..evo napokon dosao neko od admina da ovo malo pocisti..
..tema je mozda suvisna, ali bar ce je neko procitati, ako nista...
situacija kriticna, nema sta..
al sta se moze,jbg..
site je ocigledno dobro dobro zapusten..
modovi rijetko tu (cast izuzecima, da ne imenujem)..
admini jos rjedje (takodjer cast izuzecima).
jbg, nije sve tako crno..
opet - portal ima neki ugled, neku historiju.....
kad bi se spam smanjio do neke 'izdrzive granice' - sve bi bilo ok.. vecina clanova poludila - svi odose.. nadam se da ce se predomisliti..
..moje misljeje, prosiriti krug administracije...
znam da je tesko, 'glavni admini' nemaju povjerenja u odredjene clanove, nemaju bas veliki izbor kome da daju ovlastenja..
trebalo bi, po mom misljenju podijeliti kojeg admina - nekome ko je povjerljiv, ozbiljan, cesto online, nekome kome je stalo do portala..
podijeliti po nekoliko modova za svaki podforum..
sad, znam da je problem naci nekog ko se razumije u ovo, u ono.. npr, software,hardware, igre, cs, cod itd.. tako da,ako je nemoguce naci modove koji se u to bas razumiju, bolje ih podijeliti bilo kome ko je ozbiljan, i ko ce fino obavljati posao..
ne mora on znati nesto o tome - svaka budala zna sta je spam, zna sta 'se smije a sta ne'..
..i malo regulisati ovo oko multija..
vec smo diskutovali na jednoj temi..
na neki nacin zabraniti novim korisnicima neogranicen broj tema - postova dnevno..
npr, kad se tek registrujes - mozes 1 temu (da ne bi bilo da se 'odbijaju' posjetioci koji se registruju da zatraze pomoc i slicno..
..svaka sljedeca tema - lupam - 10 g.ba bodova..
pa nek pjevaju - nece spammati sa 200 tema u pola sata.. sigurno..
i sve tako, dok ne prodje odredjeni period - da postanu 'normalni clanovi' sa punim ovlastenjima ili nesto tako...
uglavnom, svi vidimo da se raditi nesto mora..
nadam se da tema bar neko vrijeme nece biti obrisana - mozda vasi prijedlozi pomognu administraciji bar malo..
pisite, kome je stalo do portala..
pozdrav!
edit:
hvala vam svima za odgovore i za prijedloge, mislio sam da ce tema u kantu, ali eto fino smo prodiskutovali....
ideja ima dosta, ne znamo koliko su dobre i izvodive, koliko bi imale koristi - to je na adminima da odluce i urade nesto
)
ako bar 1% nasih rijeci i prijedloga iskoriste, ja sam sretan
pozdrav svima..
byee
..tema je mozda suvisna, ali bar ce je neko procitati, ako nista...
situacija kriticna, nema sta..
al sta se moze,jbg..
site je ocigledno dobro dobro zapusten..
modovi rijetko tu (cast izuzecima, da ne imenujem)..
admini jos rjedje (takodjer cast izuzecima).
jbg, nije sve tako crno..
opet - portal ima neki ugled, neku historiju.....
kad bi se spam smanjio do neke 'izdrzive granice' - sve bi bilo ok.. vecina clanova poludila - svi odose.. nadam se da ce se predomisliti..
..moje misljeje, prosiriti krug administracije...
znam da je tesko, 'glavni admini' nemaju povjerenja u odredjene clanove, nemaju bas veliki izbor kome da daju ovlastenja..
trebalo bi, po mom misljenju podijeliti kojeg admina - nekome ko je povjerljiv, ozbiljan, cesto online, nekome kome je stalo do portala..
podijeliti po nekoliko modova za svaki podforum..
sad, znam da je problem naci nekog ko se razumije u ovo, u ono.. npr, software,hardware, igre, cs, cod itd.. tako da,ako je nemoguce naci modove koji se u to bas razumiju, bolje ih podijeliti bilo kome ko je ozbiljan, i ko ce fino obavljati posao..
ne mora on znati nesto o tome - svaka budala zna sta je spam, zna sta 'se smije a sta ne'..
..i malo regulisati ovo oko multija..
vec smo diskutovali na jednoj temi..
na neki nacin zabraniti novim korisnicima neogranicen broj tema - postova dnevno..
npr, kad se tek registrujes - mozes 1 temu (da ne bi bilo da se 'odbijaju' posjetioci koji se registruju da zatraze pomoc i slicno..
..svaka sljedeca tema - lupam - 10 g.ba bodova..
pa nek pjevaju - nece spammati sa 200 tema u pola sata.. sigurno..
i sve tako, dok ne prodje odredjeni period - da postanu 'normalni clanovi' sa punim ovlastenjima ili nesto tako...
uglavnom, svi vidimo da se raditi nesto mora..
nadam se da tema bar neko vrijeme nece biti obrisana - mozda vasi prijedlozi pomognu administraciji bar malo..
pisite, kome je stalo do portala..
pozdrav!
edit:
hvala vam svima za odgovore i za prijedloge, mislio sam da ce tema u kantu, ali eto fino smo prodiskutovali....
ideja ima dosta, ne znamo koliko su dobre i izvodive, koliko bi imale koristi - to je na adminima da odluce i urade nesto
)ako bar 1% nasih rijeci i prijedloga iskoriste, ja sam sretan

pozdrav svima..
byee