Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vaš omiljeni žanr igara ?

294 pregleda · 15 odgovora · otvorena 09.07.2011. u 00:10

Svako dobro Bosno i Hercegovino

Dobro veče svima .

Evo otvorih temu da vidim koji je vaš omiljeni žanr ( vrsta ) Videoigri ?

Akcijske igre
Primjer: Super Mario
Zabavne igre u kojima glavni lik radi razne „stvari“.
To je najjednostavniji žanr među igrama.
Danas se većinoma rade u Macromedia Flash-u.
--
Avanture
Primjer: Monkey Island,Broken Sword
Počinju se razvijati 1970. Godine
Tijek igre:vi ste glavni lik i postupno otkrivate tajne a do toga dolazite tako da otkrivate dio po dio.
--
Arkade
Primjer: fliper,stolni nogomet,pikado
Fliperi,ostali uređaji koji se nalaze u kafićima...
--
Simulacije
Primjer: Microsoft Flight Simulator
Želi se dočarati npr.letenje da izgleda kao u stvarnom životu .
--
Simulacije letenja i vožnje
Primjer: Need for Speed(zadnja Pro Street)
Dočarava se vožnja automobila,uređuju se automobili,te vrste igre se puno prodaju.
--
Sportske igre
Primjer: Serijal FIFA,serijal PES
Možda i igre koje izazivaju najviše protivljenja od jednog korisnika neke igre do dugog korisnika suprotne igre(FIFA „user“ ne slaže se sa PES“userom“koja je igra bolja).
--
FPS-Frst Person Shooter
Primjer:Serijal Unreal Tournament,Crysis,serijal Call of Duty,Splinter Cell,Far Cry
Jedan između najboljih i najzanimljivijih žanrova u igrama.
Donose najviše zarade za proivođače.
--
RTS-Real Time Strategy
Prva igra izašla 1983.godine
Primjer: serijal World of Warcraft,Comand & Conquer,Starcraft,Age of Empires
Vi kao igrač upravljate jednom populacijom,razvijate je i nakraju se borite s njome protiv naravno neprijatelja.
--
RPG-Role Playing Game
Primjer: Diablo,Final Fantasy,Suikoden
Igrači odnosno vi upravljate glavnim likom,na način da ispunjujete neke ciljeve(naravno) i tako skupljate „bodove“ za nadograđivanje likova,na HR napravite neki poslić i otvara se vam novi.
RPG:Japanski(najčešće je glavni lik ratnik) i Zapadnjački
--
MMORPG-massive multiplayer online role-playing game
Primjer: WoW(World of Warcraft)-igra koja ima više od 7 milijuna korisnika,fanova,igrača kako hoćete
Najnoviji žanr među igrama-najbrže rastući žanr.
Besplatni MMORPG-evi su : Silkroad Online,Knight Online,Anarchy Online...

Evo ja prvi da krenem , moj omiljeni žanr je FPS igre , jer su mi omiljene , tu je CS , COD , HL , UT sve moje omiljene a i onako volim pucačine , a i te igre su većinom dobre grafike .

Sad je vaš red da vi napišete vaš omiljeni žanr ?
MMORPG samo WoW-a udaram 9-)

ps i ponekad Wc3-a tj Dote kad me raja navuce ;)
Najjace su mi sportske igre. Zasto? Zato jer jednostavno te igrice igras dok mozes. Posto nemam internet na xboxu. I kiupim COD, Bad company i tako kada je pekucam mogu se je*at. Dok sportske igram danas sutra. Pa za jedno 30 dana opet igram ne moze ti dosadit nikada. A na kompjuteru Cod-a sam igrao dok nisam skontao da je igrica run and shoot. Nba <3 Pes <3....

Krypton.. Ako je bilo puno tema za tu tvoju jednu godinu brate moj ti nemas pojma....
Prije sam mogao igrati dosta igrica sad rjetko sta .Ne znam do mene je nesto ,nemam vise zivaca ni zelje da prekucavam igrice .Nekako nemam zivaca ne mogu to drugacije objasniti .
Prije bi uzeo igrat godfathera i gledao one movie a sad kaki .
Sad jedino sto igram je cs ,dota .Ono gdje udjes naigras se i izadjes .Imam bruku igrica u ladici al djaba kad ne mogu da igram xD
FPS, CoD 4 ever prije sam dosta CS igrao ali postao je dosadan.
- Tema nije glupa, bas naprotiv, idealna za gamerski sajt

- Ja najvise volim igrati RTS-Real Time Strategy.
- Kao naprimjer Stronghold..
svi se vi trudite nesto samo znate za spamanjem.

sto se tice adepta ja sam makar igrao tu, igrao protiv fnatica dok si ti sjedio i uzivao gledajuci mene i sve koji su bili na adeptu prema tome nemas pravo da spominjes adepto.
kryptoN je napisao/la:
svi se vi trudite nesto samo znate za spamanjem.

sto se tice adepta ja sam makar igrao tu, igrao protiv fnatica dok si ti sjedio i uzivao gledajuci mene i sve koji su bili na adeptu prema tome nemas pravo da spominjes adepto.
Na adeptu meda nisi mogo

@Topic

Arkade fliper je zakon !
Msen je napisao/la:
Na adeptu meda nisi mogo

@Topic

Arkade fliper je zakon ! :) :P
i sta sad, jel to tvoj problem?
ja sam barem otisao, hvalacao ne citiraj me.
FPS - Counter-Strike

Sportske igre - Pes 11

To je ono što se najviše igra, ostalo me i ne zanima toliko jer ne volim da imam mnogo igri na računaru. Ponekad upalim lol odigram koju, ma da već dugo vremena igram lola pa je i dosadio.
samo FPS - cs.1.6
Sportske ,kao sto su PES,FIFA,NBA,TENNIS... i FPS Counter strike
samo igram MW2 tako da je to FPS
Ja igram svašta može se reći što podrazumjeva da sam veliki fan svih žanrova, osim što pretjerano ne volim strategije.

FPS žarn je jedan od osnovnih, pa možemo reći i onaj neizostavni žanr jednog gamera, mada ne mora značiti. Ponekad poigram CoD MW2 iako nisam veliki fan online igara, tj. više volim sjesti, i poigrati singleplayer ili jednu campagin, etc.

Sad, od igara, igra koja mi je najviše da tako kažemo zapala za oko je bila Assassin's Creed igra, tj ovaj serijal igre i sa nestrpljenjem očekujem novi nastavak u novembru. Također, sam znao poigrati i Prince of Persia koji me je malo razočarao ponajviše prethodnikom.

Od online igara, ponekad, i to rijetko poigram League of Legends, prije sam aktivno igrao, i CoD MW 2 . Counter je isfuro nekako, ponekad uđem, odigram cw mix etc. i to je to.

- FPS i eventualno RPG !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.