Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Filmovi - igre diskusija

158 pregleda · 9 odgovora · otvorena 02.07.2009. u 20:20

Evo jedna lagana diskusija, pošto se većina članova ovdje pored gamerom, može nazvati i filmofilom, zašto da ne iskombinujemo te dvije stvari i dobijemo najbolji rezultat - ili možda ne.

1. Šta mislite o filmovima napravljenim po uzoru na igre, da li oni mogu prenijeti atmosferu igre vama na TV ili su to samo prosječni holivudski filmovi, da li su filmovi poput Max Paynea, Far Crya, DooMa, Super Maria (ne mogu se zakleti da ovaj postoji, iako sam cuo) ispodprosječno smeće ili se odlično nadovezuju na već odlgranu/pređenu igru.

2. Obrnuto pitanje - šta mislite o igrama napravljenim po uzoru na neki veliki blockbuster?

Vaše mišljenje.

EDIT: Lično mi je Far Cry smeće od filma i nikad ga više neću uzeti u ruke, dok mi je sa druge strane Doom sasvim solidan fim (FP), to su jedini filmovi koje sam pregledao.
Što se igara tiče, ima par odličnih stvari kao Star Wars i LotR igre ali ima i sranja tipa Spiderman, Matrix...

EDIT2: E da, dobro si me napomenuo, i Hitmana sam gledo i dobar je film, samo mi glavni lik nije nekako... kao 047 ako znate šta želim reći.
Meni je Film HitMan bas dobar ...
Neznam dali je tok price kao u igrici,jer nisam igrao ...

Vecinom smece....casti izuzetcima poput Hitman-a
U zivotu mrzim 3 stvari;

1. Onu djecu sto govore "w" umjesto "v", "ch zh" i sl.
2. Lance srece
3. Filmove napravljeni po igrama.

Odgled'o sam FarCry i nikad necu nista slicno gledat'. Djabe platio 2 marke u videoteci za to smece.

Sto se tice igara po filmovima, Star Wars, Lord of The Rings i Spiderman (1, nije 2...njega sam igr'o kad je tek izas'o ) i sl. su solidno uradjeni, dok Matrix mrzim iz dna duse.
Jedine igrice koje su prenesene iz filmske umjetnosti u virtualni svijet i da se mogu nazvati necemu su Lord of the ring 1 i 2 dio kao i ekspanzija, te Star Wars igrice.
Sve ostalo je smece na kojem se pokusavaju privuci gledaoci filmova koji misle da ce im to smece pruziti barem malo atmosfere iz igrice.
Npr.
Hulk kao film je odlican i tesko mu mogu naci neku zamjerku, ali igrica brate, nece moci. Gameplay totalna katastrofa a grafika necu ni da spominjem.

Da se malo dohvatim gore navedenih, vise nego uspjesnis filmskih i virtuelnih nasloval.
Ko to jos nije igrao Star Wars KOTOR, Jedi Knight, Force Unleashed, sve hit za hitom. I ako KOTOR nema nikakve veze sa filmovima nego prica zasebnu pricu koja je vise nego odlicna i drzi igraca u neizvjesnosti do samog kraja.
I jos za kraj, da pohvalim i novi film i igricu X-Men Origins: Wolverine, stvarno fenomenalno.
Street Fighter: The Legend of Chun Li :D
1.)

Filmovi koji su napravljeni po igrama nisu uopšte loši (neki) a neki totalno sucksaju. DooM me veoma iznenadio prejak film, no FarCry i neki su me veoma razočarali.
Pleasure je napisao/la:
Meni je Film HitMan bas dobar ...
Neznam dali je tok price kao u igrici,jer nisam igrao ...

Tok price je slican ko u igrici , imam ovdje Hitman Blood money original cd. Uzivancija onaj film izvalio se ja pojaco na kucnom kinu ima 6 zvucnika i kokice. Film prejak
ovaj novi terminator i film i igre= sranje....

transformersevenge of fallen predobar film gledao neki dan u kinu........
Mislim da je igra pravljena prema blockbusteru najvece sranje. Isto tako mislim da je blockbuster radjen prema igri jos vece sranje. Imam iskustva. Igram igre i gledam filmove od rodjenja. Zivim za to i uvijek to ispitujem.

Sada sam se vratio iz kina. Gledao sam Transformers 2. Nisam znao kako da se osjecam. Istovremeno sam htio da placem i da se smijem. Pored Final Fantasy VII : Advent Children i Matrix za mene je Transformers najbolji film ikada napravljen. Film je ostavio neopisiv utisak na mene. Bukvalno, bio sam sentimentalan, nisam mogao doci do zraka od spoznaje kako je to mocan film. Ko nije gledao, bolje mu je da to uradi. Vasi mozgovi nisu svjesni sta propustaju...

Igrao sam Transformers na PS3. Malo mi je falilo da pocnem povracati, naravno od lose igre. Grafika je dobra i to pretvaranje automobila u robote. Ali gameplay je mizeran.

Hmm, jedino Matrix kao igra moze proci. To je jedini pravi pogodak. Isto vrijedi i za Hitman.

EDIT : Samo moram priznati da su cure pokvarile taj ugodjaj u kinu. Svake sekunde su isle u WC. Znaci ako zelite uzivati u tom spektaklu idite bez zena u kino. Meni je bilo zao momka ispred mene. Usred borbe Optimus Prime-a i robota iz Decepticonsa cura je pocela ljubiti momka. Mislim da mu je bio unisten cijeli zivot....

Nemam rijeci... poceo sam da mucam od mocnog filma. Idem da spavam...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.