Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

N

587 pregleda · 37 odgovora · otvorena 15.05.2009. u 21:24

Eh ovako imam problem a nadam se da bi mi neko od vas mogao pomoci.

Naime, racunar ponekad poludi :s samo zablokira pojavi se plava stranica i na njoj samo neka slova i odma se ugasi. To mi se desavalo vise puta.Racunar sam kupio prije otprilike 1 god i ima jos garancija.Kupljen je u imtecu.Kada se ugasi odma se nakon toga upali.Evo 100 boba ko mi pomogne, nadam se da nece biti samo ono Obori sistem ovo ono.

Zamolio bi spamere da zaobidju temu, jer ce svaki post koji nije potreban biti osamaren
I kako da ti pomognemo, ako nam ne kazes koji ti kod izadje na blue screenu?
(BSOD = Blue Screen of Death)
Zapises code negdje, googlas i nadjes rjesenje :)

@Edit: Za ovog dole, pa ako je vec do tog doslo, mozes uslikat ako nista :)

I sto mora bit do Drivera? Ima 10000 Razloga sto dolazi do bsod-a, malo rama, a preopterecen pc, pregrijavanje pc-a, neka obicna registry greska, 100000 razloga, tako da nemas razloga da budes siguran da su 100% driveri nimalo :D

Post dobio aplauz od wcKd

Do drivera 100 %

EDIT:
Ne moze ukucat kod da me j**es to samo nna o.25 sec

Ja neki dan to sj**bo moro opet inst sistem
Probaj izbrisat nepotrebne reg. fileove i ocisti temp. fileove...
Ako ni to ne uspije mozda ti se spywer uvuko u system i uradi full system scan sa neik antiom ...
Ak ni to ne pomogne... nosi u servis !
Meni isto, ali meni je do zagrijavanja, ugradio sam dodatni ventilator i ne javlja se problem, ili otvori kućište pa ga malo ostavi
Reci sta pise kada ti se pojavi taj crni ekran i nacemo rjesenje ;)
ja danas isao kod druga slican problem
samo se odjednom pojavi blue screen

usao mu virus i sve mu zarazio
morao mu format HDD

sad sve normalno radi
vidi da tebi nije koji virus uletio
Znaci virus nije jer imam Licenciran eset scen sam x puta comp
je napisao/la:
Znaci virus nije jer imam Licenciran eset scen sam x puta comp
Možeš ga samo još više pokvariti,bolje ti je odnesi u servis i miran si.
copra je napisao/la:
Reci sta pise kada ti se pojavi taj crni ekran i nacemo rjesenje
Kako da uhvatim ss ? to traje 3 sec i odma se ugasi
xXxAdOo je napisao/la:
nisam rekao SS .... mozes li barem zapamtiti neki eror,code ili bilo sta :$
Ja sam imao sličan problem.....prezagrijavao se procesor što je možda i kod tebe slučaj.....tu se sad nemože ništa uraditi nego odnijeti ga na servis.....samo pazi da ti nestave slabiju matičnu.....jer kod mene su zamjenuli i procesor i matičnu ploču......milsim d aje to proble.....i skini HWMonitor da nadgledaš temperaturu procesora....ako prelazi 60°C onda je do njega.....pošalji mi screenshot HWMonitora.....možda mogu bolje dijagnosticirati problem....:P

je napisao/la:
slikaj mobitelom
tako sam ja radio
ali je meni blue screen trajao 1sec
i samo onda prebaci na comp i zapisi
je napisao/la:
slikaj foto-aparatom cekaj 15 min da se to desi i slikaj foto-aparatom ... ili probaj zapisati nesto :S al preporucuvujem slikati sa foto-aparatom

blue screan je virtualna zastita ty dodje do opterecenja virtualne memorije i izbaci plavi ekran i rr se komp nisi jedini vecini se to desava nije nikakav virus nit kaka sranja just virtualna memorija ja mislim da je bila jednom tema kako da se napravio to u biosu et toliko do mene
Rješenje
Step by step!

1.Otvori PC ocisti kuler,napajanje,...
2.Izvadi onu bateriju iz kompa na dnu i drzi je oko 20 sek napolju pa je FINO vrati kako je i bila!
3.Kad se pali stisni F8>Safe Mode>Pa system restore kad se upali!
4.Sceniraj PC od virusa sa nekim od antivirusa:
NOD32
Avast
Ad-aware
Kaspersky
AVG
Norton
Spyware
Symantec
5.Probaj UPDATE drivere od graficke,od maticnee ploce!
Ako ne znas daj meni podatke o maticnoj ploci i grafickoj pa cu ti link na PM poslati!
6.Mozda je i do BIOS-a!
7.Ako ovo sve nemogne sto sam ti rekao nosi ga onda na garanciju!
-----------------------
I meni se to desavalo i pisalo ovo:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage.

If this is the first time you've seen this stop error screen,restart your computer.
If this screen appears again i follow these steps:

Check to be sure you have adequate disk space.If a driver is identified in the stop message,disable the driver or check with the manufacturer for driver updates.
Try changing video adapters.

Check with your hardware vendor any BIOS updates.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.
If you need to use safe mode to remove or disable components,restart your computer,press f8 to select advanced startup options,and then selecte safe mode.

pa sam to sve pokusao i nije bilo rezultata pa sam morao rusit sistem!

Ajd pokusaj ovo sve pa javi!?Jos jednom kazem ako ne znas kako se UPDATE reci mi kako ti se zove maticna ploca,graficka...

SRETNOO!

meni je se pojavljivao blue screen radi preoterecenja HDD
previse se zagrijavao

rjesenje: negasim ga nego sleep mode
Ja imam isti problem nekad kad uđem u CS samo poplavi i neka slova niđe veze !!!!
Ja sam reinstal antivirus i sve prečistio i više mi nije baš učestalo.
e ovako...moram ti reci da je rijesenje rusenje sistema,cuo sam za taj problem i vidio sam sta se desi,poznajem jednog ko je imao taj problem i nakon nekog vremena pregorila je maticna...moja preporuka,sad kako hoces

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.