Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Realno govoreci...

979 pregleda · 66 odgovora · otvorena 23.06.2009. u 11:05

Zdravo svima, i dobro vam jutro.

Svi smo sinoc vidjeli onaj "napad" na gamerse, svi smo vidjeli da smo mi, obicni clanovi ilitiga "smrtnici", bespomocni u odbrani gamersa, to samo mogu moderatori, global moderatori i administratori. Kao sto ste to vidjeli, mogli ste primjetiti da je bilo onih tema sat vremena te da ih niko nije bris'o. Pitamo se...sto? Zato sto vecina moderatora, global moderatora i administratora (cast izuzecima koje cu dole navest') nije tu, nije online.

Puno je bilo ideja o tome da se napravi novi konkurs za neku od titula, da se neaktivnim clanovima skine taj rank ali...nista se ne desava. Mnogi rankirani clanovi, izmedju ostalog' moderatori, dodju na g.ba jednom sedmicno, jednom u dvije sedmice. Zasto je to tako? Ako nisu imali vremena da odrzavaju portal sto su se uopste prijavljivali za moderatora? Na sva pitanja vam mogu odgovoriti, ali na ovo ne mogu.

Gamers.ba je zajednica gamersa, ljudi koji vole da se igraju na racunaru, ljudi koji imaju tu strast prema igrama. U tome nema nista lose, ako se igras u nekoj dozvoljenoj mjeri. Medjutim, da se vratim na poentu mojeg cijelog pisanja ove teme...vecina ovih "ljudi" su djeca ili, ako vec hocete, "momci". Najcesce i najvise svojeg vremena provode 95-94 generacije, ali ima i onih starijih. U cijeloj temi cu odgovarati na sva pitanja, ali da ja vama postavim par spomenutih

~ zasto ne mogu administratori skinuti moderatore pojedinim clanovima, a dodijeliti ih ovim momcima?
~ zasto svi omalozavaju i ne cijene clanove sa 13-14 godina?
~ zasto svi misle da su oni "glupi, retardirani" i zasto ih, iz dana u dan, vrijedjaju?

Niko, nikad i nigdje - nece odgovoriti na ova pitanja. Jer ovo nije stvar odgovora - ovo je stvar kulture clanova koji "zlostavljaju" ove momke.

Puno ima stvari o kojima sam htio pisat' i ovo sto sam do sada napisao je tek uvod... Zelio bih da se nadovezem na prvo pitanje, if u dun mind...

Q: "zasto ne mogu administratori skinuti moderatore pojedinim clanovima, a dodijeliti ih ovim momcima?"
A: "..."

Nema odgovora, ali ima pitanja...koje "momke"? Koji "momci" bi trebali dobiti neku titulu, a da se drugima skine?

Zapocnimo od dvojice "frisko" banovanih clanova, 4rm4n1-a i spY-a, a zavrsimo sa aktivnim clanovima i nekim moderatorima i global moderatorima, ima ih puno al' ne mogu sada nabrajat'...

Da krenemo od prvog...

~ 4rm4n1. Upotrijebit' cu jednu v3troxovu recenicu: "Sjetite se "malog" 4rm4n1a, ma koliko god on spamer bio cesto zna napisat pametnije postove od vecine korisnika.". I da, ja se potpuno slazem. U rl life se znamo, iako ne tako dobro - ali se znamo. Nismo bas dobri prijatelji, ali, otkad sam ja ovdje, 4rm4n1 je napisao dosta pametnije postove, postove od kojih mozes nesto nauciti i postove sa razumijevanjem, od vecine clanova. Iako je spamer, svaka mu cast. Zasto je banovan? Ne znam. Pregledao sam mu zadnje postove, pazljivo ih procitao ali opet...zasto je banovan? Jos jedno pitanje na koje ne mogu odgovorit', pff...

~ spY. 4rm4n1 i spY = dual spammers. Spameri? Da. Pisu mnogo postova, otvaraju mnogo tema, al' je l' se iko zapitao jesu li ti postovi pametni? Imaju li neku svrhu? Aid je ucinio glupost sa onim svim temama, j3baji ga, al' on i 4rm4n1 znaju mnogo stvari o racunarima koje admini ne bi trebali propustiti...

Pa, sto su banovani? Ne znam, nit' me zanima sto - ali moja topla preporuka je da ih unbanujete.

~~ Sephi, ilitiga Sephiroth. Kad sam prvi put vidio listu moderatora koja je objavljena, nisam mogao vjerovati da sephiroth nije admin. Zna vise o anime-ima od 50% japanaca (ako vam nije jasno, Anime filmovi su nastali u Japanu...), kao i o deset hiljada igara koje je presao. Pa ipak, nema admina. Nepravda? Citaj dalje.

~~ AlienzZ. Iako vec odrastao covjek, cesto je ovdje, na forumu, i stalno pomaze mnogim clanovima. Ne znam da li se on prijavio za moderatora, jer da jeste trebao bi ga imati - ali ne. Nema tog ranka. Uporedite njega i gazzela. Ko bi trebao imati moderatora? Sramota.. Citaj dalje...

~~ Gazzel. Gore sam ga spomenuo, i ne'am nista protiv njega ali..kao i vecina clanova, cast izuzecima, i on ce "zloupotrijebiti" tu funkciju ("WonAndrey" i "Barcelona", svi znate za to...). Tople cestitke na moderatoru, i volio bi' da budes odlican moderator, samo da ga ne zloupotrijebis.

~~ XxAdoO. Svi znamo za njega. Navodno je kupio moderatora te je za 10 dana postao Global Moderator. Meni je on "normala" lik. Daje aplauz kome treba, daje samare kome treba. Ali, da li on treba da bude global moderator pored svih nas koji smo proveli djetinjstvo ispred racunara, ispred Gamersa?

Sad bi' mogao nabrajati clanove i opisivati ih, fizicki ili psihicki, ali necu. Mislim da ste svi shvatili poentu moje teme, za onoga ko nije - zar je pravedno da neki clanovi, koji su vise nego NEaktivni, imaju (global) moderatora pored 4rm4n1a, spYa, Sephirotha, AlienzZa, v3tr0xa, Kramera i mnogih, mnogih drugih (izvinjavam se koga nisam spomenuo)?

Na to pitanje morate odgovoriti sami. Znam da moderator nije cijeli zivot, nije glavni na portalu - ali o njima sve ovisi, oni su stubiste GAMERS.ba foruma.

Nadam se da ce te se malo zamisliti i odgovoriti na zadnje pitanje, ali, sto se mene tice, i ne morate. Nisam imao cilj da razmisljate, da filozofirate, ali...

I, zaboravio da napomenem, ovo su kritike na racun Gamersa i siguran sam da ih pola koji otvore temu nece procitati, ali, sto se tice podforuma - nisam pogrijesio, i ako sam negdje pogrijesio sto se tice gramatike - ne zamjerajte mi, tek sam se probudio, ni kafu nisam popio. :)

Ko me zna i ko me cijeni, znat' ce ko sam. Ko ne zna, nek' samo razmislja o temi. Sto se mene tice, ja odo' sa gamersa.

Lijepo mi je bilo druziti se sa vama, upoznao sam mnostvo prijatelja, sto fizicki sto preko tastature, a ove sto sam upozn'o preko tastature zelio bi' upoznati u zivo, da popijemo kafu i da se raspricamo. :) Nikada necu zaboraviti neke clanove, a ni admine; Fatala - koji me vazda banovao; Wertua - koji me vazda UNbanovao; i maesa - mog druga :) Takodjer, tu je i daes, abasi, bU, wonandrey, i od "normalnih" clanova armany, viva_la_bam, nera_f, Gio i ostali, ali njih sve znam u rl life i cesto ih srecem na ulici tako da...

Sretno i vama svima i zivotu, da zavrsite osnovne skole, srednje, fakultet i da se zaposlite na sto boljem mjestu.

Uzdajte se u Boga, Allajhmanet ilitiga cao.
Vidimo se ... Pretpostavljam da ce i ova tema ici u kantu pa mislim da si djaba pisao ovo ali sta ces ...

EDIT : TomY potpisujem !
Vidimo se ... Pretpostavljam da ce i ova tema ici u kantu pa mislim da si djaba pisao ovo ali sta ces ...

EDIT : SRY NA DOUBLE POST
TomY je napisao/la:
de sto ovo nepises preko pravog accounta ???:r :-X;)
pretpostavljam zato sto ne zeli da svi znaju ko je?
napisao je fino "oni koji me znaju, znat ce ko sam.."
nesto tako..
uglavnom, sve stoji..
potpis
TomY je napisao/la:
de sto ovo nepises preko pravog accounta ???:r :-X;)
Prvenstveno jer mi je izbrisan, napravljen je na CSBiHu i kad se mjenjao g.ba (sa "starog" na "novi";) accountovi nisu smjeli imati "specijalne karaktere" ilitiga ? ! * i sl., a moj je imao tako da je izbrisan....

Pa sam onda napravio novi, al' zaboravio pw...pa opet napravio novi na kojem ima desetak postova, i sasvim je glupo pisati na tome.

Kazem ti opet, ko me zna u rl life - zna me i ovako. Zna kako pisem, zna kako razmisljam. ;)

A ti sad sjedi pa procitaj temu, jer sumnjam i da si procitao prve 3 recenice. ;)
Zasto ne daju admina djeci od 14-15 godina?
Zato sto su te generacije jos ne zrele i vecinom zatupljene.U najmanju ruku ne znaju gramatiku, naravno cas izuzetcima.To je isto ko da pitas zasto im ne daju da ne upravljaju avionom

Zbog ovakvih idiota,

i onih koji su ih uzeli za idole..

~ zasto svi misle da su oni "glupi, retardirani" i zasto ih, iz dana u dan, vrijedjaju?

Ne vrijeđa njih niko. Zreliji članovi portala ne vrijeđaju. Jedini normalni članovi portala mlađi od mene su, po meni, spY, 4rm4n1 i nequeo.

@ suiCidal - nezreli se piše spojeno.
sad ce svi nesta potpisivat i podrzavat a ni texta nisu procitali :S

bmk ovde sam iz zajebancije tako da mi je svejedno
Volio bih da tema ne ide u kantu, da napravimo finu diskusiju i vidimo gdje ovo sve vodi, sto se tiche mene, brate, iskreno sada, znash nekoga ko od mene ima vise iskustva sa serverima ? Ko od mene zna bolje o tome ovdje ? (only Muris - Loki) Vodio sam razne servere (od KillNeta do Hs-Hkb-a) i razne hostinge, ako mislish da znas bolje od mene, izvoli, pokazi se na djelu, ne samo ti nego i svi ostali
Ko god' da si svaka ti dala za ovu temu.
U potpunosti imamo isto mišljenje, no što se tiče xXxAdOo on je zaslužio moderatora, ali ne i global moda. Dodavanje moderatora i admina je neophodno, jer je to jedini način da išta krene na bolje. Što se tiče Sepirotha, on je veoma inteligentna i dobra osoba i vjeruj mi da zaslužuje Admina. Ja na ovome portalu boravim svaki dan 10-15 sati jer mi je ovdje najzanimljivije. Isto kao da sam addicted na g.ba a i drago mi je, bilo je nekad loših momenata ovdje ali to vrijeme je prošlo i upoznao sam mnogo raje sa portala u real life. Što se tiče dodjeljivanja moderatora, mislim da najviše zaslužuju spy [coffe shop] smk [coffe shop] [nequeo] FanArt i još neki no nemogu se trenutno sjetiti tek sam ustao.

Jedini moderator koji je baš aktivan ali stalno je vLexinho.

Uživajte !
suiCidal je napisao/la:
Zato sto su te generacije jos ne zrele i vecinom zatupljene.U najmanju ruku ne znaju gramatiku, naravno cas izuzetcima.To je isto ko da pitas zasto im ne daju da ne upravljaju avionom:-X
Vecina - da.

Ali ipak je bolje dati njima, jer svi ovdasnji admini idu, njihovo vrijeme je proslo, g.ba predaju ovim nizim generacijama u ruke. ;)

sllayer, 4rm4n1, golgy, little, 53m1r .. svi oni mogu biti odlicni moderatori ;)

Da ne spominjemo starije koji su jos uvijek tu, spY, seph, kramer, gio, v3trox itd itd...
Hmm pametno zboris ali veruj mi 90% nece procitati text napisace samo UPRAVU SI !!! TAKO JE !! itd

To je glavni problem korisnika, ne postoji jedni druge, samo im je do postova i bodova

A sto se tice moderatora pa ono.. sad ne verujem ko ce ih uopste postavljati jer je kemo otisao ne znam... javim vam jos ako bude sta bilo u administraciji

pozz
Mislis da neko treba dobiti moderatora na osnovu toga sto gleda anime?

woot

A inace, neznam sto se zalite, sajt je odavno propao.
Tesko se tu moze sta ucinit, jedino da neko fino zasuce rukave sad i pocne radit. Ali Adnan to nece raditi, nit ce imati zelju da da to nekome od vas/nas.

Sto se tice Ade (xxadoo il kako vec), meni uopste ne smeta, radi svoj posao. spY je meni regularan l33k, bar na msn-u, a sad za njegovo banovanje i nisam siguran.
Ako mene pitas armanija i treba banovat, jer sam primjetio jucer da je na onim silnim spamerskim temama spamao sa svojim drugim accountom (solari).

50% admina i moderatora je ovdje inaktivno, zato sto su se davali prema godistu (vecinom starijima), a te iste osobe sada imaju posao, idu na fakultet itd.

Sto se tice omalovazavanja mladjih clanova vidi ovo.
80% ih se prijavi ovdje i pita kako skinuti igru "bla bla bla".
Kako napraviti botove.
Kako ovo, kako ono.

Ja bar sa 13-14 godina nisam nikoga to pitao, pokusavao sam sam to rijesiti. Logicno i jeste da stariji clanovi budu mudriji, ne moze preko reda.

Ti gore pises da little-u daju admina, golgy-u, Semiru? Po cemu? Sto igraju countera za neki clan? Sto bogaraju ovdje? -.-

80% clanova ovog portala ne skroz NEPISMENO, nezna ni zarez da stavi, nit tacku, a o velikim i malim slovima da ne pricam.
Neznam nikako koja je vama furka psovat, ko igra odavde samnom (DotA-e) zna da rijetko sta opsujem, neznam mislite opsujete Boga i vi nesto.

Za gazzela evo tek sad vidim, meni ne smeta nit znam ko je.

Hocete da sajt uspije? Potrudite se malo.
Zalite se na gaming da ne valja u nasoj drzavi? Do koga je? Do drzave? Mozda malo, vise je do vas/nas.

Neko organizira neku ligu (tipa ova mystery liga) 200 vas napise GL sa ligom (ko kakvi najveci kreteni), prijavi vas se 64, pola ih uopste ne dodje da igra, vec eto oni su se prijavili. Kojeg ku**a se prijavljujete kad niste dovoljno zreli da pogledate kad igrate?

Zalite se nema dovoljno turnira. Jel vama ko brani da organizujete jedan? Ne koliko ja znam. Odete u par internet centara, pitate vlasnike da li tu i tu moze da se odrzi turnir u toj igrici. Sigurno ce jedan od centara pristati ako vidi profit u tome. Dogovorite se oko placanja i eto.

Ne da mi se vise pisat.
v3Tr0x je napisao/la:

Zbog ovakvih idiota,

Ne vrijeđa njih niko. Zreliji članovi portala ne vrijeđaju. Jedini normalni članovi portala mlađi od mene su, po meni, spY, 4rm4n1 i nequeo.

@ suiCidal - nezreli se piše spojeno.
jedini normalni spy 4rm4n1 neque
e sad ja isao glup i lud
licno se slazem sa vecinom tvojih rijeci
i predlazem da se uvede 2 teme na dan max ili da se mozes svakih 1 sat ili 2 postavljat druga tema a ne juce jedan lik postavio u 10 minuta 1337 tema
aldiN_ je napisao/la:
jedini normalni spy 4rm4n1 neque
e sad ja isao glup i lud :)8)
licno se slazem sa vecinom tvojih rijeci
i predlazem da se uvede 2 teme na dan max ili da se mozes svakih 1 sat ili 2 postavljat druga tema a ne juce jedan lik postavio u 10 minuta 1337 tema
Jesi ti zdrav ?

2 teme na sat il 2 ?

Pa gdje to ima nadji mi taj je***i site gdje to ima

v3Tr0x je napisao/la:

Zbog ovakvih idiota,

Ne vrijeđa njih niko. Zreliji članovi portala ne vrijeđaju. Jedini normalni članovi portala mlađi od mene su, po meni, spY, 4rm4n1 i nequeo. :)

@ suiCidal - nezreli se piše spojeno. :)
A ja.. :P

Inače , slažem se sa tobom u većini slučajeva , osim u onom da ima neaktivnih modova.Koliko sam ja stigao upratit , većina ih je aktivno ali ne poričem to tvoje.
Bilo bi doista divno da se podjele novi moderatori(stari se ne moraju ukinuti nego da se stave na kušnju), da se par dobrih modova unaprijedi u global mod-a , a da se Vilenjaku , wickY-u i par admina koji su spali na globala vrate admini.
Sinošnji napad nije napad , ono je bila hrpa dječijih gluposti koja neznaju šta će sa sobom , pa kažu , ajmo mi malo floodat na gamersu , možda izazovemo neku reakciju.
I lično da sam bio na FataLovom mjestu , ostao bih tu da im prkosim i nedam da se ponavljaju takvi idiotluci ali eto , ali ga u potpunosti shvaćam.On već dugo godina sluša te gleda takve idiotluke.

over and out , krystal.
Procitao sam cijelu temu i malo sam se zamislio...
Dosta stvari koje si gore naveo su tacne, ali ne slazem se bas sa tim da ne postuju ove 14-godisnjake i 13-godisnjake...Mozda je takva situacija online, ali kad gledas u rl ...
Evo ja prvi imam 14 god, i nestidim se toga. Na netu nemam Bogzna kakav status, ali moja okolica, tj. stariji od mene(90-ta i ispod godista) me veoma postuju... Cesto im znam pomoc oko nekih stvari, i oni meni, pomazu mi oko prelaska ovog perioda... Problem zlostavljanja kako ti kazes, na netu se javlja iz ciste zelje da budes bolji...i tu si 99% upravu. Od aktivnih modova tu su vlex(najcesce), phili(cesto), torq(tu i tamo), zna naci online cesto...Zatim tu je violen...Ostali manje vise...
Admini rade koliko mogu, u to budi siguran...
GL in RL!
VioleN je napisao/la:
Mislis da neko treba dobiti moderatora na osnovu toga sto gleda anime?

woot

A inace, neznam sto se zalite, sajt je odavno propao.
Tesko se tu moze sta ucinit, jedino da neko fino zasuce rukave sad i pocne radit. Ali Adnan to nece raditi, nit ce imati zelju da da to nekome od vas/nas.

Sto se tice Ade (xxadoo il kako vec), meni uopste ne smeta, radi svoj posao. spY je meni regularan l33k, bar na msn-u, a sad za njegovo banovanje i nisam siguran.
Ako mene pitas armanija i treba banovat, jer sam primjetio jucer da je na onim silnim spamerskim temama spamao sa svojim drugim accountom (solari).

50% admina i moderatora je ovdje inaktivno, zato sto su se davali prema godistu (vecinom starijima), a te iste osobe sada imaju posao, idu na fakultet itd.

Sto se tice omalovazavanja mladjih clanova vidi ovo.
80% ih se prijavi ovdje i pita kako skinuti igru "bla bla bla".
Kako napraviti botove.
Kako ovo, kako ono.

Ja bar sa 13-14 godina nisam nikoga to pitao, pokusavao sam sam to rijesiti. Logicno i jeste da stariji clanovi budu mudriji, ne moze preko reda.

Ti gore pises da little-u daju admina, golgy-u, Semiru? Po cemu? Sto igraju countera za neki clan? Sto bogaraju ovdje? -.-

80% clanova ovog portala ne skroz NEPISMENO, nezna ni zarez da stavi, nit tacku, a o velikim i malim slovima da ne pricam.
Neznam nikako koja je vama furka psovat, ko igra odavde samnom (DotA-e) zna da rijetko sta opsujem, neznam mislite opsujete Boga i vi nesto.

Za gazzela evo tek sad vidim, meni ne smeta nit znam ko je.

Hocete da sajt uspije? Potrudite se malo.
Zalite se na gaming da ne valja u nasoj drzavi? Do koga je? Do drzave? Mozda malo, vise je do vas/nas.

Neko organizira neku ligu (tipa ova mystery liga) 200 vas napise GL sa ligom (ko kakvi najveci kreteni), prijavi vas se 64, pola ih uopste ne dodje da igra, vec eto oni su se prijavili. Kojeg ku**a se prijavljujete kad niste dovoljno zreli da pogledate kad igrate?

Zalite se nema dovoljno turnira. Jel vama ko brani da organizujete jedan? Ne koliko ja znam. Odete u par internet centara, pitate vlasnike da li tu i tu moze da se odrzi turnir u toj igrici. Sigurno ce jedan od centara pristati ako vidi profit u tome. Dogovorite se oko placanja i eto.

Ne da mi se vise pisat.
Od ovog boldiranog texta pa dole, necu da komentarisem, sve si u pravu, ali ovo iznad...

Od moje teme se vidi kako mislim o nekome, i ne zelim da se raspravljam oko toga jer svako ce reci drugacije.

EDIT: sad gledam, 4rm4n1 je "solari"? Ne. :)

To su dva lika, znam ih oba...edituj to ;)
mislim da postavljate ove teme da biste bili u centru paznje g.ba u zanjih mjesec dana radi super izuzev onaj problem sa domenom ...

osobe 262 online , koliko ima kgb , koliko ima hcl.hr pogledajte pa pametujte !

Nepostavljajte besmislene teme i nepisite besmislene postove tj. nepravi te se pametni.TO VAM NECE POMOCI DA DOBIJETE MODERATORA !!!

Veliki pozz
suiCidal je napisao/la:
Zato sto su te generacije jos ne zrele i vecinom zatupljene.U najmanju ruku ne znaju gramatiku, naravno cas izuzetcima.To je isto ko da pitas zasto im ne daju da ne upravljaju avionom:-X
..ok, tvoje misljenje..
ti 'pratis' g.ba membere do 15-16 godina - i njihove postove pa vodis statistiku koliko je ko pismen?
mislim da ne..

kako znas koliko ko ima godina... pola membera ne stavi godiste, pola stavi nesto lijevo..

..pogledaj moje postove otkad sam registrovan - iako sam i prije bio na g.ba.. 15 godina imam (za koji mjesec 16) - pa pogledaj pismenost (ako vec zelis na toj osnovi da pricas) ili zrelost pojedinih odgovora - pa uporedi sa nekim 5-10 godina starijim..
pozz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.