Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

PC Problem

596 pregleda · 29 odgovora · otvorena 25.04.2009. u 19:58

Znaci upalim PC. Monitor, mish ( copperhead ), tastatura
ne reaguju. Znaci nista
Nit zasvijetle lampice na tastaturi kad se pc upalim, ne svijetli mish.. monitor nista isto ko da nisam upalio pc.
PC Radi najnormalnije :O
Isto tako na modemu pishe ono pc activity da je on aktivan da radi :X
Do cega bi mog'o bit problem?
Mojne govorit da formatiram il da idem u bios jer nemozhe nikako :O
Pomagajte
Ovako:
1.Otvori PC
2.Iskopcaj kablove od napajanja pa ponovo ukljuci!
3.Izvadi onu bateriju i drzi je 30 sec vani i onda je vrati!

Ako to nemogne mozda se napajanje pokvarilo!?

Ajd uradi to sto sam ti rekao i reci da li ista pomoglo?
ako ti ne pomogne ovo sto ti je napisao , probaj iskljuciti PC iz struje izvaditi ram i ostaviti jedno min , ak ne pomogne otisla ti maticna , imao isti problem :)
Ma pc ima napajanja :X ne vjerujem da je do napajanja
al probachu enivej (:
momak ovako ces uraditi:
pregldaj kablove tamo na centralnoj jedinici vidi dali se neki kabal izvukao gdje su ti ukljuceni tastatura i mis,
2.: vidi da li su ti instalirani drajveri za tastaturu i mis
3.: reinstall windows :)
Najvjerovatnije otis'o RAM. Ako imas 2 plocice probaj sa jednom, ako ne mogne probaj s drugom.

Za svaki slucaj provjeri da se nije sta istekalo.
Dijelim misljenje sa Revolutionom, mozda ti se napajanje nije pokvarilo vec oslabilo? mozda ti previse energije uzima komp tj sama procesorska i nema energije za monitor itd..more bit
Oj majko moja a hackera....
Kakve veze ima napojna ako PC radi normalno a tastatura ne radi?
Kako je moguce da je maticna sjebana ako PC radi kako treba?
Ok, slazem se baterijom (da se resetuje bios) al memorija??? FFS

Nego ti reci nama jel USB tastatura, ako jest nemoj ni pokusavat da instal XP jer je ne prepoznaje
-moguce da su driveri "pukli"
-posudi drugu (NE USB) tastaturu dok reinstal xp-a

Ako nije usb tastatura, moze da bude samo da je pokvarena tastatura, il bar kabal na njoj
-opet posudi bilo kakvu tastaturu da budes 100% siguran

ffs
Niste shvatili
Ne radi monitor isto kao da nije prikljucen u pc
Ne radi tastatura isto tako
Ne radi mish isto tako

Kad upalim pc ne cuje se ono "beep" neg on samo radi :X na pcu mogu otvorit cd rom normala dr**t ga hu ha :X al neche i bog :O

tastatura ps2
mish usb
ram ti je cko 10000000000000000000000% tako je i meni bilo uplim komp komp radi a nita se nepali ekran crn nista i promjeno ja ram i radi normla
BXM je napisao/la:
Niste shvatili
Ne radi monitor isto kao da nije prikljucen u pc
Ne radi tastatura isto tako
Ne radi mish isto tako

Kad upalim pc ne cuje se ono "beep" neg on samo radi :X na pcu mogu otvorit cd rom normala dr**t ga hu ha :X al neche i bog :O

tastatura ps2
mish usb
Na prekidacu par puta .. Ukljuci i iskljuci i onda ce u uredu sve bit'..
Asmir30_5 je napisao/la:
momak ovako ces uraditi:
pregldaj kablove tamo na centralnoj jedinici vidi dali se neki kabal izvukao gdje su ti ukljuceni tastatura i mis,
2.: vidi da li su ti instalirani drajveri za tastaturu i mis
3.: reinstall windows
1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se.

To ti je napojna 90%. Vidi ako ti se ventilator na procesoru zavrti malo kad upalis i onda stane onda je napojna sigurno
Ventilator i na napojnoj
i na grafickoj
i na procesoru se vrti normala...
sumnjam da je napojna
boli me , kupi novi
De ak mos testiraj na drugom kompu monitor, tipkac i mish. ako i tad ne rade ne moram ni objasnjavat u cemu je problem.
ma mis , tastatura i monitor mu 100% rade , problem je u necem drugo . Jel ti pomoglo ista od stvarih sto su ti dosada rekli ? ako ne odnesi na servis da vide sta je -.-
BXM je napisao/la:
Ventilator i na napojnoj
i na grafickoj
i na procesoru se vrti normala...
sumnjam da je napojna
ja ti kazem ram ti je crko 1000000000000000%
Kolko samo glupih postova.Obratite pažnju na ono "beep".E u tome leži problem.Nemože se svaki BIOS resetovat tako.Haj resetuj CMOS.Kod baterije imaš jednu skopku koja povezuje tri žice.Plave ili možda neke druge boje.Stavi je na druge dvije i upali kompjuter i u biosu load defult, spasi promjene u biosu i opet kad ugasiš kompjuter vrati na one stare dvije.ako ti je malo bolja matična onda ima samo tipku za resetovanje CMOS-a ali je sigurno mnogo skuplja...
Može biti hiljadu stvari-najvjerovatnije je da je ili maticna ili napojna ili RAM ili baterija.
Možemo mi sad pogađati do unedogled,najbolje je da odneses kompjuter na testiranje-jedino se tako moze tačno odrediti šta je.A testiranje ti košta cca.15 KM,i može se sprovesti u skoro svakom kompjuter shopu..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.