Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 40 bodova

AC'97 Audio Controller -Problem oko drivera i zvuka na racunaru

278 pregleda · 21 odgovor · otvorena 01.10.2009. u 13:18

Dobar dan ! *Naslov je valjda prihvatljiv a ako ne edit *

Imam jedan problem na racunaru u vezi zvuka na njemu.
Znaci dobio sam racunar od edina (OldSql) momak je ispostovao obecanje da ce mi potraziti pc i poslati ... tnx opet <3 !

~Znaci dignem system , instaliram driver za graficku sve oke e sad nemam zvuka .
Ja skinem everest home , i potrazim tamo ...:Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] i odem na google i trazim taj driver prvo sam skinuo sa njihove stranice i cim sam skinuo ,instalirao i rr pc odma mi pocrni monitor i samo u task manager mogu uci nigdje vise .
Ja opet dignem system i nadjem drugi driver posto je neko na nekom forumu pisao potreban mi taj driver itd..i procitam ... i skinem ga ofc i sve vezano za ovo sto skinem ne moze !

Pitanje : Sta trebam da uradim ali da radi da instaliram win7 , sp 3 direct X ili nesto drugo
Zamolio bih da se javi osoba koja je vec imala problem ili ima taj driver na pc i da mu radi pa da objasni sta treba .

Konfiguracuja PC :

Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)
Motherboard Name Unknown

Motherboard Chipset Intel Springdale-G i865G

System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Video Adapter RADEON 9200 (128 MB)

Napominjem opet : Skidao sa njihove stranice , sa googl-a i svaki put ili crn monitor ili ne mogu nikako da dodjem do starta i ikonica sa desktopa samo task manager radi !
Nemojte odma pisati na google : AC'97 Audio Controller... i postali neki ljevi link samo nek ima na temi sve sam probao :/

[color=red]Spameri zaobidjite temu .[/color]

Hvala ko pomogne

ej imao isti problem,samo uradi sistem restore i prvo instaliraj drivere od zvucne pa zatim tek one od graficke,znam cudno al tako je u mene bilo
Probaj ovo :
http://rapidshare.com/files/287312881/wdm_a406.exe.html
dach0o0o je napisao/la:
Probaj ovo :
http://rapidshare.com/files/287312881/wdm_a406.exe.html
Skinucu i probacu ali skidao sam vec to ...nije stvar u download-u sve instalira fino ali kad restartujem racunar sve crno bude ili ako nije crno onda vide se ikonice itd ali samo u task m. mogu da udjem ! I preko SF udjem i uradi system restore i opet pc radi da ne dizem stalno system
kao sto sam ti rekao druze ja cu ti pokusati naci one cdove, a mogu ti reci da je kod mene bio sp2, pa moze li to imati veze ili ne pojma nemam :S u svakom slucaju cim dodjem kuci sa posla pretrazicu onu "kutiju" pa mozda tu ima nesto sto bi moglo pomoci jbg... i sorry za spam.
kad ti pocrni ekran, udjes u task mngr. i file pa novi proces "explorer.exe" upises pa bi trebalo radit,
a u vezi zvucne, jesi vidio na microsoft updateu?
ili sa cd a za maticnu, probaj sa njeg instalirat ;)
STREBER je napisao/la:
kad ti pocrni ekran, udjes u task mngr. i file pa novi proces "explorer.exe" upises pa bi trebalo radit,
a u vezi zvucne, jesi vidio na microsoft updateu?
ili sa cd a za maticnu, probaj sa njeg instalirat
Citao sam negdje na google da instaliram taj neki driver od maticne pa onda zvuk ... evo otisao sam na google i ukucao p4i65G ... i odem na neku
stranicu
i skidam ovo audio a probacu naci i driver od maticne pa cu skinuti ako pomogne javicu se
mirofa je napisao/la:
Citao sam negdje na google da instaliram taj neki driver od maticne pa onda zvuk ... evo otisao sam na google i ukucao p4i65G ... i odem na neku
stranicu
i skidam ovo audio a probacu naci i driver od maticne pa cu skinuti ako pomogne javicu se :)
ajd. GL
mozda ne vazno al pokusaj u DOS-u osposobit AC'97 sound (enable ili ON zavisi o verzije DOS)...
imao sam slicnih problema,pa sam supao po DOS i samo enable uradio i sve mi ok bilo...
sto se tice software-a "WDM_A406.exe" je ime filea... bit ce edit za link...

*** http://www.download3k.com/Install-Realtek-AC-97-Drivers.html ***
upravo sam gledao cdove i imam cd od maticne, pa ako ti mogne to pomoci reci mi pa cemo ga komplet upload negdje :)
Done .

http://rapidshare.com/files/287379563/vinyl_audiocodec_v680b.rar.html
Daj meni bodove donosim ti prekosutra u park zvucnu karticu :D
mirofa je napisao/la:
Skinucu i probacu ali skidao sam vec to ...nije stvar u download-u sve instalira fino ali kad restartujem racunar sve crno bude ili ako nije crno onda vide se ikonice itd ali samo u task m. mogu da udjem ! I preko SF udjem i uradi system restore i opet pc radi da ne dizem stalno system
Imam ja drivere za zvucnu mislim na kompjuteru ako nisi nasao i naravno ako trebaju
Hvala vam sto ste se javili pokusao sam danas skinuti isto tako nesto i instaliram i sve isto uglavnom probacu sve ovo u nedelju pa cu dati bodove ako mogne ista od ovoga ,nebrinite se .

Zamolo bih admine da ne brisu temu jer ako bude imao jos neko za dodati napisace a ako se zakljuca piste mi na pm a ja u nedelju cu probati sve ovo i ko pomogne dobice bodove
ajd probaj skinut program po imenu: realtek sound manager AvRack

odnosno realtek ac97 itd pod imenom realtek je ugl ..
r0w4 je napisao/la:
ajd probaj skinut program po imenu: realtek sound manager AvRack

odnosno realtek ac97 itd pod imenom realtek je ugl ..
Skidao nisam te skontao u poruci na sta si mislio ....skidao sam to sve isto :/
mirofa je napisao/la:
Skidao nisam te skontao u poruci na sta si mislio ....skidao sam to sve isto :/
ok
ja mislim da ti je do sp,ako ti service pack 3 onda bi moglo biti do toga jer neki driveri ne mogu na sp3

I meni se tako desavalo ja na win7 i sve ok.
To je integrisana zvucna koliko mi se cini.
Vidi jesi li instalirao ispravan MotherBoard driver bundle,
ako nisi potrazi na netu drivere za tu maticnu,
zvuk bi se trebao automatski instalirati.
Ili ako nista u meniju od drivera za maticnu
bi se trebao nalaziti driver za zvucnu.
sanelkovacevic je napisao/la:
ja mislim da ti je do sp,ako ti service pack 3 onda bi moglo biti do toga jer neki driveri ne mogu na sp3

I meni se tako desavalo ja na win7 i sve ok.
Bio je SP2 i sve radilo mislim na zvuk ali morao sam dici system jer nisam ga ja koristio dobio ga od jednog momka iz sarajeva kao sto sto sam rekao

@Cpiiidi

Potrazicu za maticnu plocu ako nista reci cu ovom da mi sa cd upload na RS pa da skinem

Edit : Uspio sam vratiti zvuk tako sto sam skinuo antivirus i svih 100+ virusa obrisao i tako da sam uspio to rijestii hvala u svakom slucaju

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.