Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problemi nasih servera i prijedlog akcija

2.300 pregleda · 91 odgovor · otvorena 14.06.2009. u 09:51

Diskusija o BiH serverima a i sire.

Vec odavno zelim da pokrenem temu ovog tipa, al nikako da uhvatim vremena. Dakle pokrenut cu je i dijelu u kojoj sam moderator, da bih mogao da kontrolisem tok teme da ne bi postala jednostavno jedna od onih tema koja je zavrsila na pokusaju. Isto tako cu za svakoga za kojeg primjetim da nije ni procitao temu a nesto govori kao slazem se ili ne slazem s tobom, licno urigirat da bude banovan na duzi vremenski period. Dakle ovom temom zelim da pokrenem diskusiju o nasim serverima i stanja nasih servera.
Osvrnut cu se na neke opste poznate probleme i pokusati da dokucim do igraca i njihovih mozgova da shvate sta hocu da kazem tako da cu cuvati ovo sto je jednostavnije.

1. Problem koji meni najvise smeta jeste NACIONALIZAM. Ta tolko gnusna stvar koja kao korov raste u nasem drustvu a tako i na nasim serverima. Ja sam jednostavno glup da skontam otkud ta mrznja. Nikako mi nije jasno kako nekoga moze mrzit samo zato sto je bosanac, srbin, hrvat, krscanin, pravoslavac, musliman. Ima ovdje jos nacija i vjeroispovijesti ali ove tri navodim kao najmnogoljudnije. Dakle da li ta mrznja potice il privatnih ili pak usadjenih razloga to nije bitno. Bitno je da je eliminisemo. Ok razumijem rat je bio. Ja sam prozivio ovdje u ratu, i znam sve gadosti, od toga kako je izgubiti najmilije do protjerivanja najblizih. Prva stvar rat je prosao prije 13 godina, i svi mi imamo rane koje nikad nece zacijeliti i to je ok, ali prije ce zacijeliti ako ih ne budemo dirali. Ja sam svjestan da nasoj gaming sceni igra dosta mladih osoba i bas zbog toga zelim da odmah u pocetku da im izbijem te misli iz glave. Meni se licno srce cijepa kad vidim dva momcica od 15-16 godina tako gnusno j**u sve po spisku na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Dakle oni koji su prezivjeli strahote rata zele da to ostave iza sebe i oni rijetko to spominju, ali mladji vec su ugledali kao idole lose osobe. Dakle vec je vecini poznato da moja malenkost vodi Terrine game servere medju kojima je u CS u vrhu. Ja sam stvarno zadovoljan stanjem na svojim serverima. Dakle moja vizija savrsenog servera jeste ta gdje ce ama bas svi igrati i uzivati jer sjetite se CS je samo igrica a ako se dobro sjecam igrice su napravljene da bi se uzivalo u njima. I kao takvu politiku sam zaveo na svojim serverima. Dakle poceo sam od drustva admina kojih ima iz Hrvatske, BiH, RS, Srbije, Makedonije itd i td .... Sve i jedan je tu da se igramo i druzimo. Ne rijetko imamo skupove gdje se okupimo uz rostilj, pice i uzivamo u prici o cs-u, zivotu, curama, momcima ( tako je imamo i cura &#61514 itd itd. Jednostavno se druzimo, bez obzira ko je odakle. Dakle niko me ne moze uvjeriti da se stvari ne mogu ostaviti iza sebe, i da svi ne moze raditi za opste dobro, u ovom slucaju u vidu uzivancije i igre. Ne mogu puno toga govoriti o nacionalzmu jer mi stvarno nije jasan kako ljudi mogu biti toliko glupi da ne vide da tek kada radimo zajedno mozemo postici odredjene rezultate, prije u titino doba kada nije bilo odredjeno ko je odakle, koje je nacionalnosti i vjere, nas pasos je bio 3 u svijetu. A to nije mala stvar znajuci da je iza nas bila jedna njemacka, rusija, francuska, spanija i mnoge druge. Dakle niko mi ne moze reci da na balkanu nema potencijala, ima samo ljudi trebaju da pocnu da razmisljaju svojim glavama i ne sumnjam da ce im konacni zakljucak biti isti kao moj. Dakle kad skines sve sa osobe, od odjece, vjere, imena, prezimena vidjet ceh mlohavu cunu kako se vihori na vjetru u sve i jednog, dakle svi smo isti. Dakle zelio bih da vidim nacine na koji mozemo da iskorjenimo takva razmisljanja jer ja stvarno ne vidim boljeg primjera od toga kada se skupimo i cugamo zajedno. Jednostavno pogledajte da svi srbi ne mrze bosance odnosno hrvate i tako za sve i jednu naciju. Radimo zajedno za dobrobit svih nas. Ja stvarno ne zelim da sutra prekosutra odgajam svoje dijete da mrzi osobe na osnovu toga koje je nacije, nemojte se izvlaciti na roditelje, ja isto tako imam 2 ukucana koji su nacionalno nastrojeni sto ne mora znaciti da morate i vi biti, koristite svoj mozak, imajte svoje ja. I biti cete priznati kao osoba koja ima odredjene kvalitete,a pri tome ce s ponosom reci ja sam srbin, hrvat , bosanac i nece naici ninakakvu osudu.

2. Drugi problem nasih servera jeste koristenje pomagala ili vam ga popularnih cheatova. Sto opet meni ne ide u glavu. Neki govore predjimo na steam. Nije ni to rjesenje jer i na steamu ima cheatera. Dakle ovaj problem se ne moze tehnicki rijesiti, jer i za svaki anticheat se nadje mana, sto covjek napravi covjek moze i da prevari. Da li vam je toliko bitno da ce vas neko nazvati pro (iako je ovaj naziv toliko relativan da je kod nas dobio potpuno drugo znacenje. Dakle pro je skracenica od profesionalca, osobe koja igra pod ugovorom igrica i zaradjuje pare time, sto nas dovodi do zakljucka da kod nas je jako malo profesionalnih igraca, toliko malo da se ja ne sjecam da sam sreo i jednog, pa cemo predpostaviti da pro znaci dobar igrac bar za nase uvjete) No da se vratimo, dakle zar vam je toliko bitno da ce vas neko nazvati pro ukoliko racunar igra za vas. Ja stvarno ne vidim koji je cejf sjedit i gledat da racunar igra za vas, ako vam je toliko bitno da mozete ici protiv sebe i gajiti iluzije da ste vi dobar igrac onda ste stvarno jadni. Hajmo realno vi u biti ne znate igrati igrica, nemojte gajiti iluzije. Da danas sutra dodjete na neki turnir, il pak prijateljski lan vi necete znati ubit covjeka. Prvo sebe cete obrukati, drugo gubite vrijeme gledajuci kako racunar igra za vas sto je samo po sebi jako pateticno. Zapitajte se. Takodjer ako vas neko ubije nije razlog da palite cheat, uvijek ce biti boljih i losijih igraca, i igrica kao takva treba da bude, da bi bilo fair play duha i natjecateljskog duha. Dakle takmicite se svojim rukama, ocima, usima i mozgom. A ne takmicite se koji je jaci cheat. Onda nije razlog ni da ako neko drugi upali cheat da vi ucinite isto, jednostavno ma fin i kulturan nacin kazete nije ti to ok. Vi ste ucinili svoje, sada hoce li on prihvatit ili ne je njegova stvar, al sjetite se razloga zbog cega ste to uradili i to ce biti nagrada sama po sebi. Vjerujte mi osjecat cete se bolje. Jedini nacin da budete priznati u svijetu cs-a jeste da svojim sposobnostima osvojite lan turnir, a ovako online osvojite neki turnir uz pomoc cheatova, opet ne mozete reci ja sam najbolji. Ti si toliko patetican ako mislis da si najbolji, dakle TI NISI osvojio turnir, cheat je. TI NEMAS POJMA o cs-u vec cheat ima, a takvi se nigdje ne rangiraju. Tebi mozda pise da si na vrhu al ja ti kazem da si na dnu. Jedini nacin i da krenes prema vrhu jeste da citajuci ovo odmah minimiziras ovaj prozor i izbrises taj cheat sa desktopa, tek onda imas fer sansu za napredak. Ja mislim da je najbolji nacin da se koliko toliko pocnemo boriti protiv cheatera jeste ne tako sto cemo ih banovati ili slayovat ili kickovat, vec tako sto cemo pokusati dokuciti do njega i uvjeriti ga da to nije ok. Tek onda smo uspijeli. Banovat ga mozemo, on moze skinuti ban odnosno ne moze i nismo nista uradili. Najlakse je nesto odstraniti dovesti nove, najteze je nekoga preokrenut i onda smo uspjeli.

3. I treci osnovni problem je konflikt vlasti. Tj admina i igraca. Svima nam se desilo da se zbog gluposti zaradimo ban. Toga je bilo i bice, ovo ne smatram tolikim problemom koliko smatram problemom nacin na kojim se s time nosimo. Dakle admini nisu bezgresni a vala ni igraci nisu cvjecke. Svi se nekad nanerviramo kad nam neko baci flesh i vi ni 5 ni 6 odma y ( say ) je**m ti mater sto me flashova. Ako je ovo nacin na koji se nekome prigovara onda sam ja leteca tastatura, bilo namjerno ili pak slucajno ovakva reakcija vam nece nista dobro donijeti. Dalje se dogadja kolateralna steta, osoba kojem je psovka upucena zustro odgovara tj uzvara psovkom, onda admin vas obojicu kickuje slay-uje i onda si medjusobno psujete uvlacite druge, neki ce stati uz admina iz ovog ili onog razloga, drugi ce stati na vasu stranu, treci ce stati na stranu lika koji je bacio flesh i imamo kolateralnu stetu i opsti haos. A sjetimo se zbog cega, zbog obicnog flesha i sto vas je neko ubio. Ako tako sitna stvar moze prouzrociti takvu stetu onda se zapitajmo da li je moglo drugacije sa sto manjom stetom. Zar nije se moglo kulturno kritika iznijet u smislu. E covjek pazi gdje bacas fleshke, zbog tebe sam bezveze izginuo, cijenio bih da se to manje ponavalja. Cisto primjer. Dakle na fin nacin si mozda zaradio virtualnog prijatelja, danas sutra mozda pravog prijatelja koji bi ti mogao pomoc u zivotu. Dakle ama bas nista ne gubis, vec si izginuo, samo mozes dobiti. Tako isto i konflikt direkt sa adminom. Stanovista sam da se sa svakim moze pricati ukoliko se upotrijebi pravi pristup. Nemojte cekati izvinjenje, zar je toliko tesko napisati izvini, makar to i ne mislio. Cuvas svoj obraz i osiguravas si u buduce fin kontakt bez odredjenih tenizija. Probajte nekad iskulirat, vidjet cete kako lakse ide.

Zakljucak: Dakle ovom temom zelim da potaknem razmisljanje. O tome gdje si, ko si sta si. Ukoliko sutra jedna osoba bude sjedila sa srbinom, hrvatom, bosancem i pricali o mogucim rjesenjima, ili pak odmah nakon ovog teksta izbrisete cheatove, ili otidje negdje na forum gdje je imao konflikt i izvine se smatrat cu ovu temu uspjesnom. Takodjer zelim da ovo rasirite dalje. Neka ljudi se zapitaju kako i sta rade. Kod nas ima potencijala, ISKORISTIMO GA !!! Za opste i buduce dobro.

Hvala na citanju.
1.Nacionalizam nije samo kod "djece" od 15-16 godina, ima tu i starih prdonja po 20-25 godina, pa psuju majku balijsku itd. Ja u svom igranju [2godine i kusur], nikad nisam psovao nekome "Je**m ti mater četničku, srpsku, pravloslavnu, hrvatsku, etc.", čak ni kada on meni psuje mater muslimansku, balijsku itd. Fino mu napišeš "Ok, uredu, np," to će ga više iznervirat nego da se častite
Dosta puta sam naišao na nacionalizam u kanteru, pređem preko toga ladno, ne kažem da nikome nisam nikad ništa opsovao, jesam, ali uglavnom je to bilo vraćanje, ili kad mi prekipi, ali NIKAD na nacionalnoj osnovi.

2.Čiteri, svak je u svome životu barem 1dnom upalio čit, bilo to online, protiv botova, lan etc, ali to vas ne pravi čiterom. Naravno svako je to radio iz znatiželje, i ako ga upali jednom to nije problem, ali kod nas se dešava jedna druga priča. Naime većina Balkanskih servera su non-vac ili ti ga non-steam, stoga je čit upaliti ništa lakše, 2 klika mišem, i ćao, "skiller" si. Mene najviše nerviraju one nindže, navodne "igračine", koje ne znaju ući u non-steam bez čita. Nekad se dokazao na steamu, lanu, počeo čitom, nije prestao. Takvih nažalost ima mnogo, i ti su najgori, nikad ne znaš imaju li, nemaju li, teško ih upratiti. Oni loweri, što upale Bad-Boy, pa to je 2 klicka ban, ali opet nije riješeno, on će i dalje ići po serverima kvariti igru, tako 15 dana, naiće na servere bez admina itd. Ovaj problem, teško da će ikada biti riješen, kada pređemo na steam čiteri će pasti za 70% stoga je to moja glavna preporuka. Čiteri su glavna stvar, zašto ozbiljna raja prestaje public i ide na neke Njemačke deathmeče, gathere, itd

3.Neću da komentarišem o ovome puno, nisam imao baš puno problema sa ovim, osim ono "ne provjeravanje", često uđem na Iliju dobijem ban, zbog čita, a nemam ga nikako na pcu, imao, ali obrisao ima godina dana

Jedna od boljih tema u dugo vremena, bio mi je užitak sudjeloati na njoj.

By nyonyo over&out. (K)

Post dobio aplauz od Vilenjak

LoKi svaka ti cast za ovu temu..Prijasnje igranje CS-a nije licilo na ovo na sta sada lici..Nikada nije bilo nacinalizma i psovanja vjerskih stvari itd...Prije mozda nekih 7 godina igrao sam iz net cluba Yildiz i Albatro 1.5 Verziju CS'a na : Iliji,Djuri i bilo je koliko se sjecam 14 slotova 7na7..Igrali su i muslimani,hrvati,srbi..Nikome nije bilo u cilju da ti kaze : Hajde ti si turchin ( balija ) ti ces mene ubijati majku ti,mrtve ti i sl..Bila je to velika druzba i zajebancija...
Sjecam se da su momci iz Srbije dolazili iz Beograda cak da se upoznamo,mislim da je bio Raptor u pitanju ( zaboravio sam dosta tih osoba finih )..Pa su onda dolazili momci iz Doboja : Tutankamon,AlienzZ,Siletina,Vuk itd...Raja su djelila MSN-ove komunicirali,davali jedni drugima podrsku u boljoj igri..I u nekim novim fazonima,pucanju..To vrijeme je bilo xtra,ali sada ne shavacam vecinu igraca kao sto rece cannabis ( manji im IQ od tena,djerulija ) ne zna ni da udje kako treba U CS,ono psuje na vjerskoj osnovi ( bogove,vjerske objekte itd.. ) Jednom rjecju "fuj"...Samo se pitam zasto roditelji dozvoljavaju djetetu od 12 do 15 godina da psuje vjerske stvari ( ne obracaju ni malo paznje nad njima )..Nemam vise rijeci na ovo sve,zasto je tolika mrznja izmedju ljudi...Rat je prosao,da ga Bogdo nije ni bilo..Nismo mi krivi sto je bio ( krivi su oni koji su zeljeli da tako bude )...Nasi roditelji nisu krivi sto su morali ici u rat i boriti se..Pa ljudi dragi zar je to razlog da vrijedjamo jedne druge,naravno da "NIJE"..Ovo je jedna predobra diskusija o svemu tome,volio bi da se na CS serverima poveca broj administracije ( ali ne da djeca dobivaju admina,nego osobe koje su inteligentne i koje ce se kotarisati svakakog napacenog debila koji upotrijebi bilo koju provokativnu rijec..Zelio bi da sve bude onako kako je "LoKi" zamislio,et toliko od mene..A naravno da bi uspio tu smo mi "Normalni" da ga podrzavamo..

Sretno lave

Nacionalizam najveca bolest , budalastina ...
Moglo bi se pisati satima o tome i 05 nista uvijek ce biti napacenih likova koji ce psovati i pisati razne nebuloze..
ps sretan sam sto su me normalni ljudi rodili i odgojili i sto nisam jedan od tih yadnika[bolesnika]

Psovanje i druge gluposti su mi zgadili cs udjem jednom sedmicno pod stotim nickom nagledam se gluposti prosto zgadi mi se zivot.
Sto se tice admina svega ima .
Najgore je sto admina moze imati ko god pozeli pocevsi od nasih domacih servera itd itd..

Nadam se da ce ova tema imati uticaj na okolinu

[B]
Heal the world
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race[/B]
1. Kako ces se rijesiti nacionalizma kad ti psuje balavac od 13 god ,znaci nisu krivi ti malci sto psuju vec njihovi roditelji. Najgora je stvar kad otac ili mati klincu prica kako je svaki Hrvat U..... il slicno na druge nacionalnosti. Znaci nemoguce je iskorijeniti taj porok. Ne kazem ja ima dobri leekova. Recimo moj prijatelj lazo je bosanski Srbin ,a sestru ce mu dirat Soble koji je Hrvat. ETO VIDITE sta znaci pravi covjek.

2.cheat ko cheat jad i bijeda. Kakva je furka igrat igru kad znash da ces biti najbolji ,a varash. Bio u nas jedan corda u igraoni radio i igro GTA i ubili mu malu u igrici. I belaj corda ukuco sifre dobi ono odijelo svemirsko ubi corda i malu i ljubavnika i sve. Znaci to je dobar cit . Al ubijat druge ljude i pravit se kao igracina kao par necemo ih imenovat uglavnom su djevci i svaki kill mjenjaju croshair size.

3. Admini su tu da odrzavaju server da ga ucine ugodnijim za igranje. Recimo najjaci su admini na kgb ,bs i na terri su dobri. Ostalo sto su balavci iznajmili servere pa ga ubijes bana te i slicno nema veze sa realnoscu.

ovim pute pozdravljam svoh prijatelja naila koji je danas dobio vozacku . Naile dabogda ti se izlizo zadnji sic u autu.

vidjet ceh mlohavu cunu kako se vihori na vjetru - oplak'o
Brate, pricaj ti sta oces, ali moja nije mlohava i tacka !!! (( haha ))

Dalje...

1. Nacionalizam
Takodje me zanima (( kao i tebe )) koja je veza izmedju covjeka i drzave iz koje dolazi ? To bih zelio da mi neko objasni od tih koji "znaju razliku"...

Trenutno igram u klanu sa 3 hrvata i bio je jos jedan bosanac. Svaki dan meni 2 od 3 hrvata kazu: Genije, volim te, ljubim i tako to... (( da, gay smo, sta nam mozete hahahaa xD sala... nego ono... shvatili ste sta sam htio reci, jel tako? Jes ! )).
Takodje znam i dosta ljudi iz srbije, cesto mixam sa njima (( upravo sada trenutno )) i nemam nikakvih problema niti je iko ista spominjao za nacionalnost, osim sto nekad kazu: Evo mog kralja iz Sarajeva, sto je nekad i razlog sto me zovu...

2. Cheateri
Ubijes lika kroz zid, glave redas kao lud - super, bravo ! Al hajd ih ti tako nisani kao sto ti cheat nisani, ja ti skinem kapu, ovako od mene mozes dobiti samo udaraca tupim tvrdim predmetom negdje u okolicu sredine chela. Nikome nisi ni smijesan ni znalac sa pomagalima. Ovom prilikom bih zamolio neke cheatere da nam objasne zasto koriste takva sredstva, jednostavno da ih pocnem razumiti, jer mi to stvarno evo 2 godine ne ide od ruke...

3. Admini
Znamo da ima svakakvih admina, koji su dobili takve pozicije na svakakve nacine... Najgora stvar je neodsutnost admina. Treba ih lijepo izabrati, pratiti njihov rad i opominjati za greske. Takodje ti isti admini trebaju izvrsavati svoje adminske duznosti, posebice pitanja cheata. Hajd ok ako covjeku nisan trza i score mu 100:0 to odma ban. Ali ostale ljude trebaju pratiti.
Uzmimo primjer (( iz licnog iskustva )) admini na EPNu. Tamo sam banovan na jedno 13 nickova. Svaki put napravi neki ludi score (( tipa 20:0 u 3 - 4 runde )) na sta mi admin kaze: RN ? Ja mu kazem: sta ce ti RN ? Ako sam ti sumnjiv prati me, ako nisam pusti me. I hajd, ja mu kazem RN (( niko me ne zna sa nonsteama, a jos manje sa puba )) te iste sekunde dobijem permaban, reason: pali negdje drugi WH. Sve dok nije dosao 14. nick: ActionMan (( bolje da ne cujete ostale XD )) i dok se nije pojavio uvazeni gdin Wertu medju adminima. Score 30-3, kad odjednom Wertu i Spectatorima... Jedna runda, ostanem sam protiv 7- 8 ljudi, ubijem 5 - 6 i ostane mi crveni hpa... I naravno, Wertu je mene pratio i koja je reakcija ? Admin gave ActionMan 80hp, ubio i ostale i zavrsio rundu. Nakon toga je uslijedila ovacija (( negativna, svaka je sadrzavala rijec: j*b u sebi )). Na sta se Wertu nije ni osvrtao. Hocu da kazem, zar je potrebno da admin cuje zvucan nick da bi pustio nekog covjeka da igra ? Sta ako dodje SpawN sa nickom: lol i ne razumije ga ? I njega ce banati jel ? )).
To mi je jedna od najvecih zamjerki svim adminima na nonsteam serverima...

Toliko od mene...

citeri su uvijek tu i uvijek ce biti tu..
to je ljudski nagon, ljudski "instinkt" koji "tjera" covjeka da bude bolji od svih ostalih i da bude iznad svih ostali.. nebitno na koji nacin do toga morao doci..
dal je to chitanje u igri ili neshto drugo.. uvijek se svodi na isti ku**c
heh tema koja je trebala davno biti napisana.

1. Nacionalizam.

Izraze tipa ustasa, cetnik, balija najvise koriste djeca, i to imbecili koji nemaju veze ni sta je nacionalizam ni sta je balija, cetnik ili ustasa. Izraze [uvrijedljive] koriste i stariji. Opet ponavljam IMBECILI koji vide idole u Aliji I, Ratku M, Tudjmanu i ostalim ciji sinovi danas imaju imperije, ciji sinovi seru pare, dok se posten covjek J**E za 200km.

Nacionalizam nije moguce iskorijeniti iz ''NAS'' niti ce vjerovatno ikada moci iskorijenjen sa ovih prostora.

Jer zivimo u nekom pogresnom svijetu, svijetu koji je ogranice ko Balkon !

2. Cheater-i.

Tu se nema sta puno pricati. Opet koriste ga 70% djeca ili iskopleksirana bica koja ne mogu ubit nikog na serveru. Najcesce su oni razlog sto bogaramo i je***o sve redom, ali hajde i toga cemo se nekada kad ostarimo sjecati...

3. Admin-User

Jedan od najvecih problema na nasim serverima, cisto zbog tog nekog jaranskog odnosa. Psovao sam i psovat cu, banovan sam zbog toga i bicu banovan, a neki koji se druze sa adminima, bogaraju po citav dan, niko da ga kickuje...

Ja nisam protiv psovanja osim ako se u psovci spominje Bog i nesto vezano za vjeru !

Dalje... Admini koji trebaju biti 'uzor' mladjima sta rade ? udju sa citom il nekim Modovima KU****A ne mozes ga ubit. cist primjer 'epn' [ne reklamiram]. Pesimista sam sto se tice ovog nasem 'gejminga' i uvjek cu biti. zasto ? zato sto se nikada nije nista desilo da me navede na razmisljanje da ce biti bolje !!!

I dalje da zamolim ove Admine, da izlijece gamers.ba od epilepsije i ''finalizranja prebacivanja podataka''. isufrano !

cus. odo rokat

Post dobio aplauz od LoKi

Zakljucak: Dakle ovom temom zelim da potaknem razmisljanje. O tome gdje si, ko si sta si. Ukoliko sutra jedna osoba bude sjedila sa srbinom, hrvatom, bosancem i pricali o mogucim rjesenjima, ili pak odmah nakon ovog teksta izbrisete cheatove, ili otidje negdje na forum gdje je imao konflikt i izvine se smatrat cu ovu temu uspjesnom. Takodjer zelim da ovo rasirite dalje. Neka ljudi se zapitaju kako i sta rade. Kod nas ima potencijala, ISKORISTIMO GA !!! Za opste i buduce dobro.

Zar zaista mislis da mozhesh neshto promjeniti? Na ovaj nachin? Preko foruma? Ko si ti "njima"?

Mani se Loki toga, nemoj se nervirati zbog stvari na koje ne mozhesh uticati. Mozhda nekada u budućnosti budeš u poziciji, ali sada, kao moderator i kao član ovog foruma i pišući na tom istom forumu, ne možeš ništa promjeniti.

Lakše ćeš naći normalne ljude, koji ne gledaju vjeru i naciju, nego da ispravljaš krive Drine (meni se ovo zaista chini kao kriva Drina, sada u ovom momentu, u ovom periodu), iako je taj broj normalnih ljudi mali.

cheers

molim vas lijepo.. niko od vas nije nacionalista u ovoj TEMI? i mozda na ovom forumu?? al vidjao sam dosta tih "filozofa" koji psuju na svakave nacine kad se nanerviraju..
da li je tesko stisnuti ALT + F4 ili "Back" na vasem browseru kada vidite da neko postavlja nacionalisticke teme ili u cs-u svasta govori.. vasim suprostavljanjem samo pravite jos vecu gresku.. jer oni kad vide da nista ne postizu tim vrijedjanjem onda ce jos vise srati i na kraju prestati.. ali ako vas time nerviraju, njima je to uspjeh..
zar nije jednostavnije zanemariti to i cekati da admin sankcionise takvo ponasanje, dal to bilo na nekom serveru ili ovdje na forumu..
perke je napisao/la:
1. Kako ces se rijesiti nacionalizma kad ti psuje balavac od 13 god ,znaci nisu krivi ti malci sto psuju vec njihovi roditelji. Najgora je stvar kad otac ili mati klincu prica kako je svaki Hrvat U..... il slicno na druge nacionalnosti. Znaci nemoguce je iskorijeniti taj porok. Ne kazem ja ima dobri leekova. Recimo moj prijatelj lazo je bosanski Srbin ,a sestru ce mu dirat Soble koji je Hrvat. ETO VIDITE sta znaci pravi covjek.

2.cheat ko cheat jad i bijeda. Kakva je furka igrat igru kad znash da ces biti najbolji ,a varash. Bio u nas jedan corda u igraoni radio i igro GTA i ubili mu malu u igrici. I belaj corda ukuco sifre dobi ono odijelo svemirsko ubi corda i malu i ljubavnika i sve. Znaci to je dobar cit . Al ubijat druge ljude i pravit se kao igracina kao par necemo ih imenovat uglavnom su djevci i svaki kill mjenjaju croshair size.

3. Admini su tu da odrzavaju server da ga ucine ugodnijim za igranje. Recimo najjaci su admini na kgb ,bs i na terri su dobri. Ostalo sto su balavci iznajmili servere pa ga ubijes bana te i slicno nema veze sa realnoscu.

ovim pute pozdravljam svoh prijatelja naila koji je danas dobio vozacku . Naile dabogda ti se izlizo zadnji sic u autu.

ahahaha volim te iako nisi moj :D
Svaka cast na temi..

1. Citera ce uvijek biti, to svi znamo. ALI, ti si ovom temom sigurno opametio nekoliko klinaca za koje je igrao kao sto ti kazes kompjuter..Najgore mi je kad na serveru pocnu pitanja tipa , STA CE TI CIT BOLAN? MOZES KAD IMAS WH !!! pa tu padnu i psovke i nastane haos na serveru..I najgore je kad neko djete ili neka odrasla osoba ima cit, a govori i pravda se da nema.. I sta postigne tim ?!Nista! Laze i sebe i igrace a zauzvrat samo dobije pogrdne rijeci.Nije se ni spawn rodio sa skilom, nego je lik sigurno vjezbao i vjezbao i vjezbao i time postigao skill. I to je njemu postao posao,i time je zaradjivao svoj hljeb!

2. Sto se tice admina...
Danas ih ima koliko hoces, al' neka hvala Bogu.
Admin ima tezak posao, a to je da skonta ko je citer i da ga banuje. To dosta danasnje omladine ne konta, samo hoce da i oni budu admini i da misle da su sad oni face. Najvaznije je znati neke osnovne komande i to je to. Biti admin na nekom jacem serveru uopste nije lako. I najgore je kad udje neko djete na server i cijeli dan dosadjuje sto on nema admina, bio je redovan ovo ono..
Ako ti stvarno budes redovan (mada meni to nije ni bitno puno), ako si i malo dobar igrac, ako ne vrijedjas i ne psujes i postujes ostale igrace, onda se tek mozes zaliti adminu sto nemas mogucnosti za admina. ALI NIPOSTO NE TREBAS DOSADJIVATI.

3. A sto se tice NACIONALIZMA o tome stvarno nemogu ni da pisem, samo se djaba nerviram..

pozzz za svee! Hvala onima koji su procitali

perke je napisao/la:

alhami volim te :)9-)9-)9-)
1. Nacionalizam

Sto se tice ove stavke o njoj mozemo da pricamo godinu dana , i posle godinu dana Loki vjeruj mi da nista nebi promjenili.
Ja sam 87 godiste koliko sam mlad toliko sam i star za vecinu sto igra na public CS serverima. Prvi ja se jedva sjecam tog rata i svega , izgubio sam i rodbine u ratu kao i svi ostali , ali opet nikada nisam bio nacionalista niti cu kada biti. Kao sto neko prethodno rece nismo mi krivi za taj je***i rat...

2. Cheat
Sto se tice cheata u CS moras biti mentalno poremecen da ovo koristis.Prvo imaju 2 vrste citera.Prvi su oni sto popale sve moguce i za 5 sekundi ocisti protivnicku ekipu (Iskreno meni mnogo drazi od ovih drugih citera) Druga vrsta je vrsta onih koji pederski upale WH i uvuce se na server kao normalan igrac , ali i oni budu uhvaceni kad tad , ne bas brzo kao ovi prvi ali sve dodje na svoje.

3 Admini
Ovo stvarno sto se tice servera ja gde sam primjetio da admini rade svoj posao je KGB i TERRA NET.Sto se tice BAN-ova mislim da na TERRI admini moraju prvo da snime par minuta kako prate citera pa tek onda ban , sve u svemu po meni obavljaju svoj posao vise nego dobro. Naravno zadesilo mi se vise puta da udjem i da ima citer koji ne krije da ima i AIM i WH a da nema trenutno admina , ali hvala bogu tu je msn pa se uvijek nadje neko ko ce zvati admina.
Neko je pisao volim da udjem sa drugim nickom i da krijem od admina koji mi je real nick. Eh to mi je sada vec proseravanje , sto nebi odma rekao adminu ako te pita za rn?
Mislim mozda ce i pogrijesiti i banovati te ako ti nezna real nick , ali brate ti ako igras dobro on ce izgubiti 30min gledajuci tebe dok skonta jel ti imas WH ili ne. Samo se stavi u poziciju admina , mozda je i on usao malo u cs da dusu odmmori a nemoze od tebe , jer mu svi govore banuh ovog cheatera a ni on sam nije siguran jel ti imas wh ili ne...

Ja iskren da budem u zivotu nisam vidio kako izgleda ni WH ni AIM , cak sam jednom prilikom kad sam bio admin na serveru , bilo je tek ubaceno one mutave linije sto ti pokazuju gde su ljudi kad si mrtav , da lakse prepoznas nekoga ako ima wh... Znaci hteo sam da udaram po igraonici ko je to instalirao ^^ <<<<<< Bot >>>>>>

ovako nesto se zeli iskorjeniti na eslu
i nadamo se da ga nece biti
1.og uopce vise nema zbog tzv. stavljanja Penaltypointsa
2.og ima na kenje oduvijek i oduvijek ce biti
neko je napisao dali na steamu ima cheat?
sam sam se nasmijao
pogleaj esl ima aequitas jedan od najboljih antcheatova pa ipak se mjesecno nadje 20ak cheatera

sve to zelimo smanjitii okupiti igrace na esl djelu koi ce biti za cjeli balkan
znaci sve drzave bivse juge ali i sire
nadam se da se ovako nesto tamo nece pojaviti i da ce biti zajebancija
dobar topic
ali mislim da ce nacionalizam uvjek tu ostati jer ga potice djecurlija koja ni nezna sto je
pozz
vLexinho je napisao/la:
1. Problem koji meni najvise smeta jeste NACIONALIZAM.

Definitivno najgora stvar, jednostavno ne mozes da udjes na neki server a da neko ne stavi ili provokatorski nick tipa CETNIK, USTASA, BALIJA ili da neko ne opsuje Boga (i ako ne spada u nacionalizam nervira me)

Neko je dole napisao da to rade deca na EPN-u pa da ti kazem

Iskreno tako je ali dok ja imam admina tamo niko nece opsovati : Boga, majku nekome, umrle, Allaha a i drugi admini su rigorozni na EPN-u sto se tice psovanja
Potpuno se slazem s njim
Eh napkon tema gdje i ja vidim smisao da napisem par stvari naime
1.Nacionalizam se svugdje srece na vjestima dodik pusje ovom ovaj diskredituje njega u sportu tipa fudbal gdje je meni ne pojmljivo kako nasi neuki ljudi radije navijau za tursku sa kojom nemaju nikakve veze nego susjede hrvate
zatim Bih -Srbija raznih ekscesa zbog svega ovoga pri cemu nasa omladina ima savreno mnogo pristupa javljaju se takvi ispadi nazalost takvi ispadi se javljaju i zbog loseg kucnog odgoja,ali recimo u csu s obzirom da je to jedna obicna igrica ti ispadi bi se trebali ili barem pokusali svesti na minimum reakcijom admina da sve igrace na serveru gleda jednako.
2.Citeri su uvjek bili i bice to se nemoze ukloniti bar ne sa nasih servera istina da 90% citerske populacije jesu djeca mada ima i starijih cak neki i uvazeni clanovi gamers comunnitya ne bih da imenujem.Ali ipak treba teziti da citeri se svedu na minimum znaci vidis citera ako si admin uzemes ip ban ako dode taj isti pogledas ip dim ban i cao.
3.Admini eh ovo je vjerovatno problem na koji se nadovezuje stavka 2.Admini na nasim serverima su nazalost toliki kompleksasi nazalost to nisu samo djeca nego i stariji momci.Naime loki za terru sve pohvale kao server ali vise puta mi se desilo da budem banovan bez ikakvog razloga sa vaseg dm servera.Epn i lol necu da komentarisem od uvazeng admina pike do ostalih pacenika koji ako prime 2 puta head od tebe a ne znaju te licno odma ban ni ne pogleda da li znas da igras ni nista.To je glavni razlog propasti nasih servera kad bi admini bili normalniji i znali sankcionisat citere a ne ako mu je drug ili ga zna preko msna nek on igra sa wh a j**o ostalu raju.Sta vise nije mi se 1 desilo da vidim da admin ima wh ali ajde da ne duljim.Nazalost moram evo ovdje da kazem da kgb serveri su mnogo ispred svih nasih servera.Admini makar znaju prepoznat cit ,psovanje je svedno na minimum,a i normalna je atmosfera nazalost nasi serveri pa eto ja sam davno prestao da igram na nasim serverima cisto da bi izbjegavao neugodne situacije tipa kad me ne pravedno pike banuje da ulazim na server i da se vrbalno obracunavam sa njim i takve gluposti ali eto nadam se da ce ovaj topic makar malo doprinjeti poboljsanju jer sadasnje stanje je uzasavajuce ;)

Ph0bius je napisao/la:
Eh napkon tema gdje i ja vidim smisao da napisem par stvari naime
1.Nacionalizam se svugdje srece na vjestima dodik pusje ovom ovaj diskredituje njega u sportu tipa fudbal gdje je meni ne pojmljivo kako nasi neuki ljudi radije navijau za tursku sa kojom nemaju nikakve veze nego susjede hrvate
zatim Bih -Srbija raznih ekscesa zbog svega ovoga pri cemu nasa omladina ima savreno mnogo pristupa javljaju se takvi ispadi nazalost takvi ispadi se javljaju i zbog loseg kucnog odgoja,ali recimo u csu s obzirom da je to jedna obicna igrica ti ispadi bi se trebali ili barem pokusali svesti na minimum reakcijom admina da sve igrace na serveru gleda jednako.
2.Citeri su uvjek bili i bice to se nemoze ukloniti bar ne sa nasih servera istina da 90% citerske populacije jesu djeca mada ima i starijih cak neki i uvazeni clanovi gamers comunnitya ne bih da imenujem.Ali ipak treba teziti da citeri se svedu na minimum znaci vidis citera ako si admin uzemes ip ban ako dode taj isti pogledas ip dim ban i cao.
3.Admini eh ovo je vjerovatno problem na koji se nadovezuje stavka 2.Admini na nasim serverima su nazalost toliki kompleksasi nazalost to nisu samo djeca nego i stariji momci.Naime loki za terru sve pohvale kao server ali vise puta mi se desilo da budem banovan bez ikakvog razloga sa vaseg dm servera.Epn i lol necu da komentarisem od uvazeng admina pike do ostalih pacenika koji ako prime 2 puta head od tebe a ne znaju te licno odma ban ni ne pogleda da li znas da igras ni nista.To je glavni razlog propasti nasih servera kad bi admini bili normalniji i znali sankcionisat citere a ne ako mu je drug ili ga zna preko msna nek on igra sa wh a j**o ostalu raju.Sta vise nije mi se 1 desilo da vidim da admin ima wh ali ajde da ne duljim.Nazalost moram evo ovdje da kazem da kgb serveri su mnogo ispred svih nasih servera.Admini makar znaju prepoznat cit ,psovanje je svedno na minimum,a i normalna je atmosfera nazalost nasi serveri pa eto ja sam davno prestao da igram na nasim serverima cisto da bi izbjegavao neugodne situacije tipa kad me ne pravedno pike banuje da ulazim na server i da se vrbalno obracunavam sa njim i takve gluposti ali eto nadam se da ce ovaj topic makar malo doprinjeti poboljsanju jer sadasnje stanje je uzasavajuce
Znaci ovdje nije rasprava o terri niti sam rekao da su mi admini bezgresni, poenta je bila da je drustvo kao drustvo extra

A fino kad dobijes ban odes na forum ima temu i zalis se, pa se onda dalje rjesava. Ovo ostalo je sve rekla kazala
Stvarno i mene nervira kad neko stavi neki nick od npr:...da ne navodim ili pocne na pola server psovati alaha ili boga ili nes po nacionalnoj osnovi evo ja bas planiram da napravim server na svom kompu i dacu admina jednom vamo on je druge nacionalnosti jednom vam isto druge nacionalnosti i ne gledam ko je sta i tako ali me jedino sprecava u pravljenju servera to sto ne mgou naci neki plugin za smanjenje pinga i nezz ga ubaciti!!
LALALALALLALALALALLALALALAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.