poz ovako upalim komp izbaci mi disk boot error insert system disk i to.Ja odem u bios i stavim da mi boota sa diska os, reset komp ocita boot emulation i onda monitor zatreperi reserrart uradim monitor ponovo jel mi neko moze reci sta je problem os,hdd ili monitor?
Diskusija
Problem zesci
130 pregleda · 12 odgovora · otvorena 17.08.2009. u 10:49
formatiraj sa cda
ivan_stefner je napisao/la:
formatiraj sa cda
sasa_94 je napisao/la:
?
formatiraj hdd podigni novi sustav ti ti je nest na disku ja mislim
sasa_94 je napisao/la:
Znam ali mi ode data
eh j**i ga probaj onda uradi repair pa onda skini podatke ako htjedne pristupit imas li napravljene particije ako imas foramtiraj samo radnu particiju(onu manju)
sasa_94 je napisao/la:
Pa rekoh ubacim disk i stavim da boota sa njega samo mi monitor zatreperi i to je to
ja konto da si boto sa hdd provjeri kablo koji ulaze u hdd to sa monitorom mi je cudna stvar probaj ekran na neki drugi komp ako imas pa vidi jel u tome probelem
sasa_94 je napisao/la:
provjerio do monitora nije ostao mi je zakljucak hdd ili operatvini sistek. Nesto od toga...
Očito je problem u načinu kako BIOS pristupa disku. U opcijama, u BIOSU, naštimaj disk access na DOS ili LBA, zavisno od OS-a koji koristiš. Ako koristiš NT sistem (NT, XP, Vista, Win7) logičan odabir je LBA pristup.
Post dobio aplauz od vLexinho
Bratko, imao problem davno, ili ti je pregorio Hard disk, ili si pokupio virus, pa ti je srusio sistem. Znači reci jaranu da ti sprži CD sa windowsima, odes u BIOS, staviš da ti boota CD preko CD-Rom-a. Dok ti se pojavi ono "Press any key" stisnes space i instaliras si lepo nove windowse i ubuduće pazi :]
Post dobio aplauz od vLexinho
fUnc je napisao/la:
Bratko, imao problem davno, ili ti je pregorio Hard disk, ili si pokupio virus, pa ti je srusio sistem. Znači reci jaranu da ti sprži CD sa windowsima, odes u BIOS, staviš da ti boota CD preko CD-Rom-a. Dok ti se pojavi ono "Press any key" stisnes space i instaliras si lepo nove windowse i ubuduće pazi :]
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.