Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

g.ba Nagradne igre!

2.320 pregleda · 57 odgovora · otvorena 25.07.2009. u 23:13

Neki od vas su već i upućeni u moje namjere još od prije 4 mjeseca da pokrenem nagradne igre na gamersu, a evo sada je tomu došlo i vrijeme. Ova tema je trenutno onako probna, da vidim šta vi mislite, šta vi tražite i šta vi predlažete. Nakon par dana, kada primijetim da smo regulisali već neke stvari, sa ove teme ću odstraniti ovaj dio teksta do ove dole crte koju vidite, tako da će ona ostati kao glavna tema ovih naših nagradnih igara.

Ovim putem tražim od vas da budete kreativni i da predložite sve što vam je na umu vezano za tipove nagradnih igara, šta bi se to moglo igrati, šta vas interesuje i šta vas ne interesuje. Osim toga, tražim i komentar na ovaj do sada odrađeni dio svega ovoga koji ćete pročitati u nastavku.

Da me ne pitate, nagradne igre počinju onog trenutka kada uradim ono što sam već gore naveo, dakle kada obrišem ovaj dio teksta.

Napomena: Molim članove da ne pišu uvredljive komentare, da ne započinjete nikakvu svađu ili slično. Isto tako molim ostale moderatore/admine da temu ne kite raznoraznim aplauzima i šamarima kako bi se svi postovi mogli obrisati po završetku diskusije!

Pozdrav!

Pic by: nequeno

gamers.ba nagradna igra 'Učestvuj i zaradi!'

Šta je to? Što?
- Kako nisu svi vrijedni ili nadareni da pišu vijesti/recenzije ili nisu bili dovoljno brzi pri pomaganju nekome na forumu te nisu uspjeli doći do onih ponuđenih bodova na istom, našli smo novi, vjerovatno puno lakši način da dođete do njih. Ova nagradna igra nastala je, dakle, s osnovnim ciljem da vama pružimo nove mogućnosti i zabavu.

Kakva je to nagradna igra i šta se tu uopšte igra :/ ?
- Kako ne! – Takmičit ćete se na sve moguće načine. Nekada će to biti neki pismeni sastav, nekada obična računica, nekada zagonetka, contest za izradu neke slike, uredak stripa, nekada nešto vezano za Counter Strike, nekada contest za najbolje urađenu recenziju ili slično, sve što zamislite da će biti, može biti.

Kada?
- U pravilu, planirano je otvaranje jednog contesta sedmično, međutim, moguće je da budu i po dva, ali isto tako i nijedan.

Kako?
- Kako će većina igara biti takva da odgovori mogu biti prepisani, tako smo odlučili da se sve to obavlja na vama vjerovatno već poznat način. Učesnici će svoje „radove“ slati na mail koji ćete dobiti svaki put prilikom otvaranja nove nagradne igre.

Ma pusti to, šta su nagrade?
- Ukoliko je nagradna igra takvog tipa da je moguće izabrati nekoliko pobjednika, odnosno, izabrati I, II i III mjesto, onda će se na forumu otvarati tema da biste vi glasali za svoje favorite. U tom slučaju su nagrade slijedeće:

– 150 bodova
– 100 bodova
– 50 bodova

Medalje by: torQ7u

Ostali: Aplauz! – 10 bodova
- Ukoliko je nagradna igra takvog tipa da nije moguće glasanje jer se traži samo jedno moguće rješenje, onda se pobjednik izabira matematičkom računicom, tačnije: x3 gdje je x- broj kandidata. Recimo: Broj kandidata je: 24 => 243 = 13824 => Pobjednik je onaj kandidat koji je pod rednim brojem 8. Dakle, u obzir se uzima 3. broj po redu.

U ovom slučaju će pobjednik dobiti 200 bodova, a ostali učesnici po aplauz!

Pravila?
- Kada se otvori tema sa nagradnom igrom, ona ostaje zaključana sve do završetka same igre.
- Korisnici koji u jednoj nagradnoj igri osvoje prvo, drugo ili treće mjesto, nemaju pravo učešća u slijedećoj kako bi se izbjeglo to da jedan član nekoliko puta zaredom odnese nagradu.
- Treće pravilo ostavlja pravo da se pravila izmjenjuju i dopunjavaju kako bi se igra „usavršila“..

Pozdrav!

Ovde sam novi , tek registrovan, pa tako da nisam upoznat kako idu ovi bodovi i ostale nagrade i razvoj te nagradne igre ali ipak Sretno sa Nagradnom Igrom. Nadam se da cu tada fino upasti u drustvo i da cu moci i ja ucestvovati u tim nagradnim igrama

Jos jednom sretno i Pozdrav!

EDIT:

Imam par steamova pa cu pokusati da doniram jedan za ovu nagradnu igru ;)
E ideja je extra .

E sad,po meni dobre igre koje bi mogli napraviti su :

Texas Hold'em Poker na facebooku (Kreira se sto i stavimo sifru i udje ko zeli da se takmici)

Pjevanje

Fan Art takmicenje

Kviz nekakav

I jos mnogo drugih,daa takmicenje bude sto raznovrsnije!
Kakve su ovo medalje allahu dragi
je**********e je napisao/la:
Ahahaha, ko iz obdanista

Nesvidjaju mi se svi prijedlozi do sad npr. u photoshopu da radimo nesto .

Evo razlog zasto mi se ne svidja taj prijedlog .

U ovoj nagradnoj igri bi trebali da ucestuju svi zainteresovani , ali

medjutim nemogu ucestovat oni koji neznaju radit u photoshopu prvi ja pa i peti i deseti

Mislim da bi se trebalo smislit nesto kako bi svi mogli da ucestvuju ..

s0mebody je napisao/la:
napravite kop spY kviz lik postavio 8 pitanja u vezi gaminga i ko prvi odgovori dobija bodove

ova photo sranja nemojte molim vas jer bi se znalo ko dobija svaki put
K'o storm_raider, on je prvi pravio takve kvizove.

Sto se tice ideje, jedva cekam.

Kakva sam nafaka, necu nista dobit'

Moj prijedlog je da, jedna od nagradnih igri, bude da se ponude neki brojevi pa da se random neki izabere (ima programa, jason je radio ovako pa ga mozes pitat' ) i taj dobije nagradu.
je**********e je napisao/la:
I mene zanima
Evo nesto sto sam smisljo

Trebalo bi da neki clanovi predlazu nesto a da ovi rade , neznam kako da objasnim bolje ..

Npr. Sad neki clan napise ucesniku sta mora da uradi npr. Ja reknem nekom da stoji na rukama (nidje veze samo primjer) i da to uslika a pored njega bi trebalo negdje da pise na papiru njegov nick . I tako sve polako da odustaju .

Nisam dobro objasnio mislim kad procitate da ce te znat o cemu se vec radi
Slazem se sa pojednim clanovima da trebaju ucestvovati sve zainteresirani a ne pojedinci koji se razumiju u neku kategoriju a neki, ne.Trebaju te nagradne igre koje si zamislio bit ravnopravne za sve clanove kao sto su nagradne igre na srecu(bingo,loto itd..).
Svaka cast... bice nesto fino...

mozete staviti 1on1, 2on2 aim_map ili obicno samo da se puca :D, naravno ako ste mislili nesto oko CS-a..
super prijedlog... interesantno ali treba i npr. da isti ucesnik tj pobjednik predhodne ne moze ucestvovati u naredne 2-3 ili tako nesto
imam jednu ideju,nije nesto ,ali ipak...

da radimo kao neku zadacnicu,da se svi potrude.
nekakvo slobodno izrazavanje,kad vec ne mogu u skoli.
pogledajte temu o zadacnici u kojoj je lik kritiziro jesenjina , ja bi mu dao 5 za ideju,a ne 1. naravno, petice dobijaju oni sto pisu o njihovim setnjama po "alejama cvijeca , drveca i mahovina".

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.