Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] G.ba wallpapers - by soNgY

791 pregled · 60 odgovora · otvorena 17.04.2009. u 14:56

Evo odobrio mi je temu torQ7U

Evo poshto mi je bilo malo dosadno napravio sam 3 wallpapera, pa ih ocjenite...

Prvi:

Drugi:

I treci je u 3D fazonu nekom :

Spameri, spamajte... 
ma nako 1. i 2. slika je dobra, a u 3. nevalja font slova
Ma svi jaki na rijecima a slabi na djelima. Uvjek bilo i ostalo.

Meni se svidja. I dobro napravljeno samo ako moze da upload ovaj prvi wallpaper sa vecom rezolucijom Da mogu na desk stavit jer mi ovako razvuceno... 1680x1050 ..
Prvi, dobar background, zajebo si ga sa logotipom i onim GAMERS.BA, ruzan font , stoga 8/10
Drugi i treci suxaju

uzivaj
Maca prva dva su prejaka dok treci nije nesto jednostavno nije to to, boje mi se nekako ne svidjaju
samo nastavi tako
Neznam dobro radit u PS-u ali iskreno nevalja ni jedan

Post dobio šamar od skala

ovaj 4 je najjaci najs najs

Post dobio šamar od skala

Meni se svidjaju prva 2 pravo, samo ovaj zadnji.... Nije ni on los, ali mi se font ne svidja ^^

Ugl je kewl
Drugi moze proc' ali ova ostala 2, po meni ne valjaju.

Znaci, radio sam u photoshopu ali prestao i znam kakva je muka radit' dugo, s toga, komentare ovih sto ne rade u photoshopu (kao i moj) ne uzimaj u obzir pusti trla, torqa, smokia, skalu, vertoxa i jos nekoliko njih da komentarisu i ukazu ti na pogreske
prvi rad nije los ali vrlo jednostavan par bruseva ii copy paste i smanjio opaciti i to je to ali FIN jeee :)

drugi rad mi se najvise svidza posto nemogu da prepoznam kako je radzen :*:* a dobro mu stoji podloga :)

trcei imam kritiku nesvidza mi se ono veliko G si 3D stavio nazad lijevo a Gamers.ba si iskosio na desni i stavio 3D na desno to mi se nesvidza tebo si ih na istu stranu bacit :):)

ostalo je sve Ok samo nastavi ;)
nisu losi radovi, los si u 3d makingu, tu se prvo trebas steliti ako zelis na radovima dobre 3deffecte, evo jedan tut fin za tebe iz te oblasti :
http://dioxyzone.deviantart.com/art/Dioxy-3D-logo-tutorial-101714254

Sto se tice brusheva nemoj ih previse nabacat, napravi neku finu kompoziciju, u drugom radu ti fali pozadine pri kraju, odsjecena je, dok ti se treci jedino nekako istice, no mogao si izabrati neke bolje boje da se centar slike prilagodi sa ostatkom

Na kraju da kazem ko sto i ostalim napisem, nastavite citati tutove, Practice Makes Perfection.
Evo pokusaj odraditi ovako radove;to po mom misljenju greska na njima:

1] kod njega treba izbaciti 3D efekat i Bevel and Emboss iz logoa gamersa,onda ovaj dole natpis "gamers.ba"nekako ni stil slova ni boja ne odgovaraju samoj slici pa pokusaj uraditi bez njega u potpunosti,brosure okolo nekako su pretamne posvjetli ih,onda tackice koje se nalaze oko njih one nek ostanu tu ali skroz u blizini dodaj manjih i tanjih pogotovo pri vrhu....

2]U drugom si vec malo ljepse ukomponovao boje pa je i logo bolji i ljepse se uklapa,ali opet nevalja natpis ispod,promjeni stil slova i smanji opacity,i dole na ljevom dnu nekakva siva linija monotona bez iceg[to u potpunosti eliminisi]

3]U nje promjeni boju ovom djelu iza naranđastog tj.ne stavljaj uz ovaku pozadinu crnu boju,i dodaj jos nekih efekata izgleda ne dovrseno....

to bi bilo to zzzZZZzzz
ja neznam sta vi photoshoperi pricate meni najjaci prvi

btw jarane
-drugi rad ima nekakva linija dole siva i primjeti se samo kad se dobro zagleda
-treci rad na pogresnu sis tranu okreno to "G"
1. mi je najjaci
2. mi se isto svidja, dobro izgleda, dobar stil ^^
3. ne svidja mi se nest posebno, al nije los.

ugl. svaka cast, samo nastavi

smoki je napisao/la:
nisu losi radovi, los si u 3d makingu, tu se prvo trebas steliti ako zelis na radovima dobre 3deffecte, evo jedan tut fin za tebe iz te oblasti :

Sto se tice brusheva nemoj ih previse nabacat, napravi neku finu kompoziciju, u drugom radu ti fali pozadine pri kraju, odsjecena je, dok ti se treci jedino nekako istice, no mogao si izabrati neke bolje boje da se centar slike prilagodi sa ostatkom

Na kraju da kazem ko sto i ostalim napisem, nastavite citati tutove, Practice Makes Perfection.
Thx za ovaj tutorial meni je mnogo pomoglo
smoki je napisao/la:

Ty, na tutu, ma da sam ja ove fazone vidio na nekom tutu na youtubu... jos se stelim

Pa nemam bas puno brusheva pa koristim ono sto imam... pa ako imas neki link nekih finih brusheva, al ono da su ko neki abstraktni, nez kako da opisem, ovi slicni ovom 1. wallpaperu...

Za pozadinu vidis nisam ni primjetio, vjerovatno slucajno kako sam povukao layer pa otislo

Pa dobro nisam neki sad bas u wallpaperima, al eto ono bilo dosade, dosao iz skole, petak ovo ono, pa reko da odvojim 30-60 min i napravim par wallpapera

Tutove citam cim nedje zapne
jao ne kontam vise ove teme, dao mi je odobrenje taj i taj ? ? jel to moras imati odobrenje da bi napravio temu ? Sta vam je vise, citajte pravila i samo se po njima vladajte, netreba vam nikakva odobrenja :/
Radovi su solidni..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.