Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

g.ba is back?!

424 pregleda · 41 odgovor · otvorena 22.06.2009. u 23:17

..evo napokon dosao neko od admina da ovo malo pocisti..
..tema je mozda suvisna, ali bar ce je neko procitati, ako nista...

situacija kriticna, nema sta..
al sta se moze,jbg..
site je ocigledno dobro dobro zapusten..
modovi rijetko tu (cast izuzecima, da ne imenujem)..
admini jos rjedje (takodjer cast izuzecima).
jbg, nije sve tako crno..
opet - portal ima neki ugled, neku historiju.....
kad bi se spam smanjio do neke 'izdrzive granice' - sve bi bilo ok.. vecina clanova poludila - svi odose.. nadam se da ce se predomisliti..

..moje misljeje, prosiriti krug administracije...
znam da je tesko, 'glavni admini' nemaju povjerenja u odredjene clanove, nemaju bas veliki izbor kome da daju ovlastenja..

trebalo bi, po mom misljenju podijeliti kojeg admina - nekome ko je povjerljiv, ozbiljan, cesto online, nekome kome je stalo do portala..
podijeliti po nekoliko modova za svaki podforum..
sad, znam da je problem naci nekog ko se razumije u ovo, u ono.. npr, software,hardware, igre, cs, cod itd.. tako da,ako je nemoguce naci modove koji se u to bas razumiju, bolje ih podijeliti bilo kome ko je ozbiljan, i ko ce fino obavljati posao..
ne mora on znati nesto o tome - svaka budala zna sta je spam, zna sta 'se smije a sta ne'..

..i malo regulisati ovo oko multija..
vec smo diskutovali na jednoj temi..
na neki nacin zabraniti novim korisnicima neogranicen broj tema - postova dnevno..
npr, kad se tek registrujes - mozes 1 temu (da ne bi bilo da se 'odbijaju' posjetioci koji se registruju da zatraze pomoc i slicno..
..svaka sljedeca tema - lupam - 10 g.ba bodova..
pa nek pjevaju - nece spammati sa 200 tema u pola sata.. sigurno..
i sve tako, dok ne prodje odredjeni period - da postanu 'normalni clanovi' sa punim ovlastenjima ili nesto tako...

uglavnom, svi vidimo da se raditi nesto mora..

nadam se da tema bar neko vrijeme nece biti obrisana - mozda vasi prijedlozi pomognu administraciji bar malo..

pisite, kome je stalo do portala..

pozdrav!

edit:

hvala vam svima za odgovore i za prijedloge, mislio sam da ce tema u kantu, ali eto fino smo prodiskutovali....
ideja ima dosta, ne znamo koliko su dobre i izvodive, koliko bi imale koristi - to je na adminima da odluce i urade nesto :))

ako bar 1% nasih rijeci i prijedloga iskoriste, ja sam sretan ;)

pozdrav svima..
byee :)
Do Sutra Gamers.ba ce biti kao da spameri nikad nisu dosli!
Stalo mi je do portala..ali brate kad se neki naloze..pa 1337 tema opale..KEMO DOWN..ocit primjer debila..

volim brata dinu ;)
Slazem se sa ovim :

".. znam da je tesko, 'glavni admini' nemaju povjerenja u odredjene clanove, nemaju bas veliki izbor kome da daju ovlastenja..

trebalo bi, po mom misljenju podijeliti kojeg admina - nekome ko je povjerljiv, ozbiljan, cesto online, nekome kome je stalo do portala..
podijeliti po nekoliko modova za svaki podforum..
sad, znam da je problem naci nekog ko se razumije u ovo, u ono.. npr, software,hardware, igre, cs, cod itd.. tako da,ako je nemoguce naci modove koji se u to bas razumiju, bolje ih podijeliti bilo kome ko je ozbiljan, i ko ce fino obavljati posao..
ne mora on znati nesto o tome - svaka budala zna sta je spam, zna sta 'se smije a sta ne'.. "

SPAMMERS DIE !!
Potpis..
Jedno vrijeme (prije) sam spamao na g.ba, ali to je bilo pa prošlo svi smo to radili i to je bila najveća glupost.
Provodim ovdje po 15 sati dnevno i gledam svakake gluposti ali i dobre stvari.

Dodavanje admina/moderatora jedino je riješenje =)

Najbolje bi bilo da se registracija placa.Bar po 5 km iako nije puno ali nece napraviti 10 acc ;) i gledace da nebi slucajno spamo da ga nebi ban.
mrvicaaa je napisao/la:
Do Sutra Gamers.ba ce biti kao da spameri nikad nisu dosli!
Tacno tako !

o ovome sto se desavalo ce samo znati ljudi koji su u posljednih pola sata / sat bili online na gamersu i sve ovo pratili!
cuj back....pa necemo valjda dozvolit da se zbog nekih neizvljenih debila raspadne sajt....a malo i ovi normalni clanovi seru sto odma nesta napustaju sajt....g.ba nece propast....ima tu nekih ljudi kao sto je wertu koji bi mogli to spasit
ali podrzavam ideju od maloprije nezz tacno od kog da se ugasi link za registraciju na neko vrijeme dok ih ne prodje malo..
meni je licno stalo do sajta mada nisam nesto tolko dugo na njemu sad ce godina al stvarno sam mnogo toga naucio i nadam se da cu jos ucit i nasmijao se i tugovao i svasta nesta....
nadam se i da ostali normalni clanovi ma koliko ih ostalo misle kao ja
al et nemojte mislit da sam ja nes pametan radi ovog posta xd
napisao sam ovo jer zelim da znate da mi je stalo do ovog sajta
pozz i sellam
Stalo je svima do portala. Stalo je i ovim skakavcima, koji sve ovo rade zbog očiglednog kompleksa niže vrijednosti, da bi na neki način skrenuli pažnju na sebe.

Nije G.ba propao. Takva je priča bila i kada su sajt napustili bU, ash i ostatak te generacije.

Shvatite da i taj momak, FataL, ima svoj život.

Smjena generacija je neizbježna.

Podijeliti administrativna ovlaštenja novim, aktivnim članovima, i za 2 do 3 mjeseca sajt će procvjetati, kao i kada ga je FataL, da tako kažem, naslijedio.

Srećno.
moje misljenje je da admine treba podjeliti naj starijim claonvima
koji su se iskazali ma g.ba
Sve je ovo prošlost vjeruj Sutra ustani, sve će biti uredu, imamo tu vrijedne admine koji obavljaju svoj posao...
to bi se mozda zaustavilo stavljanjem onog "koda" kao sto ima na megaupload ako os downlaod ukucas 1234
Ovdje jedini ko je bio na nashoj strani je Kemo, on je ispravljao bugove, pravio skinove, nema sta nije radio za nas, sajt neche propasti, to je sigurno, Kemo neche otici, to je josh sigurnije, ali Kemo ochito nema vishe toliko vremena kao prije, u planu mu je novi sajt, ali, valjda che naci josh malo vremena i za nas.. Kemo ne idi ! Spameri, lol ?
Na mom portalu su uvijek aktivni admini i moderatori i svi su realni, a ne kao neki ovdje...

http://art-masters.org/
da slazem se ovom temom takodjer .. da se podjele admini starijim i iskusnijim clanovima ;)
v3Tr0x je napisao/la:
Stalo je svima do portala. Stalo je i ovim skakavcima, koji sve ovo rade zbog očiglednog kompleksa niže vrijednosti, da bi na neki način skrenuli pažnju na sebe.

Nije G.ba propao. Takva je priča bila i kada su sajt napustili bU, ash i ostatak te generacije.

Shvatite da i taj momak, FataL, ima svoj život.

Smjena generacija je neizbježna.

Podijeliti administrativna ovlaštenja novim, aktivnim članovima, i za 2 do 3 mjeseca sajt će procvjetati, kao i kada ga je FataL, da tako kažem, naslijedio. :)

Srećno. :)
Vetrox, Getin, vLex za admina i portal ce biti ko nov :)
oko cega vi nabijate komplexe sami sebi to je posebna prica :S

puca mi qrac, dodjem kad ocu, odem kad ocu ...

sta vas briga kako je posjeceno ? :S

ako te zanima udji, ako ne, izadji !
U POTPUNOSTI se slažem sa tobom,ovo što si ti rekao tako mi je nekako osvježila kao ovu veče jer juče kad sam pokušao uči na g.ba vidim avast se dere ja reko haj ko prošli put popravi će se, ja udžem danas vidim svi pišu byebye onda nešto oko Keme ja mislio ono što je bila ona tema Jež - Bomba da to ima neke veze sa tim,a ovo što si ti napisao baš je lejpo i opet ponavljam slažem se sa tobom ja mislim da bi ovako ovi glavni admini trebali postupiti iako je večia g.ba starijih članova otišla,ali kad vidim lik nije ni mjesec na g.ba kaže haj odo ija pa j****e šta ti imaš otvarati temu da se ti pozzaš,et svaka tebi čast što si otvorio ovu temu vidim sve nekakve retardirane teme.
naniy je napisao/la:
Najbolje bi bilo da se registracija placa.Bar po 5 km iako nije puno ali nece napraviti 10 acc ;) i gledace da nebi slucajno spamo da ga nebi ban.
sigurno se salis..
ucinkovito bi bilo - ali razmisli koliko bi posjetioca time odbio?
..neko ce radije potraziti drugi site da se regg-a - ili se dobro namuciti da sam rijesi problem prije nego sto bi dao 5km za registraciju:)

..a ostali.. slazem se s tim - nema 300 ljudi da ce sutra znati za sve ovo..
al nista se ne postize ako se to ne rijesi?

nek ti svaki put ode 5 aktivnih clanova zbog ovakve gluposti..problem......

nadam se da ce sve biti ok..
zz
U POTPUNOSTI se slažem sa tobom,ovo što si ti rekao tako mi je nekako osvježila kao ovu veče jer juče kad sam pokušao uči na g.ba vidim avast se dere ja reko haj ko prošli put popravi će se, ja udžem danas vidim svi pišu byebye onda nešto oko Keme ja mislio ono što je bila ona tema Jež - Bomba da to ima neke veze sa tim,a ovo što si ti napisao baš je lejpo i opet ponavljam slažem se sa tobom ja mislim da bi ovako ovi glavni admini trebali postupiti iako je večia g.ba starijih članova otišla,ali kad vidim lik nije ni mjesec na g.ba kaže haj odo ija pa j****e šta ti imaš otvarati temu da se ti pozzaš,et svaka tebi čast što si otvorio ovu temu vidim sve nekakve retardirane teme.

EDIT: Slučajno išao resend delete.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.