ? ovaj forum je poceo propadat samo zbog jedne stvari a to je radi svog interesa glavnih i nadredzenih pa onda sami poceli davat ostavke kemo dao ostavku svi fol kemo ode ti sta ce biti sa g.ba a kemo koliko je pomogao toliko je i odmogao i jos nesto na tudzim se greskama ucim najbolje a sebe tim greskama samo upucujes na nesto sto netreba ali mladzi bas to rade sto netreba nego nemoj se ti meni sikirat i reci mi jesi ti onaj cupavi sto je u doboju bio ? sry sto se ovako izrazih
Samo samo ono sto je cannabis radio koliko sam upratio: DIJELITI SAMARE, banove, lock temu itd, a oni neka se zhale kome hoce
- Slažem ( potpuno si upravu )

º Sad kakav je Gamers.ba portal samo mogu da kažem da je propao od velicine pojedinaca npr :

1. Svaki put neko mora da spamma najjveci spammer kojeg ja znam ovdje je onaj SKAKAVAC misli da ce nešto postici sa time ... što otvori 1000 tema u roku 10 sekundi.

2. Nekontam što je vamam nekima dosadan xxxAdo i Gazzel i priče oni kupili ovo oni ono boli vas k***c jesu li oni kupili ili nisu , to je njihova stvar.. ili ovdje vlada ljubomora na ovu dvojcu što neki pojedinci više godina na g.ba portalu nisu dobili gmoda admina i ostalo a ova dvojca jesu.

Najbolje da se svi članovi obrišu i krene ispočetka s nekim sankcijama, po mome bi se trebala svaka glupa tema glupim nazivom trebala banati korisnika na 2 dana, zatim ako bi se ponovila ta radnja 3 puta, brisati korisnikov profil sa gamers.ba

Eto ja postavio temu čisto iz zajebancije da podjelim nešto s vama međutim nakon 2 minute tema bila u kanti :/

http://www.gamers.ba/forum/10/73841/rofl-to-malo-smijeha-/

Lijepo sve korektno napravio, tema je super, osvježavajuća i ona završi u kanti.

A neki moron dođe napiše imam fps 10 molim pomoć, i tema ide u zanimljive HAHA omg :/

#2. Pomognem čovjeku, imao problema sa Garena programom, pomognem mu dajem mu savjete, a ovaj mi opali šamar korisnik "VioleN".

http://www.gamers.ba/forum/28/73863/garena-problem-ili-/

I ona se netko pita zašto gamers.ba propada? Zašto ovo zašto ono?

Dođem na ovaj sajt 5x dnevno, ništa ne postam, niti spamam, vidim temu od onog 53m1r-a i njegove lige. Postavio moj klan da igra za tu ligu, a moj klan nema veze sa tom ligom, i on uporno meni govori da mu je netko rekao, a nije. Ja ga upozorim jednom, dvaput, i puko bi svima živac i opsovo mu i dobio ja ban :/

To samo ovdje ima :]

Ae hf j**o ovo, treba sve korisnike izbrisat, ponovno krenut sa STROGIM kaznama, pa drugi put neće bit problema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.