Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

N

587 pregleda · 37 odgovora · otvorena 15.05.2009. u 21:24

Eh ovako imam problem a nadam se da bi mi neko od vas mogao pomoci.

Naime, racunar ponekad poludi :s samo zablokira pojavi se plava stranica i na njoj samo neka slova i odma se ugasi. To mi se desavalo vise puta.Racunar sam kupio prije otprilike 1 god i ima jos garancija.Kupljen je u imtecu.Kada se ugasi odma se nakon toga upali.Evo 100 boba ko mi pomogne, nadam se da nece biti samo ono Obori sistem ovo ono.

Zamolio bi spamere da zaobidju temu, jer ce svaki post koji nije potreban biti osamaren
Imao isti problem . .
1.
HDD se sjebo, probaj stavit drugi HDD od frenda ili nesto i koristi pc malo, vidi cocel ti se restartat . .
2.
onaj "kabal" sto spaja maticnu i HDD, moze biti da je malo "skreno", to je bio moj problem, smao ga zamjeno, sve radi ko novo =]
3.
moguce problem s maticnom . .

4.
problem je u hardveru tvog PCa, 99% =], nista antivirusi i skeniranje, problem je u hardweru . .
To ti je zato sto imas veliku glavu ! :|

Post dobio šamar od abasi

izvadi ram i ocisti kulere, ak nepomogne format comp. ak ni to onda servis
odnesi pc u imtec nek ti ga malo ociste
i to sto ti izbacuje plavo ti je blue screen
nemoj se peglat s glupostima oko registara i drivera i gubit
s tim vrijeme
/format najbolji lijek
gaZZel je napisao/la:
To ti je zato sto imas veliku glavu ! :|
More bit ...vidis ..kak' se nismo sjetili ??

Post dobio šamar od abasi

ne nagadjajte bezveze sta je kad postoji milion razloga.... idi desni klik na my computer>properties>advanced>startup and recovery> pa uncheck na automatic restart i nece ti se vise sam rr kad se pojavi ....zapisi kod fino il' uslikaj i lagano google bsod codes
Desavalo mi se isto. Ugasi kompjuter pa ponovo probaj sutra jebiga mozda proradi
Da ti tvoj DEADLY. kaze do cega ti je to !?
Ja jarane qupio komp znaci nov u plusu, i donijeli ga kuci, on nije radio ni sat vremena taj mi se problem javi(blue screen),reko hajde nece vise,kad poce redovno, ja fino nazovem, ispsujem im se , dodju po njega, na servisu 7 dana bio, i opet isto sve , i evo cim se sad skola zavrsi nosim ga na servis, da mi sklope novi(isti, samo nov )..

A kazu mi da se taj problem desava i izbacuje zbog nekompaktibilnosti ram memorije, u 99,9%slucajeva je do toga, pa eto sta ti ja mogu reci, i ja mislim da je i tebi do rama, mada to 0.01% moze jos biti i 1337 problema, znaci ti sad da oboris sistem vjeruj mi da ce ti izto izbacivati.

Sta ti preostaje, da ga odneses na servis, ako mozes bez kompa

etc

<3 VODKA
BS moze imati dosta poruka: "Try changing video adapters, "Check for viruses on your computer", "Check for newly installed hardware,"... Kad bi nam mogao reci koji je, mozda bi mogli pomoci.
Ako ne mognes da stignes da vidis sta je, imas negdje u, cini mi se, Control Panelu da izgasis opciju da se sam resetuje, tako da kad ti izbaci BS,samo ce ti stajati a ti ces ga trebati manuelno resetovati. Provjericu kasnije gdje se ta opcija tacno nalazi.
Ovako...
Ako ti nije zao izgubiti garanciju skidanjem naljepnice...
Skini poklopac na centralnoj i radi sljedece:
- Doduse, prvo instaliraj Everest Ultimate Edition (ako tebi ili nekom treba key, neka se javi), provjeri temperature.
Ako ti se processor pregrijava, skini cooler, izvadi processor, skini sa oboje postojecu pastu i stavi novu.
- Moze biti da ti napojna ne radi kako treba. Probaj zamijeniti.
- Udji u safe mode-u u system i prescaniraj comp protiv virusa. Okani se tog NOD-a. Instaliraj AVG 8.5 free i ne sekiraj se.
- Promijeni graficku.
- Ako ti je Dual Core processor, instaliraj Dual Core Optimizer.

Sve dijelove koje sam ti gore naveo, posudi od nekog pa probaj.
Naravno, ako mislis da je sve ovo uzaludno, imas garanciju pa odnesi njima.
Pozz
www.hardwarebase.net
Ej brate imao sam isti problem ... pokusavao sam na razne nacine od sistem restore do popravljanje windowsa.. .
nista od toga mi nije uspjelo .. .morao sam formatirati komp. i sad je sve uredu .. ..
p.s. virus ti se uvukao

POZZZ
Ricky_ba je napisao/la:
Odnesi ti to lijepo fino u imtec ;)
Sta ce nosit kad sve moze sam napravit bez da placa , samo nek zapise code ..

Gugl is my friend :P
Procitaj ovaj clanak o tome:

http://www.geekstogo.com/forum/Windows-XP-Blue-Screen-Death-STOP-Codes-t43519.html

Da sam ti text sa ove stranice c/p ne bi se snasao jer je dug

53m1r postavljao temu pogledaj odgovore malo:

http://gamers.ba/forum/6/53214/reinstall-problem-xp-vista/
Odnesi lijepo fino na popravku .
Meni isto bilo uzeli mi 35 km .

ma obori sistem najbolje ti je tako ces i ubrzat komp....
Vecinom to izbaci ili od preskakanja RAM-a ili od pregrijavanja. Ne kazem da je to 100% uzrok ali u vecini slucajeva je tako.
Hvala svima Lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.